دانلود و خرید کتاب دری وری ابراهیم رها
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب دری وری

کتاب دری وری

معرفی کتاب دری وری

داستان «دری وری» اثر ابراهیم رها (علی میرمیرانی)، طنزنویس موفق ایرانی، درباره پیرمرد ۹۴ ساله‌ای به اسم آقای معیری است که به دو چیزخیلی علاقه دارد، پیاده‌روی و دکترمصدق. معیری از آن آدم‌هایی است که شناسنامه برادر مرده‌اش را صاحب شده است و پس از سال‌ها زندگی در سلامت کامل، وقتی بیمار و بستری میشود این مسئله باعث ایجاد دردسرهایی در بیمارستان برایش می‌شود که بعد از مرگش هم گریبان فرزندانش را می‌گیرد: «کشمکش ادامه یافت و تا خانواده بیایند ثابت کنند که صابر معیری همان اسفندیار معیری است که در دفترچه قید شده، پیرمرد جان‌به‌جان‌آفرین تسلیم کرد و از دار دنیا خلاصی یافت. معیری تا پیش از مرگ معتقد بود (پس از مرگ را نمی‌دانیم) که تاریخ را در این گوشه از دنیا کلاً روی دور تکرار تنظیم کرده‌اند و یکی هی دارد دکمهٔ ریپیت را می‌زند. حالا گاهی اسلوموشن گاهی فست‌موشن؛ اما اصل ماجرا هی دارد تکرار می‌شود. با وجود این چرخهٔ بیمارستان رفتن و برگشتن برای او تکرار نشد. گاهی اما مرگ پایان ماجرا نیست. در واقع دردسر یا نازل نمی‌شود یا اگر نازل شد دیگر بند نمی‌آید و حداکثر باید دنبال شأن نزولش گشت، بر همین مدار این تازه اول ماجرا بود.» رمان روایتی رئالیستی و هیجان‌انگیز و پرتنش دارد و از تکنیک غافلگیری در آن بسیار استفاده شده است. رها درباره‌ی این اثرش گفته است: «رمان دری‌وری رمانی متاخر است که به ماجراهای روز می‌پردازد. کار سیاسی نیست؛ بلکه یک کار اجتماعی است و دهه‌های بیست، سی، چهل، پنجاه، شصت و هفتاد، نمایندگانی در این رمان دارند. در واقع دری‌وری به‌نوعی مناسبات اجتماعی و روابط نمایندگان نسل‌های مختلف را موردبررسی قرار می‌دهد.» زبان این اثر هم شیرین و جذاب است و طوری آدم را درگیر ماجرای پر قیل و قال آقای معیری می‌کند که دلش می‌خواهد جای یکی از شخصیت‌های داستان باشد و بتواند چندتا دری‌وری هم خودش بگوید.
بلاتریکس لسترنج
۱۳۹۸/۰۶/۰۱

عالی بوددد عاااالی شخصیت ها خیلی زیاد بودن ولی خب واقعا داستان واقعی جامعه بود

Amin D
۱۳۹۹/۰۷/۱۱

اوایل حس می‌کردم با کتاب طنز عوامانه‌ و روانی روبرو هستم که شاید برای تنوع در رفع‌خستگی! بد نباشه اما به مرور حس کردم با چیزی شبیه فیلم کمدی مبتذلی روبرو هستم با چاشنی تسویه‌حساب سیاسی و شوخی‌های گل‌درشت نچسب

- بیشتر
িមተєကє .నមժមተ
۱۳۹۸/۰۵/۰۹

نثر کتاب رو دوست داشتم خیلی از مسائل مهم جامعه رو مطرح کرده بود. داستان ساده ای داشت اما خیلی خوب پرداخته شده بود تنها چیزی که دوست نداشتم به اصطلاح طنزهای سیاسی کتاب بود که به نظر من بیشتر توهین بود

- بیشتر
Ghazal Karavan
۱۳۹۹/۰۲/۱۱

کتاب خوب و روانی بود ماجراهای خانوادگی و اتفاقاتی که ما باهاشون خیلی مواجه میشیم توی خانواده رو در قالب خانواده ی اقای معیری عنوان کرده بود ‌‌‌...

زهرا
۱۳۹۸/۰۷/۰۹

نام کتاب گویا متن کتاب هم هست. شاید طنزهای جالبی دلشت ولی سروته نداشت و منطق خاصی را دنبال نمیکرد

Zahra.kazemi6
۱۴۰۲/۰۲/۰۷

از ابراهیم رها عمو جان استالین را خوانده بودم و چون تجربه شیرینی برایم بود تصمیم گرفتم سایر آثارشان را هم بخوانم و باتوجه به نمونه کتاب و هم کتاب عمو جان استالین فکر می کردم این کتاب هم با

- بیشتر
مامان زیبا
۱۳۹۸/۰۹/۰۵

کتاب جالبی بود از اسمش معلومه دیگه!

