کتاب جشن های اسلامی - شیعی در ایران
معرفی کتاب جشن های اسلامی - شیعی در ایران
کتاب «جشن های اسلامی - شیعی در ایران» نوشتۀ محسن حسام مظاهری است و نشر آرما آن را منتشر کرده است. این کتاب بر اساس گزارشهای سفرنامهنویسان، مستشرقان و ایرانشناسان (از دورهی صفویه تا پهلوی اول) است.
درباره کتاب جشن های اسلامی - شیعی در ایران
کتاب جشنهای اسلامی - شیعی در ایران، نتیجۀ پژوهشی دربارۀ حوزهای از تاریخ اجتماعی دین و مناسک دینی در ایران شیعی است و جشنهای مذهبی را بهمثابه جزئی از فرهنگ عامۀ مذهبی جامۀ ایرانی بررسی و معرفی میکند. این کتاب رویکردی پژوهشی و توصیفی دارد و ویژگیها و تغییرات مناسک سرور و شادی را بیان میکند. محسن حسام مظاهری تلاش کرده است تا در کتاب جشنهای اسلامی - شیعی در ایران فهرستی از جشنهای مذهبی مهم ایران شیعی را گردآوری کند و چگونگی برگزاری آنها را بهمنظور شناخت و فهمی جامع و دقیق از روند ابداع یا بازتعریف و تغییرات فرمی مضمونی این مناسک در ۵ قرن اخیر بررسی کند. او برای رسیدن به چنین هدفی، از سفرنامهها و آثار دیگری که مستشرقان، ایرانشناسان و جهانگردان دربارۀ سفر به ایران نوشتهاند استفاده کرده است.
کتاب جشنهای اسلامی - شیعی در ایران از ۲ بخش کلی و ۸ فصل تشکیل شده است. بخش اول با عنوان درآمدی بر آیینهای جشن در اسلام و ایران، حکم مدخل تحقیقی و مقدمات نظری موضوع را دارد و تصویری کلی از آیینهای جشن در ایران و اسلام و دیگر ادیان را نشان میدهد. فصل اول تعریف آیینهای جشن، اقسام آنها و عناصر مشترک است، ویژگیهای جشنهای دینی و مذهبی را بیان میکند و مهمترین جشنهای مذهبی در ۵ دین را بهصورت خلاصه معرفی می کند. در فصل دوم جشنهای باستانی ایران را که در شکلگیری، ابداع و بازتعریف جشنهای اسلامی نقش داشتند معرفی میشوند. فصل سوم برای سنخشناسی آیینهای جشن در اسلام و تشیع مدلی ارائه شده است. بخش دوم کتاب که اسنادی از جشنهای دینی مذهبی در ایران به روایت سفرنامهنویسان و مستشرقان نام دارد، بخش اصلی کتاب است در فصل اول گزارشی آماری از اسناد بررسیشده در کتاب و پدیدآورندگانشان ارائه شده است و فصل پنجم تا هشتم اسناد دورههای تاریخی صفویه، زندیه، قاجار و پهلوی اول را بررسی کردهاند.
خواندن کتاب جشن های اسلامی - شیعی در ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به علاقهمندان به کتابهای تاریخی، جامعهشناسی و تاریخ اسلام پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب جشن های اسلامی - شیعی در ایران
«در ادیان مختلف،جشنهای دینی معمولاً دو دستۀ کلی را شامل میشوند: یک دسته جشن های دینی رسمی که مستقیماً در نصوص دینی یا توسط بنیانگذار دین تأسیس شدهاند و معمولاً برپایی و مشارکت در آنها برای پیروان به گونهای الزامی است و دستۀ دیگر جشنهایی که ضرورتاً منشأ دینی ندارند و در ابعاد بعدی حیات دین توسط پیروان یا رهبران دینی ایجاد شده یا صبغۀ دینی یافتهاند و به مرور به فهرست جشنهای دینی راه یافتهاند»
حجم
۳۷٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۸۱۶ صفحه
حجم
۳۷٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۸۱۶ صفحه