کتاب گفتوگوی مد و مرگ
خواندن نظراتمعرفی کتاب گفتوگوی مد و مرگ
«گفتوگوی مد و مرگ» نوشته جیاکومولئوپادری(۱۸۳۷-۱۷۹۸)، فیلسوف و شاعر ایتالیایی است.
سخن از فلسفه که به میان میاد ذهن آدمی ناخوداگاه درگیر پیچیدگی آن میشود اما فلسفهی جیاکومو لئوپاردی در مد و مرگ، شیرین و ساده است. این اثر در اصل به زبان ایتالیایی بوده و در سال ۱۸۵۷ بدست چارلز ادواردز به انگلیسی برگردانده شده است.
با وجود گذر نزدیک به دو قرن از نگارش آن، یازده داستان این کتاب هنوز ملموس و تازهاند، چرا که در مورد موضوعاتی نوشته شدهاند که از دیرباز دغدغهی ذهن بشر بوده و هستند و بیآنکه سعی در اثبات چیزی داشته باشند، دیدگاه ما را نسبت به خویش و دیگران تغییر میدهند. گفتگوهایی که حاکی از نگرش خاص نویسندهی آن در عمر کوتاه سی و هشت سالهی او به دنیا و پدیدههای آن است.
او در گفتگوی طنزآمیز اما ناآرام مد و مرگ، قدرت عجیب ولی نامعقول مد را به تصویر میکشد. گفتگوی زمین و ماه، طبیعت و مرد ایسلندی، هرکول و اطلس، خورشید و ستاره شناس، رایش و مومیاییهایش در کنار توصیف پرندهای کوچک همه خواننده را به دنیایی آشنا اما دست نخورده میکشاند جایی که هنوز مجال برای کشف بسیار است.
آموزش تلفیقی در علوم تجربی
ندا خداداده