M.L
۱۴۰۲/۰۱/۰۱

آقای معیری که یه پیرمرده سالخورده ست‌، میمیره. و کل خاندانش درگیری های مراسمش رو دارن... چند جایی خنده ام گرفت و آخر کتاب جوری تموم شد که اصلا انتظار نداشتم. ولی خیلی جالبش کرد. جلد بعدی حتی خنده دارتر هم هست.

Aynaz
۱۴۰۰/۰۱/۰۸

رایگانش کنید بی زحمت

esmat
۱۴۰۱/۰۹/۰۵

یک داستان طنز متوسط

کسی که خانهٔ شیشه‌ای دارد به خانهٔ مردم سنگ نمی‌زند!
িមተєကє .నមժមተ
در طول زندگی به دو چیز علاقه داشت؛ یکی پیاده‌روی و دیگری دکتر مصدق.
بلاتریکس لسترنج
«می‌گن شکست مقدمهٔ پیروزیه و در ضمن...» «بی‌خود می‌گن!»
بلاتریکس لسترنج
فی‌الواقع او مراحل دل‌دادگی و عاشقی و دل‌باختگی و دل‌سوختگی و جدایی و دوری و دل‌شکستگی و هجران و... را همگی در کمتر از یک ربع رفت. به تعبیری، صفر تا صدش حیرت‌انگیز بود.
Babak Z
آقای معیری در طول زندگی به دو چیز علاقه داشت؛ یکی پیاده‌روی و دیگری دکتر مصدق.
سپیده
دو خصلت ما ایرانی‌ها کار دست معیری داده بود؛ یک: کارآگاه‌بازی. دو: شایعه‌سازی.
سپیده
اساساً بعضی آدم‌ها در بعضی شرایط، تصمیم می‌گیرند تمام حساب‌های تسویه‌نشدهٔ خود با زندگی را یک‌جا پاک کنند.
Babak Z
همسر چهارم حدود بیست سال پیش به عقد سیاوش درآمد که مادر همین کاووس بود. زایید و دررفت.
-Dny.͜.
اساساً بعضی آدم‌ها در بعضی شرایط، تصمیم می‌گیرند تمام حساب‌های تسویه‌نشدهٔ خود با زندگی را یک‌جا پاک کنند. مسئولین و کادر آن بیمارستان هم داشتند از ماجرای دکل‌های مفقودهٔ نفتی تا ماجرای صد و اندی شرکت تأمین اجتماعی تا باند به‌فروش‌رفتهٔ فرودگاه قشم با برج مراقبت هم رویش، تا... را از طریق گرفتن یقهٔ ماجرای تقلب در پروندهٔ معیری که اشکال در نام بیمار داشته، نه‌فقط حل‌وفصل می‌کردند، انتقام‌شان را هم می‌گرفتند.
িមተєကє .నមժមተ
آقای معیری آدم محترم و البته پیری بود. به‌شدت پیر! از آن دسته آدم‌هایی که انگار زندگی مدت‌هاست با آن‌ها رودربایستی دارد و ایضاً انگار هیچ‌کس، حتا ملک‌الموت، هم رویش نمی‌شود به آن‌ها بگوید موعد زندگی کردن شما تمام شده، لطفاً تشریف ببرید آن دنیا!
িមተєကє .నមժមተ
«رودابه‌جون سرت سلامت... راستی، تو کی فرصت کردی سرت رو درست کنی؟» «خودم درست نکردم... آی بی‌پدر شدیم. رفتم آرایشگاه... آخ از دست‌مون رفت.» «آرایشگره؟» «نه، بابام رو می‌گم... می‌رم پیش شاه‌بی‌بی. رنگ کرد و بعد خودش هم درست کرد دیگه... واسه حفظ روحیه.» «بعد این حفظ روحیه رو چه‌قدر باهات حساب کرد عزیزم؟ گرونه شاه‌بی‌بی؟» «هفتصد تومن... آخ بی‌پدر شدیم.» «رودابه‌جون ایشالا که غم آخرت باشه. مژه‌ها رو کاشتی دیگه؟» «قربان تو، نه. ریملش ضدآبه، خیلی خوبه.» «چه ریملیه! هم به چشات می‌آد هم...» «هم روحیه‌م رو حفظ کرده. یعنی کلاً آدم باید روحیه‌ش رو حفظ کنه آخه... بابام بابام.»
-Dny.͜.
«ببینم، تو به چه رنگی علاقه داری؟» «من؟... سورمه‌ای.» «منظورت صورتیه؟» «آره، آره همون صورتی. اسماشون شبیه همه آخه.» «اما رنگاشون شبیه هم نیست اردشیرخان.» «کاش نقطه‌ش رو به جای بالا، پایین می‌ذاشتی و می‌گفتی.» این پیچیده‌ترین، معناگراترین، عمیق‌ترین، فلسفی‌ترین، مفهومی‌ترین و البته خلاقانه‌ترین جمله‌ای بود که اردشیر در چهل و اندی سال از زندگی‌اش بر زبان رانده بود.
