کتاب نظریه های دولت
معرفی کتاب نظریه های دولت
کتاب الکترونیکی «نظریه های دولت» نوشتهٔ اندرو وینسنت با ترجمهٔ حسین بشیریه در نشر نی چاپ شده است. این کتاب موضوعات گستردهای از جمله ماهیت دولت، کارکردها، چالشها و دیدگاههای نظری مختلفی را که برای مطالعهٔ آن بهکار رفتهاند، بررسی میکند.
درباره کتاب نظریه های دولت
نظریههای دولت اثری قابل تأمل در حوزهٔ نظریهٔ سیاسی است که بر نقش و پایههای نظری دولت تمرکز دارد. این کتاب به بررسی مسائل و نظریههای کلیدی دولت میپردازد و آنها را به شکل ساختارمند و منظمی ارائه میدهد. علاقهمندان به درک مفهوم دولت و نقش آن در جامعه مدرن مخاطب این کتاب هستند. کتاب نظریه های دولت همچنین به بررسی توسعهٔ تاریخی مفهوم دولت، نحوهٔ درک و پیادهسازی آن در سیستمهای سیاسی مختلف و تأثیرات آن بر حکومت و جامعه میپردازد.
کتاب نظریههای دولت، مفهوم دولت را که یکی از مفاهیم پیچیده و دوپهلو در علوم سیاسی است، بررسی میکند. این کتاب تأکید دارد که درک و فهم دولت فراتر از شکل ظاهری آن است و دولت را یک اندیشه یا مجموعهای از مفاهیم، ارزشها، و اندیشهها در مورد زندگی اجتماعی میداند. بنابراین یک نهاد منفعل و بیطرف و قابل نادیدهگرفتن نیست. کتاب همچنین بر اهمیت فهم نظریههای اساسی دولت برای هرگونه آموزش سیاسی تأکید میورزد.
برای خوانندگان فارسی زبان، ترجمهٔ حسین بشیریه این فرصت را فراهم آورده تا با دیدگاهها و تحلیلهای عمیق اندرو وینسنت در این زمینه آشنا شوند.
کتاب نظریه های دولت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دانشجویان و دوستداران علوم سیاسی پیشنهاد میشود.
درباره حسین بشیریه
حسین بشیریه، نویسنده و مترجم و جامعهشناس سیاسی در سال ۱۳۳۲ در همدان به دنیا آمد. مقطع کارشناسی را در رشتهٔ علوم سیاسی در دانشگاه تهران به اتمام رساند و سپس برای ادامهٔ تحصیل به انگلستان رفت. در سال ۱۹۷۹ کارشناسیارشد خود را در رشتهٔ رفتارشناسی سیاسی از دانشگاه اسکس در انگلستان دریافت کرد و در سال ۱۹۸۲ در رشتهٔ تئوری سیاسی از دانشگاه لیورپول دکتری گرفت. بهمدت ۲۴ سال مدرس علوم سیاسی در دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود و سپس در دانشکدهٔ علوم سیاسی دانشگاه سیراکیوز در نیویورک مشغول به تدریس شد. کتاب «لویاتان» با ترجمهٔ او در بیستمین دورهٔ کتاب سال (گروه علوم اجتماعی) شایستهٔ تقدیر شناخته شد. او یکی از اندیشمندان سیاسی مهم و تأثیرگذار ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷ به شمار میآید. پژوهشهای او بیشتر در حوزهٔ تئوریهای انقلاب، جامعهشناسی سیاسی، جامعهشناسی سیاسی ایران، توسعهٔ سیاسی و اندیشهٔ سیاسی در غرب است. حسین بشیریه با نوشتههای متعدد خود و نیز تدریس علوم سیاسی، بر مطالعه و عمل سیاسی در ایران تأثیر شایانی گذاشته است. از کتابهای او میتوان به «از بحران تا فروپاشی»، «درسهای دموکراسی برای همه»، «گذار به دموکراسی»، «گذار به مردمسالاری»، «از این جا تا ناکجا»، «تاریخ اندیشه های سیاسی در قرن بیستم» (۲ جلد) و «آموزش دانش سیاسی» اشاره کرد.
بخشی از کتاب نظریه های دولت
«دلیل دیگری که میتوان برای رد وحدت سیاست و دولت اقامه کرد این است که گروهها، انجمنها و جماعات نیز خود دارای زندگی درونی پیچیدهای هستند که ضرورتاً ربطی به دولت ندارد. مسلماً میتوان گفت که سیاست هم در درون و هم در میان گروهها جاری است. در اینجا ممکن است منتقدین استدلال کنند که به نقش دولت در سیاست اهمیتی بیشازاندازه داده شده است، حال آنکه نمیتوان همهٔ مسائل مربوط به زندگی گروهها و یا حتی افراد و نیز مسائل آزادی و یا عدالت را در چارچوب دولت قرار داد. چنین بذل و بخشش فلسفی درخصوص دولت موجب میشود که آنچه ممکن است، ضروری جلوه کند. محدودکردن سیاست به دولت به معنی کوچککردن حوزهٔ سیاست است. ازاینرو بسیاری از صاحبنظران ممکن است خواهان آزادکردن مفهوم سیاست از قیود مفهوم دولت شوند. چنین نظری بعضاً مبتنی بر تمیزی است که در سنت لیبرالیسم میان حوزههای سیاسی و اجتماعی و یا عمومی و خصوصی قائل میشوند. در چنین استدلالی آنچه در خانواده یا در اقتصاد اتفاق میافتد باید در ذیل مقولهٔ حوزهٔ خصوصی جای داده شود که در فراسوی دسترس دولت قرار دارد.»
حجم
۳۷۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۵۹ صفحه
حجم
۳۷۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۵۹ صفحه