معرفی کتاب تاریخ فلسفه راتلج؛ جلد دهم
کتاب تاریخ فلسفه راتلج؛ جلد دهم نوشتهٔ جک کنفیلد و ترجمهٔ علی معظمی است. نشر چشمه این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در باب وجوه فلسفهٔ غربی در قرن بیستم است.
درباره کتاب تاریخ فلسفه راتلج؛ جلد دهم
کتاب تاریخ فلسفه راتلج؛ جلد دهم (From the beginning to Plato) در ادامهٔ نُه مجلد قبلی مجموعهٔ «تاریخ فلسفهٔ راتلج» و شرحی است از مباحث اصلی فلسفهٔ غرب در زمینهٔ زیباییشناسی، اخلاق، دین و... . گروه نویسندگانی که بهسرپرستی جان کنفیلد در نگارش این اثر مشارکت داشتهاند، در هر کدام از بخشهای کتاب به یکی از وجوه فلسفهٔ غربی در قرن بیستم پرداختهاند.
در ابتدای کتاب حاضر مطالبی مقدماتی دررابطهبا موضوعات محوری مجموعهٔ «تاریخ فلسفهٔ راتلج» مطرح شده و برای مخاطبان توضیح داده شده است که قرار است در این اثر با چه مباحث و موضوعاتی روبهرو شوند. در ادامه، یادداشتی از ویراستاران اصلی مجموعه با نامهای «جی. آر. اچ. پارکینسون» و «اس. جی. شانکر» بیان شده است که مطالب کلی کتاب را برای مخاطبان مشخص میکند. برای اینکه با نویسندگان این کتاب و جایگاه علمیشان آشنا شوید، در همان صفحاتی ابتدایی، بخشی به معرفی این نویسندگان اختصاص یافته است. بدنهٔ اصلی کتاب ۱۴ بخش است. در بخش اول به فلسفهٔ زبان پرداخته شده و در بخش دوم به جهتگیریهای صوری فلسفهٔ زبان اشاره شده است. بخش سوم و چهارم بر متافیزیک متمرکز شده است. موضوع اخلاق هم در بخشهای پنجم و ششم بررسی شده است. در بخش ششم کتاب، معرفتشناسی مورد نظر بوده و در ادامه فلسفهٔ ویتگنشتاین و صورت متأخر آن در هفتمین بخش کتاب واکاوی شده است. فلسفهٔ سیاسی در بخش نهم و فلسفهٔ فمینیستی در بخش دهم موشکافی شده است. مخاطبان برای اینکه با چارچوب فلسفهٔ حقوق آشنا شوند، میتوانند به یازدهمین بخش کتاب مراجعه کنند. بخش دوازدهم کتاب حاضر اخلاق کاربردی را مورد بحث و بررسی قرار داده است. در بخش سیزدهم مطالبی ارائه شده که در شناخت زیباییشناسی از دیدگاه فلاسفه به مخاطبان کمک میکند. فلسفهٔ دین، بهعنوان موضوع اصلی بخش چهاردهم تحلیل شده است.
خواندن کتاب تاریخ فلسفه راتلج؛ جلد دهم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب وجوه فلسفهٔ غربی در قرن بیستم پیشنهاد میکنیم.
درباره جک کنفیلد
جک کنفیلد (Jack Canfield) در ۱۹ اوت ۱۹۴۴ در تگزاس به دنیا آمد. او نویسندهٔ مشهور کتابهای خودیاری، سخنران انگیزشی و کارآفرینی آمریکایی و مبتکر مجموعههای محبوب «سوپ جوجه برای روح»است. او از مؤسسهٔ نظامی «لنسلی» در سال ۱۹۶۲ فارغالتحصیل شد. در سال ۱۹۶۶ در رشتهٔ تاریخ چین از دانشگاه هاروارد مدرک کارشناسی را دریافت کرد. در سال ۱۹۷۳ از دانشگاه ماساچوست امهرست مدرک کارشناسیارشد خود را اخذ کرد و دکترای افتخاری خود را در سال ۱۹۸۱ از دانشگاه سانتا مونیکا دریافت کرد. او قبل از شروع به کار نویسندگی، شغلهای دیگری آزموده بود؛ رواندرمانگری، اجرای کارگاههای (انگیزشی و کارآفرینی) و تدریس. او که بهعنوان «مربی شماره یک موفقیت آمریکا» شناخته میشود، درمورد آنچه افراد موفق را متفاوت میکند، مطالعه و نتایج را ثبت کرده است. او در بیش از ۱۰۰۰ برنامهٔ رادیویی و تلویزیونی شرکت کرده است. برخی از کتابهای او عبارتند از «قدرت تمرکز»، «عامل علاءالدین»، «جرئت برندهشدن»، «تو باید این کتاب را بخوانی»، «کلید زندگی با قانون جذب»، «تمرین های قدرتمند برای افزایش اعتماد به نفس» و «چگونه از جایگاه فعلی خود به جایگاه دلخواهتان برسید».