hosna
دوستانش معتقد بودند یک آمیب بهرهٔ افزون‌تری از ذکاوت برده تا او. اما خودش همه‌چیزش را طور دیگری می‌دید. در همه‌چیز تأخیر داشت و می‌گفت «نه این‌که دیلِی داشته باشم، سعی می‌کنم ریلکس برخورد کنم.» نکته‌های مکالمات روزمره را با اپسیلون درجه‌ای از پیچیدگی درنمی‌یافت و می‌گفت «ذهن رو واسه نکات بی‌ارزش خسته نمی‌کنم.» رسماً هیچ شغل مشخصی نداشت؛ «بحران بی‌کاری مربوط به تمام کشوره، مشکل شخصیِ من نیست.» مانند دو برادر دیگرش ازدواج نکرده بود؛ «من مثل موج دریام، باید ساحل آرامش خودم رو پیدا کنم؛ هنوز هم وقت هست.»
Hana
آقای معیری آدم محترم و البته پیری بود. به‌شدت پیر! از آن دسته آدم‌هایی که انگار زندگی مدت‌هاست با آن‌ها رودربایستی دارد و ایضاً انگار هیچ‌کس، حتا ملک‌الموت، هم رویش نمی‌شود به آن‌ها بگوید موعد زندگی کردن شما تمام شده، لطفاً تشریف ببرید آن دنیا!
f_altaha
ماهان پسر رودابه و هومن بود. سه سال از آرامه بزرگ‌تر و ساکن ایالات متحدهٔ امریکا. دو سالی بود که او را راهی کرده بودند. بعد از آن‌که با بیچارگیِ تمام در بیست‌سالگی دیپلم گرفت و پس از آن‌که پدرش یک کارت پایان‌خدمت جعلی برایش خرید، رفت امریکا و الان در بیست و چهارسالگی شش ماهی می‌شد که مشغولِ تحصیل شده بود در ترم نخست رشتهٔ ادبیات فارسی.
িមተєကє .నមժមተ
بعضی‌ها مدعی بودند یک بیمار هم که در ضرب‌وجرح هفده بخیه خورده بود از ترس آن‌که پرسنل بیمارستانی به خاطر هزار و صد و بیست تومان کسریِ پول بخیه‌هایش را باز نکنند پابرهنه فرار کرده است.
سپیده
بزرگ‌ترین سؤالش هم حتا بیش و پیش از بودن یا نبودن، این بود که مردمِ همیشه‌درصحنه (احتمالاً مردم آن زمان لقب دیگری داشته‌اند، ما همین از دست‌مان برمی‌آمد!)
سپیده
اما دختر رودابه حواسش به یک نکتهٔ کوچک نبود، این‌که لقب اردشیر «اُسکول» است. و این در حالی بود که دوستان خود اردشیر او را نوع خاصی از «خل» می‌دانستند.
آریا سلطانی نجف آبادی
معیری کسی نبود که بیماری را جدی بگیرد و ایضاً کسی نبود که برای بیماری به پزشکان مراجعه کند. شاهد این مدعا هم سن‌وسالش بود. بدیهی است اگر او مرتب به پزشکان مراجعه و در مطب‌ها یا بیمارستان‌ها حضور پیدا می‌کرد، اساساً بعید بود به این سن حتا نزدیک شود و بنا به قاعده و احتمالات باید یکی دو دهه پیش‌تر با عجله به دیار باقی می‌شتافت.
Hana
اما خودش همه‌چیزش را طور دیگری می‌دید. در همه‌چیز تأخیر داشت و می‌گفت «نه این‌که دیلِی داشته باشم، سعی می‌کنم ریلکس برخورد کنم.» نکته‌های مکالمات روزمره را با اپسیلون درجه‌ای از پیچیدگی درنمی‌یافت و می‌گفت «ذهن رو واسه نکات بی‌ارزش خسته نمی‌کنم.» رسماً هیچ شغل مشخصی نداشت؛ «بحران بی‌کاری مربوط به تمام کشوره، مشکل شخصیِ من نیست.» مانند دو برادر دیگرش ازدواج نکرده بود؛ «من مثل موج دریام، باید ساحل آرامش خودم رو پیدا کنم؛ هنوز هم وقت هست.»
میثم اکبرپوری

حجم

۸۶٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۹۱ صفحه

حجم

۸۶٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۹۱ صفحه

قیمت:
۲۲,۵۰۰
تومان