کتاب کتابشناسی تاریخی امام حسین (ع)
معرفی کتاب کتابشناسی تاریخی امام حسین (ع)
چاپ دوم کتاب کتابشناسی تاریخی امام حسین (ع) نوشتهٔ محمد اسفندیاری است. نشر آرما این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر بهضمیمهٔ «امام حسین (ع) در الذریعه» ارائه شده است.
درباره کتاب کتابشناسی تاریخی امام حسین (ع)
کتاب کتابشناسی تاریخی امام حسین (ع) (چاپ دوم) نخستین جلد از مجموعهٔ «کتاب های طف؛ مطالعات عاشورا» است که در ۱۰۰ بخش نوشته شده است. گفته شده است که هر پژوهشی در پی پاسخ به پرسش یا پرسشهایی است. پژوهش حاضر، عهدهدار پاسخ به این پرسشها شده است؛ مهمترین کتابها دربارهٔ امام حسین (ع) به عربی و پارسی کدام است؟ این کتابها دربردارندهٔ چه مطالبی است؟ اشتراکات و امتیازات آنها چیست؟ کتابهای معتبر و مخدوش کدام است؟ ترتیب تاریخی کتابها چگونه است؟ عاشورانویسی و مقتلنگاری چه سیری داشته است؟ در این کتابشناسی، ۱۰۰ کتاب مهم دربارهٔ امام حسین (ع) به زبان عربی و پارسی که از دیرباز تا کنون فراهم آمده، بهترتیب تاریخی معرفیِ توصیفی شده است. نخستین مخاطب این پژوهش عاشوراپژوهان هستند که بر آنها است مهمترین کتابهای این موضوع را بشناسند، اما دیگر پژوهشگران نیز میتوانند از آن بهرهمند شوند.
واقعهٔ کربلا جنگی بود که در تاریخ ۱۰ محرم سال ۶۱ هجری قمری (برابر با ۱۳ اکتبر ۶۸۰ میلادی) اتفاق افتاد. روز نبرد به روز عاشورا معروف شده است. این جنگ میان سپاه کمتعداد «حسین بن علی»، نوهٔ پیامبر اسلام و سپاه اعزامی از سوی «یزید»، خلیفهٔ اموی و در نزدیکی محلی به نام «کربلا» رخ داد. دلیل «یزید بن معاویه» برای جنگ، بیعتنکردن حسین بن علی با او بود. در مقابل حسین بن علی حکومت و زمامداری یزید بن معاویه را غیرشرعی و غیرقانونی میدانست؛ حکومتی که برخلاف پیمان صلح «امام حسن مجتبی» و «معاویه بن ابیسفیان» بود و بهشکلی مورثی به یزید رسیده بود. امام حسین (ع) حکومت اموی را ظالم و گمراه میدانست و برای تغییر جهت جامعهٔ اسلامی بهسوی مسیری دیگر قیام کرد. این واقعه سرشار از حاشیهها و خردهروایتهایی دردناک است که طی قرنها به شیوههای گوناگون روایت و بازتعریف شده است. از این واقعه بارها و بارها برای تولید آثار ادبی (داستان، رمان و شعر)، نمایشی (فیلم سینمایی، سریالهای تلویزیونی، نمایش و تئاتر)، موسیقی و هنرهای تجسمی در ایران و کشورهای دیگر برداشت و اقتباس شده است.
مَقتَل در لغت بهمعنی کشتنگاه و محل قتل است. این واژه در اصطلاح به بازگویی ماجرای به قتلرسیدن امامان اشاره دارد. در میان مقتلها مقتل امام سوم شیعیان از همه مهمتر شده و بیشتر موردتوجه قرار گرفته است. مقتلالحسین (کشتنگاه حسین) نام دستهای از کتب است که رویدادهای کربلا و کُشتهشدن حسین بن علی در آن شرح داده شده است.
خواندن کتاب کتابشناسی تاریخی امام حسین (ع) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به عاشوراپژوهان پیشنهاد میکنیم.
حجم
۴٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۹۲ صفحه
حجم
۴٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۹۲ صفحه