درباره علی معظمی
علی معظمی در سال ۱۳۵۳ به دنیا آمده است. او استاد فلسفه و علوم اجتماعی، نویسنده و مترجمی ایرانی است. از آثاری که او به پارسی بگردانده میتوان به کتابهای «قواعد واگیری» اثر آدام کوچارسکی، «ماکیاولی» اثر پاتریک کاری، «بدهی؛ پنج هزار سال نخست» اثر دیوید گریبر، «بحرانهای جمهوری» اثر هانا آرنت، «فاشیسم» اثر کوین پاسمور، «از ارسطو تا آگوستین» و «فلسفهٔ بریتانیایی و عصر روشنگری» از مجموعهٔ تاریخ فلسفهٔ راتلج اشاره کرد. کتاب «جستاری در سیاست فاجعهبار» یکی از کتابهای خودِ او است. این نویسنده و مترجم ایرانی، مقالات گوناگونی در حوزهٔ علوم سیاسی، علوم اجتماعی و نیز فلسفه و تاریخ به رشتهٔ تحریر در آورده است.
بخشی از کتاب تاریخ فلسفه راتلج؛ جلد دهم
«فلسفهٔ اوایل سدهٔ بیستم، به تعبیر شستهورفتهٔ یان هکینگ، دوران شکوفایی معنا بود. چنان که هکینگ در کتاب چرا زبان برای فلسفه مهم است؟ ((۵.۲۲)) تأکید میکند، منظور این نیست که موضوع مطرح برای فلسفه در این دوره مطالعهٔ معنا بود: اهمیت مطالعهٔ معنا در این بود که قرار بود فلسفه را بهبود بخشد. در این دوره تمرکز عمومی بر کلمات و عبارات بهکاررفته در طرح پرسش و پاسخ به دغدغههای سنتی فلسفه بود، و به طور خاص بر اینکه این اصطلاحات چگونه معنا دارند یا حتی اصلاً معنا دارند یا نه. باور فلسفی این دوران بر این بود که همین که معنا روشن شود، میتوان بهروشنی حقایق فلسفی را از ابهامهای فلسفی تمیز داد. اما در پایان این دوره حتی خود این باور هم دیگر روشن نبود: در این زمان دیگر مسئلهٔ مرکزی فلسفه این بود که آیا اصلاً حقایقی از آندست که فلاسفه سنتاً فکر میکردند به دنبالشان میگردند وجود دارند یا نه. حال نگرانی این بود که همین که معنای این عبارتها معلوم شود، بفهمیم مسائل سنتی فلسفه واقعاً بیمعنا هستند.
تمرکز فلسفهٔ اخلاقِ این دوران بر فرااخلاق بود، و به طور مشخص بر این پرسش که آیا وقتی معنای اصطلاحاتی چون «خوب» و «بد» را بفهمیم، نوعی علم اخلاق ممکن خواهد شد یا نه. زیرا درحالیکه ظاهراً علوم و خصوصاً فیزیک بر سر کسب موفقیتهای چشمگیر با یکدیگر رقابت میکردند، در ابتدای سدهٔ بیستم اخلاق از آنچه در اوایل دوران یونان باستان داشت پا فراتر نگذاشته بود. یا بگوییم که اوضاع به چشم جُرج ادوارد مور اینگونه میآمد؛ همان کسی که در سال ۱۹۰۳ قصد داشت یکبار برای همیشه معنای «خوب» را روشن کند و با این کار راه را برای علم اصیل اخلاق هموار سازد؛ علمی که به طریقی موجه وانمود میکرد که معرفتی قطعی در خصوص خوب و بد برایمان فراهم میکند.
اصول اخلاق مور
ویراست سال ۱۹۷۱ کتاب اصول اخلاق حاوی این تبلیغ است:
«خوب» چیست؟
جی. ای. مور برای پاسخ به این پرسش یکی از تأثیرگذارترین کتابهای این سده، اصول اخلاق، را نوشت.
(۵.۴۴)
با آشناییای که با آگهیهای روی جلد داریم، تعجبی ندارد اگر ببینیم فیلسوفانی که به دوران انتشار اولیهٔ کتاب نزدیکتر بودند تا به زمان انتشار این ویراست خاص که مزین به آگهی مذکور بود واکنشی متفاوت با محتوای این آگهی به کتاب داشتند. نمونهای گویا از این میان را میتوان در دیدگاهی یافت که السدایر مکاینتایر در کتاب تاریخ مختصر اخلاق بیان کرده است:
(مور) میگوید اگر ما خوب را فرضاً معادل مطلوب بگیریم، یا معادل هر مفهوم دیگری که ممکن است وسوسه شویم خوب را با آن خلط کنیم، میتوانیم ببینیم که «دو مفهوم متفاوت پیشِ روی ذهن خود داریم.» روش ارزیابی خونسردانهٔ مور این فنِ پرتوافکنی بر مفاهیم موردمطالعهٔ خویش را، که پیش از این هم در میان بود، مؤکد کرده است. در کتاب اصول اخلاق احتمالاً مدعیات توجیهنشده و توجیهناپذیر بیشتری هم میتوان یافت، بیش از هر کتاب فلسفهٔ اخلاق دیگری، اما ادعاها با چنان سروشکلی پسندیده، گرچه با نوعی اطمینان توأم با تهدید، طرح شدهاند که به نظر میآید موافقت نکردن با آنها ناممکن است. اما حرف مور اصلاً چیست؟»
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۷۲ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۷۲ صفحه