دانلود و خرید کتاب دوره آثار افلاطون (جلد اول) افلاطون ترجمه محمدحسن لطفی
تصویر جلد کتاب دوره آثار افلاطون (جلد اول)

کتاب دوره آثار افلاطون (جلد اول)

معرفی کتاب دوره آثار افلاطون (جلد اول)

کتاب دوره آثار افلاطون (جلد اول) نوشتهٔ افلاطون و ترجمهٔ محمدحسن لطفی و رضا کاویانی است. انتشارات خوارزمی این کتاب را منتشر کرده است.

درباره کتاب دوره آثار افلاطون (جلد اول)

مجموعهٔ «آثار افلاطون» شامل ۲۸ رساله و کتاب و ۱۳ نامه منتشر می‌شود حاوی همهٔ آثار اصیل افلاطون است. پژوهشگران برای روشن‌ساختن اینکه کدام یک از این نوشته‌ها اثر افلاطون است و کدام یک نه، تحقیقات ادبی و فلسفی پردامنه‌ای به عمل‌آورده و بحث‌های فراوان کرده‌اند. با توجه به‌نتیجه‌ای که تا کنون از این پژوهش‌ها به دست آمده‌ است، نوشته‌هایی را که به‌نام افلاطون شهرت دارند می‌توان به‌ چهار گروه تقسیم کرد:

۱. رساله‌هایی که همهٔ افلاطون‌شناسان و حتی سختگیرترین ناقدان دربارهٔ آنها اتفاق نظر دارند که چکیدهٔ قلم افلاطون است، ۲۳ رسالهٔ زیر است: آپولوژی (خطابهٔ دفاعی سقراط)، کریتون، پروتاگوراس، لیزیس، لاخس، خارمیدس، اوتیفرون، گرگیاس، منون، مهمانی، فایدون، کراتیلوس، اوتیدم، جمهوری، فایدروس، ته‌ئه‌تتوس، سوفیست، مرد سیاسی، پارمنیدس، فیلبس، تیمائوس، کریتیاس، قوانین.

۲. در اصالت سه رسالهٔ هیپیاس کوچک، ایون، منکسنوس، و نامه‌های شمارهٔ ۶ و ۷ قدما تردید نکرده‌اند و امروز هم بیشتر محققان آنها را به‌قلم افلاطون می‌دانند، ولی هنوز بعضی ناقدان در اصالت آنها تردید دارند.

۳. شش رسالهٔ هیپیاس بزرگ، تتمهٔ قوانین، آلکیبیادس اول، تئاگس، کله‌ایتوفون، هیپارخوس، و نامه‌های شمارهٔ ۲ و ۳ را بیشتر محققان منحول می‌شمارند.

۴. در منحول‌بودن بقیهٔ نامه‌ها و ده رسالهٔ زیر، همهٔ محققان اتفاق نظر دارند: اریکسیاس، مینوس، سیزیفوس، دربارهٔ عدالت، آلکیبیادس دوم، عاشقان (یا رقیبان)، آکسیوخوس، فضیلت اجتماعی (یا مدنی)، دمودوکس، تعاریف.

دربارهٔ اشعار نیز اختلاف نظر هست، ولی بسیاری از محققان همهٔ آنها را اصیل می‌دانند ولی دربارهٔ قطعهٔ ششم حتی محتاطترین ناقدان نیز با آنان هم‌نظر هستند.

کتاب دوره آثار افلاطون (جلد اول) دربردارندهٔ رساله‌های آپولوژی (خطابهٔ دفاعی سقراط)، کریتون، پروتاگوراس، لیزیس، لاخس، خارمیدس، اوتیفرون، گرگیاس، منون، مهمانی و فایدون است.

خواندن کتاب دوره آثار افلاطون (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران فلسفهٔ یونان پیشنهاد می‌کنیم.

درباره افلاطون

افلاطون در ۴۲۷ پیش از میلاد مسیح در آتن و در خانواده‌ای قدرتمند، سیاسی و اشرافی به دنیا آمد و در ۳۴۷ پیش از میلاد مسیح از دنیا رفت. او فیلسوف برجستهٔ یونان باستان و نخستین فیلسوفی بود که آثار مکتوبش به جای مانده است. بسیاری او را بزرگ‌ترین فیلسوف تاریخ می‌دانند. او از بچگی بسیار تیزهوش بود. پدرش برای او بهترین معلم موسیقی، فلسفه، ژیمناستیک و ادبیات را به خدمت گرفت. در ۲۰سالگی برای تکمیل دانسته‌های خود، شاگرد سقراط شد. این هم‌نشینی و شاگردی به‌مدت هشت سال ادامه یافت. در سال ۳۹۹ پیش از میلاد مسیح، شاهد اعدام خودخواستهٔ آموزگارش سقراط به‌حکم دادگاه آتن بود. پس از اعدام سقراط آتن را ترک کرد. برای چندین سال در شهرهای یونان و کشورهای بیگانه به گردش پرداخت و پس از سفری به سیسیل در ۴۰سالگی به آتن بازگشت و مکتبی فلسفی ایجاد کرد که به نام «آکادمی» مشهور شد. از آثار مکتوب او می‌توان به «کریتون»، «ضیافت» و «جمهور» اشاره کرد. دورهٔ آثار افلاطون در ایران منتشر شده است.

بخشی از کتاب دوره آثار افلاطون (جلد اول)

«یک روز پس از آنکه از میدان جنگ پوتیدایا بازگشته بودم به‌قصد دیدن جاهای مأنوس از خانه بیرون شدم و در سر راه به‌ورزشگاه تاورِئاس که رو به‌روی پرستشگاه باسیلیکاست رسیدم. در آنجا جمعی را دیدم که جز چند تن همه دوستان و آشنایانم بودند. همین که چشمشان بر خلاف انتظار به من افتاد از دور و نزدیک به‌من درود گفتند ولی خایرفون که همواره شور و حرارتی خاص دارد دوان دوان خود را به‌من رساند و دست مرا گرفت و گفت: سقراط، چگونه از آن کشتار رهایی یافتی؟

مطلب این بود که اندکی پیش از آن در نزدیکی پوتیدایا نبردی خونین روی‌داده و خبرش به‌شهر رسیده‌بود.

گفتم: چنین که می‌بینی.

گفت: در اینجا شایع است که نبرد بسیار سخت بوده‌است و جمعی از دوستان ما در آن میان از پای درآمده‌اند.

گفتم: راست است.

گفت: تو نیز در آن نبرد شرکت داشتی؟

گفتم: آری.

گفت: پس بنشین و ماوقع را حکایت کن چون ما از جزئیات آن خبر نداریم.

بدین سان مرا در نزد کریتیاس پسر کالاایسخروس نشاند و من پس از آن که از کریتیاس و دیگران احوالپرسی کردم به‌شرح ماجرا پرداختم و به‌پرسشهایی که دربارهٔ سپاه کردند پاسخ دادم. چون این گفت و گو بپایان رسید روی به کریتیاس کردم و گفتم: در اینجا چه خبر است و جوانان چه می‌کنند و بحثهای فلسفی در چه حال است و در این مدت که من دور از شه»

۵۰%