کتاب اضطراب موقعیت
معرفی کتاب اضطراب موقعیت
کتاب «اضطراب موقعیت» نوشتۀ آلن دوباتن و ترجمۀ زینب حیدربیگی است و انتشارات آتیسا آن را روانۀ بازار کرده است. این کتاب را ارزشمندترین، غنیترین، مفرحترین، و در عین حال صمیمانهترین اثر آلن دوباتن میدانند.
درباره کتاب اضطراب موقعیت
تقریباً تمام افراد در جهان امروز میخواهند در پیشرفت و بالارفتن از پلههای موقعیت اجتماعی از یکدیگر سبقت بگیرند بنابراین درگیر نوعی اضطراب دائمی هستند. آنها میترسند که از دید جامعه موفق بهحساب نیایند. امروزه اگر کسی در وضع بدی باشد او را بدشانس قلمداد نمیکنند بلکه اینطور تصور میشود که او بازنده است و مشکل خود اوست؛ بنابراین افراد از شکست و ازدستدادن موقعیت هراس دارند چون خودشان را مقصر اصلی میدانند. آلن دوباتن در کتاب اضطراب موقعیت به تاریخچه و ریشههای این نوع اضطراب میپردازد. او تلاش میکند تا خواننده در مرحلۀ اول به شناخت برسد و بعد با ارائۀ راهحل و راهکارهای مختلف به او کمک میکند تا اضطراب خود را بهدرستی مدیریت کند.
فهرست مطالب کتاب عبارت است از «بخش اول: علتها»، «فقدان عشق»، «انتظار و توقع»، «شایستهسالاری»، «خودستایی و فخرفروشی»، «وابستگی»، «بخش دوم: راهحلها و راهکارها»، «فلسفه»، «هنر»، «سیاست»، «دین و مذهب»، «بوهم».
خواندن کتاب اضطراب موقعیت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران کتابهای روانشناسی و کسانی که اضطراب موقعیت اجتماعی خواب شب را از آنان گرفته است پیشنهاد میکنیم.
درباره آلن دوباتن
آلن دوباتن نویسنده، فیلسوف و مجری تلویزیونی است که دغدغهاش نوشتن دربارهٔ زندگی روزمره بهشیوهای فلسفی است. او در تمام نوشتههایش میکوشد فلسفه را وارد زندگی عادی انسان کند. آلن دوباتن در سال ۱۹۶۹ در شهر زوریخ سوئیس به دنیا آمده است. او مشغول مدیریت در مؤسسهٔ خود به نام «مدرسهٔ زندگی» بوده است. این نویسنده بهعنوان نویسندهٔ فلسفهٔ روزانه شناخته میشود. او دربارهٔ موضوعاتی مینویسد که هرروزه همهٔ انسانها با آنها دستوپنجه نرم میکنند؛ موضوعاتی مانند عشق، سفر، هنر، معماری و ادبیات. کتابهای آلن دوباتن به بیش از ۳۰ زبان دنیا از جمله پارسی ترجمه شدهاند. دوباتن دورهٔ دکتری فلسفه را در دانشگاه هاروارد آغاز کرد، ولی برای نوشتن کتابهای فلسفی به زبان ساده، آن را نیمهکاره رها کرد.
کتابهای «تسلیبخشیهای فلسفه» و «هنر سیر و سفر» از کتابهای این نویسنده هستند. اولین کتاب آلن دوباتن به نام «جستارهایی در باب عشق» در سال ۱۹۹۳ زمانی که او ۲۴ سال داشت، منتشر شد. کتابی که بسیار زود در فهرست کتابهای پرفروش قرار گرفت و بیش از ۲ میلیون نسخه از آن به فروش رفت.
موضوعاتی که در «مدرسهٔ زندگی» تدریس میشوند متنوعاند، اما همهٔ این آموزشها در راستای افزایش خودشناسی هستند؛ زیرا گردانندگان این مدرسه معتقدند تنها با خودشناسی است که میتوانیم زندگی برتر و رضایتبخشتری داشته باشیم. مجموعهٔ آموزشهای این مدرسه در ۶ دستهٔ کلی تقسیمبندی میشود؛ خودشناسی، ارتباطات (Relationships)، کار، آرامش، رفتارهای اجتماعی و فرهنگ و فراغت. نویسندگان و فیلسوفان باتجربهای در این مؤسسه کار میکنند. باتوجهبه تفاوتِ روشهای یادگیری، مدرسهٔ زندگی آلن دوباتن، آموزهها یا محصولاتش را به روشهای مختلفی مانند کتاب، کارگاه، ویدئو، جلسه روانکاوی و... ارائه میکند.
آلن دوباتن کتابهای بسیاری منتشر کرده است. از میان این آثار کتابهای «جستارهایی در باب عشق»، «معماری خوشبختی»، «شغل موردعلاقه»، «خودشناسی»، «تسلیبخشیهای فلسفه»، «هنر سیروسفر»، «اضطراب منزلت»، «دین برای خداناباوران»، «سیر عشق»، «آرامش»، «هنر همچون درمان» و تعدادی از کتابهای مدرسهٔ زندگی به فارسی ترجمه شدهاند و همهٔ آنها در فهرست پرفروشترین کتابهای بازار قرار گرفتهاند.
بخشی از کتاب اضطراب موقعیت
«معمولاً افرادی را که در جامعه موقعیتهایی مهم دارند، «آدمحسابی» و نقطۀ مقابلشان را «آدم معمولی و هیچکاره» مینامند که البته هر دوی این اصطلاحها بیمعنیاند؛ چراکه همۀ ما بیشک افرادی با هویتهايی متمایز و حقوق برابر در زندگی هستیم. بااینحال، اینگونه واژگان ابزاری قابل برای ترسیم رفتار و برخورد نابرابر بین قشرهاي مختلف جامعهاند. کسی که جایگاه و موقعیت بالایی در جامعه نداشته باشد، دیده نمیشود، دیگران با او با تندی و خشونت برخورد میکنند، به مشکلاتش بیاعتنایی و فردیتش نادیده گرفته میشود. هرچند پیامدهای اقتصادی این مورد اجتنابناپذیر است، تأثیر جایگاه اجتماعی پایین نباید فقط در امور مادی بیان شود. بهندرت مهمترین و سنگینترین مجازاتها و جریمهها حداقل بالاتر از خط فقر شامل مشقتهاي مادی و جسمی میشوند؛ این مورد اغلب و حتی پیش از هر امر دیگری چالشهایی را در بر میگیرد که جایگاه اجتماعی پایین در عزتنفس فرد به وجود میآورد. رنج و سختی ناشی از این وضعیت تا مدتی طولانی بدون هیچگونه شکایتی قابلتحمل است، به این شرط که با حس حقارت همراه نشود.»
حجم
۱۸٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۶۴ صفحه
حجم
۱۸٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۶۴ صفحه