کتاب چند نامه برای ریمیدیوس
خواندن نظراتمعرفی کتاب چند نامه برای ریمیدیوس
«چند نامه برای ریمیدیوس» نوشته ابراهیم رها(-۱۳۵۰)، نویسنده معاصر ایرانی است. این کتاب دربردارنده ۸ نامه با نگاهی انتقادی و طنز میان دو شخصیت به نامهای پدرو و ریمیدیوس در دهه ۷۰ میلادی در شیلی است.
در بریدهای از یکی از نامههای کتاب میخوانیم:
«ریمیدیوس خداحافظ!
ما را مدتیست که دستگیر کردهاند. گمان نمیکنم این موضوع دیگر خیلی برایت مهم باشد. یا اگر هم مهم باشد باعث اتفاقی نمیشود و من احساس خاک بر سر بودن میکنم برای اینکه هنوز عاشق تو هستم و تو در نامه آخرت همهاش از خواستگارهای تازهات برایم نوشته بودی!
من، دیهگو و دوستانش الان بیشتر از دو هفته است که در زندان هستیم. ریمیدیوس فکر میکنم این آخرین نامهی من برای تو باشد. ما را دیروز محاکمه کردند و همهمان محکوم به اعدام شدیم! به همین سادگی. راستش من هنوز درست نمیدانم چه اتفاقی افتاده. واقعیت اینکه از حکم صادر کردن قضات سانتیاگو هم سردرنمیآورم! و دیگر نامهای در کار نخواهد بود که اگر هم فهمیدم این مسئله را برایت توضیح بدهم. ما را در یازده سپتامبر اعدام خواهند کرد ریمیدیوس. یازده سپتامبر سالروز کودتای شیلی است. روزی که پینوشه، آلنده را برکنار کرد و دیکتاتوری جانشین دموکراسی شد. از این حرفها بگذریم. برایم نوشته بودی که از طریق یکی از دوستانت که بیشتر دوست خواهر توست وارد تجارت سنگ و جواهر شدهای و گفتی شاید با یک آدم دیگر که او هم در همین کار سنگهای قیمتی است ازدواج کنی. میشناسمش ریمیدیوس. خر نشو! زن یک آدم حسابی شو. اینجوری من روحم آرامتر خواهد بود. باور کن!
برایم در آخرین نامه فهرست خواستگارهایت را ردیف کرده بودی و از من خواسته بودی نظرم را بنویسم که اگر زن کدام یکی بشوی خوشبختتر خواهی شد. همین که زن من نشدی یعنی آدم خوشبختی هستی ریمیدیوس. عشق فقط به درد محکومین به اعدام میخورد و دیوانهها. ریمیدیوس من هر دوتای اینها هستم. جالب است. نه؟!»
راز پرواز
مصطفی بادكوبه ای هزاوه ای
توسعه در تاریکیسیدمحمد بهشتی
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس
بنیان های خیر عمومی؛ سبک زندگی خداگونهمحمد باقریان
قصه ی دوتا آدم ساده ی بی خبر از همه جا که مثل تمام ادم های ساده ی این دور زمونه بدون اینکه خودشون بفهمن دهنشون سرویس میشه
خییییییلی عالیه ، پراز لحظات شاد و اندکی غم انگیز
یه کتاب طنز در قالب نامه نگاری و البته با مضامین سیاسی. بعضی قسمتاش واقعا بامزه بودن و بعضی قسمتاش معمولی.. بهترین قسمتش برای من مقدمه ی کتاب بود. در کل قلم طنز ابراهیم رها واسم جذابه..
همین الان می خرم این کتابو و تا آخر می خونم.نمونه اش رو بخونیدو مطمئن باشید رهاتون نمی کنه...
عالی براش کمه..."ریمیدیوس،گیر نده،آن خانم اصلا به من نمی خورد.راستش را بخواهی هیچکس،و اگر رو راست باشم هیچ خری زن من آس و پاس نمی شود.جز تو که خیلی مهربانی.......
تکرار مکررات...