کتاب برخورد نزدیک از نوع آخر و سرخ سوزان
معرفی کتاب برخورد نزدیک از نوع آخر و سرخ سوزان
کتاب برخورد نزدیک از نوع آخر و سرخ سوزان نوشتهٔ چیستا یثربی است. نشر قطره این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی حاوی دو نمایشنامهٔ ایرانی.
درباره کتاب برخورد نزدیک از نوع آخر و سرخ سوزان
کتاب برخورد نزدیک از نوع آخر و سرخ سوزان شامل دو نمایشنامه به نامهای «برخورد نزدیک از نوع آخر» و «سرخ سوزان» از چیستا یثربی است. داستان نمایشنامهٔ برخورد نزدیک از نوع آخر در یک آپارتمان قدیمی میگذرد و «نسترن سماوات»، «آرش معتمد»، زن، مرد گزارشگر، قاضی و مأمور شخصیتهای آن هستند. یثربی نمایشنامهٔ سرخ سوزان را در نُه صحنه نگاشته است. شخصیتهای این نمایشنامه عبارت است از ابلیس، «حمید ستوده»، «لیلا»، مادر لیلا، «شادی» و «آرش».
نمایشنامه متنی است که برای اجرا بر روی صحنه و یا هر مکان دیگری نوشته میشود. هر چند این قالب ادبی شباهتهایی به فیلمنامه، رمان و داستان دارد، شکل و فرم و رسانهای جداگانه و مستقل محسوب میشود. نخستین نمایشنامههای موجود از دوران باستان و یونان باقی ماندهاند. نمایشنامهها در ساختارها و شکلهای گوناگون نوشته میشوند، اما وجه اشتراک همهٔ آنها ارائهٔ نقشهٔ راهی به کارگردان و بازیگران برای اجرا است. بعضی از نمایشنامهها تنها برای خواندن نوشته میشوند؛ این دسته از متنهای نمایشی را کلوزِت (Closet) نامیدهاند. از مشهورترین نمایشنامهنویسهای غیرایرانی میتوان به «آیسخولوس»، «سوفوکل»، «اوریپید» (یونان باستان)، «شکسپیر»، «هارولد پینتر» (انگلستان)، «مولیر» (فرانسه)، «هنریک ایبسن» (نروژ)، «آگوست استریندبرگ» (سوئد)، «برتولت برشت» (آلمان)، «ساموئل بکت» (ایرلند) و «یوجین اونیل» (آمریکا) اشاره کرد. نام برخی از نمایشنامهنویسهای ایرانی نیز «بهرام بیضائی»، «عباس نعلبندیان»، «اکبر رادی»، «غلامحسین ساعدی»، «بهمن فُرسی»، «محسن یلفانی»، «نغمه ثمینی»، «محمد رضایی راد»، «علیرضا نادری»، «محمد یعقوبی»، «محمد رحمانیان» و «محمد چرمشیر» بوده است.
خواندن کتاب برخورد نزدیک از نوع آخر و سرخ سوزان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات نمایشی و علاقهمندان به نمایشنامههای ایرانی پیشنهاد میکنیم.
درباره چیستا یثربی
چیستا یثربی متولد سال ۱۳۴۷ در کشور آلمان است. او نمایشنامههای فراوانی نوشته و برخی از کارهایش را کارگردانی کرده است. او در جشنوارهٔ فجر صاحب جوایز متعددی شده است و متنهای او در چند جشنواره به عنوان متن اول برگزیده شدهاند. علاقه او به روانشناسی در تمامی آثارش مشهود است. «دل آتش است»، «پستچی»، «شیدا و صوفی»، «دو زن و دو مرد در آکواریوم»، «هتل عروس»، «برخورد نزدیک از نوع آخر و سرخ و سوزان» و «زنی که تابستان گذشته رسید» از جمله آثار یثربی هستند.
بخشی از کتاب برخورد نزدیک از نوع آخر و سرخ سوزان
«ابلیس: (بیتوجه به سؤال او) ببینم اگه چیزی رو که اون بخواد، تو نخوای؟
حمید: اطاعت میکنم.
ابلیس: و اگه چیزی رو که تو میخوای، اون نخواد؟
حمید: ترکش میکنم!
ابلیس: چرا؟ چون تو کتاب خوندی؟ یا اینکه (با تمسخر) میترسی بری جهنم؟
حمید: چون میپرستمش.
ابلیس: گفتنش سادهست. همه میتونن چنین ادعایی کنن. ولی تو این پرستش رو با چی نشون میدی؟
حمید: با تسلیم.
ابلیس: تو از تسلیم چی میدونی؟
حمید: اونقدر میدونم که زندگیمو دربست در اختیارش بذارم.
ابلیس: نه. تو هیچی نمیدونی، تو تسلیم آرزوهات هستی نه اون. تابهحال هم، هرچی برات اتفاق افتاده، مطابق میلت بوده. برای همین احساس کردی به اون نزدیک شدی. وقتی تسلیم هستی که کاری خلاف میلت انجام بدی، خلاف میل خودت و مطابق میل اون.
حمید: ولی تا حالا خیلی چیزا بوده که من دلم میخواسته انجام بدم، ولی فقط به خاطر اعتقادم این کار رو نکردم.
ابلیس: البته کارای دیگهای هم هست. تو هنوز اول راهی.
حمید: و تو لابد به آخرش رسیدی!
ابلیس: راه من اول و آخر نداره.
حمید: البته. تو که به هیچکدوم از این حرفا اعتقاد نداری. اصلاً نمیدونم چرا این سؤالارو از من میپرسی؟
ابلیس: تو از کجا میدونی که من اعتقاد ندارم؟
حمید: از سؤالهات. کسی که ایمان داره، انقدر سؤال نمیکنه... یعنی منظورم اینه که... انقدر به همهچیز شک نمیکنه.
ابلیس: ببین حمید. من میخوام به تو کمک کنم که تو خودتو بهتر بشناسی.
حمید: متشکرم. من به کمک تو احتیاجی ندارم. همینجوریشم میتونم خودمو بشناسم. هرچی باشه سی سال با خودم بودم، ولی در مورد تو هیچی نمیدونم.
ابلیس: آدم هیچوقت نمیتونه ادعا کنه که خودشو میشناسه، چون هر لحظه میمیره و از نو به دنیا میآد. یه اتفاق ساده، ممکنه زندگی آدمو عوض کنه. پس بهتر نیست به جای اینکه این وقتو صرف شناخت من بکنی، برای خودت صرف کنی؟»
حجم
۸۳٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۴۶ صفحه
حجم
۸۳٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۴۶ صفحه