کتاب وعدهگاه
معرفی کتاب وعدهگاه
«وعدهگاه» نوشته آلن ربگرییه(۲۰۰۸-۱۹۲۲)، نویسنده فرانسوی است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
زنها همیشه بیشک جای بزرگی را در خواب و خیالهای من دارند. ولی در حالت بیداری، تصویر دختری که لباس تابستانی پوشیده و دارد بند کفشهایش را میبندد، دست از سرم برنمیدارد. در حالتی او را مجسم میکنم که گردنش را به پایین خم کرده و در نتیجه موهایش ریخته و پسگردنش را آشکار کرده است. او را به صورتی میبینم که انگار دارد تفریح میکند، با حالتی غلوآمیز. لباس خوشدوخت ویژهی زنان شیکپوش هنگکنگ را با همان سبک و مدل به تن دارد. علاوه بر تصویر او تصویرهای دیگری هم ساعتها در نظرم مجسم میشوند و اگر در سفر باشم روزهای پیاپی. این تصویرها عبارتند از: شلاق چرمی در ویترین یک زینفروشی پاریسی، مانکنی مومی، آگهی یک نمایش، اعلانهایی برای بند جوراب یا یک نوع عطر، دستبندی فلزی و قلادهای برای سگها، که به شکلی سماجتآمیز دور و برم میچرخند. همچنین تختخوابی ساده با ستونهایی چوبی در چهار طرفش، و انتهای روشن یک سیگار که دیگر چیزی از آن نمانده است. در باغها جشنهایی برگزار میکنیم، و برای معبدها مراسمی همراه با قربانی کردنها. از قصرهایی از دیار شرق یا ویژهی مغولها فریادها و نالههایی گوشهایم را پُر میکند.
روی دیوارههای کلیساهایی به سبک بیزانس، مرمرها را با هماهنگی کامل طوری تراش دادهاند که انگار آدمی است که به چهارمیخ کشیده شده. دو حلقهی آهنی به طور عمیقی در سنگها کار گذاشته شدهاند، اینها مانند زندانهای رمی دوران باستان، برای آویزان کردن بردهی زیبایی که دست و پایش در زنجیر است و باید پنهانی، به تنهایی و از سر فرصت شکنجه شود، کاملاً مناسبند.
ترجمهی جامع ارولوژی کمپل ۲۰۱۶؛ جلد ۲۵
کیوان رضوانی