کتاب اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی
معرفی کتاب اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی
کتاب «اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی» نوشتۀ علی اصغر داودی و مهسا مولویان است و انتشارات رشد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب راهنمای جامعی برای شناخت بیشتر اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی محسوب میشود.
درباره کتاب اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی
چند سالی است که بسیاری از متخصصان بالینی اختلال نارسایی توجه/ بیشفعالی را موردتوجه قرار دادهاند و گزارشهای رسیده نشان میدهد که تعداد کودکانی که به اختلال نارسایی توجه/بیشفعالی مبتلا هستند بسیار زیاد است. این عارضه یک نوع اختلال عصبی تحولی است که با اختلال در سطح توجه، تمرکز، بینظمی، و تکانشگری مشخص میشود و یکی از مهمترین اختلالهای دوران کودکی، اختلال نارسایی توجه و فزون کنشی است. اختلال نارسایی توجه/بیشفعالی بهعنوان یک اختلال روانشناختی آسیبپذیر به طور آشکار بر کودکان تأثیر میگذارد و به شکل مزمن و فراگیر عملکرد کودکان را دچار مشکل کرده و فشار روانی والدین را افزایش میدهد.
بیتوجهی یکی از شایعترین اختلالها شامل ناتوانی در توجه پایدار بر روی یک تکلیف، عدم گوشدادن و ازدستدادن تمرکز لازم بر روي انجام تکلیف و فزون کنشی/ تکانشگری به بیش فعالیتی، بیقراری و ناتوانی در همراهی با دیگران و ناتوانی در انتظارکشیدن مربوط می شود. ازآنجاییکه این اختلال معمولاً با اختلالهای دیگر مانند اختلال نافرمانی و اختلال سلوك همزمان میشود و تا بزرگسالی با آسیبهایی در عملکرد شغلی، تحصیلی و اجتماعی همراه فرد باقی میماند، کتاب اختلال نارسایی توجه/بیشفعالی راهنمای جامع و کاملی برای خوانندگان، معلمان، مربیان، روانشناسان، روانپزشکان، متخصصان مغز و اعصاب و مهمتر از آن والدین فرزندانی با این اختلال خواهد بود تا بتوانند به شناخت آگاهی لازم دربارۀ این اختلال و سازگاری بیشتر با آن دست پیدا کنند.
کتاب اختلال نارسایی توجه/بیشفعالی در ۸ فصل تنظیم شده است. عناوین فصلهای کتاب عبارت است از: «فصل اول: تعریف و نشانهشناسی اختلال نارسایی توجه/ بیشفعالی»، «فصل دوم: میزان شیوع، سببشناسی و اختلالهای همراه با اختلال نارسایی توجه/ بیشفعالی»، «فصل سوم: نظریههای مربوط به اختلال نارسایی توجه/ بیشفعالی»، «فصل چهارم: پیامدهای روانشناختی، تحصیلی و اجتماعی در اختلال نارسایی توجه/ بیشفعالی»، «فصل پنجم: کارکردهای عصب روانشناختی در کودکان با اختلال نارسایی توجه/ بیشفعالی»، «فصل ششم: کودکان با اختلال نارسایی توجه/ بیشفعالی در مدرسه»، «فصل هفتم: سلامت روان در والدین کودکان با اختلال نارسایی توجه/ بیشفعالی» و «فصل هشتم: توانمندسازی خانوادههای کودکان با اختلال نارسایی توجه/ بیشفعالی».
خواندن کتاب اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دانشجویان رشتۀ روانشناسی و همچنین مشاوران، مربیان و درمانگران پیشنهاد می کنیم.
بخشی از کتاب اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی
«بر اساس پژوهش ویلگ بای و همکاران (۲۰۱۲) کودکان پیشدبستانی دچار اختلال نارسایی توجه/بیشفعالی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سایر اختلالهای همراه مثل اختلال سلوک و افسردگی هستند. پیشبینی زودهنگام برای کودکان با چنین مشکلاتی در خود تنظیمی هیجانی و مشکلات افسردگی والدگری براي والدین آنها می باشد. این کودکان بهخاطر تأخیر عصبی–تحولی مشکلاتی در کارکردهاي اجرایی دارند که به شکل نارسایی در بازداری پاسخ، خودکنترلی، حافظۀ کاری، انعطافپذیری و آغازگری خود را نشان میدهد. آنها در پژوهش خود نتیجه گرفتند که اختلال نارسایی توجه/بیشفعالی در دوره پیشدبستانی در حال گسترش است و الگوهای تحولی و نشانهشناسی در این دوره تغییر کرده است. این نشانهها در سنین ۳ تا ۵ سال مورد بررسی قرار میگیرد.»
حجم
۵۹۸٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۹۰ صفحه
حجم
۵۹۸٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۹۰ صفحه
نظرات کاربران
عالی واقعا بحث عصب روانشناختی خیلی بحث جذابیه که در این کتاب توسط مولف به خوبی یه تصویر کشیده شده