کتاب اندیشه آزادی: نگاهی از منظر اقتصاد سیاسی به تجربۀ ایران معاصر
معرفی کتاب اندیشه آزادی: نگاهی از منظر اقتصاد سیاسی به تجربۀ ایران معاصر
«اندیشه آزادی: نگاهی از منظر اقتصاد سیاسی به تجربۀ ایران معاصر» مجموعه نوشتارهایی به قلم محمد طبیبیان( -۱۳۲۷)، موسی غنینژاد( -۱۳۳۱)، حسین عباسی علیکمر، از اقتصاددانان معاصر ایرانی است. طی دو سده گذشته، ورود اندیشههای جدید غربی به ایران و آگاهی از پیشرفتهای شگرف صنعتی اهل فکر در جامعه ما را به تامل در باره علل عقبماندگی و چارهجویی برای این معضل واداشت، اما بیتوجهی غالب روشنفکران ما به ماهیت نظامهای اقتصادی - سیاسی جوامع پیشرفته و توقف در ظواهر و نتایج بدون دقت در اسباب و علل، موجب ارزیابیهای شتابزده و راهحلهای ناکارآمد شد. در سه فصل نخست کتاب، تلاش روشنفکران تجددخواه ایرانی و «آزادیخواهی نافرجام» آنها به اجمال مورد بررسی قرار میگیرد. غفلت این روشنفکران از تحولات فکری دنیای مدرن که بسترساز شکلگیری نهادهای اقتصادی - سیاسی مدرن بوده است، تلاشهای آنها را در بسیاری از موارد به بیراهه برد. در فصل چهارم، مبانی مفهومی اندیشه اقتصادی- سیاسی دوران جدید اجمالا مورد بررسی قرار میگیرد. فصلهای پنجم تا هفتم، به ساختار و عملکرد نهادهای مهم سیاسی و اقتصادی جامعه مدرن میپردازد تا خواننده بتواند، از چشماندازی کلی، تصوری منسجم از واقعیتهای دنیای مدرن پیدا کند. هدف اصلی این کتاب اشاره اجمالی به برخی وجوه تجددخواهی ایرانیان و ارائه بسیار خلاصهای از خردورزی مدرن در اقتصاد و سیاست است تا شاید بتوان با زدودن ابهامها و آشفتگیهای فکری در خصوص عقبماندگی جامعه ما، راه را برای چارهجوییهای معقول و موثر باز کرد. مخاطبان اصلی ما جوانان مشتاقی هستند که میخواهند با درک عمیقتر مسائل جامعه خود و تکیه بر شناخت بهتر اندیشهها و سازوکارهای دنیای امروز، ایران آینده را با عقل و تدبیر بسازند.
درباره موسی غنی نژاد
موسی غنینژاد، اقتصاددان برجستهی ایرانی، تحصیلات آکادمیک خود را در دو کشور ایران و فرانسه گذرانده است.
تحصیلات اولیه: غنینژاد کارشناسی خود را در رشتهی حسابداری از دانشگاه تهران اخذ کرد. با این حال، علاقهی او به مباحث اقتصادی باعث شد تا مسیر تحصیلی خود را تغییر دهد.
تحصیلات تکمیلی در فرانسه: پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه تهران، غنینژاد برای ادامهی تحصیل در رشتهی اقتصاد به فرانسه رفت و در دانشگاه سوربن پاریس به تحصیل پرداخت. وی در این دانشگاه در رشتهی اقتصاد توسعه تا مقطع دکتری ادامه تحصیل داد. همچنین، وی دورههایی را در زمینهی معرفتشناسی اقتصاد آغاز کرد، اما به دلیل بازگشت به ایران، این دوره ناتمام ماند.
پس از بازگشت به ایران، غنینژاد فعالیت حرفهای خود را به عنوان استاد دانشگاه آغاز کرد. وی در ابتدا در دانشگاه تبریز به تدریس پرداخت و سپس به عضویت هیئتعلمی دانشگاه صنعت نفت درآمد. همچنین، در دانشگاههای دیگری همچون دانشگاه صنعتی شریف و موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی به عنوان استاد مدعو تدریس کرده است.
او همچنین به عنوان پژوهشگر در حوزهی فلسفه، معرفتشناسی علم اقتصاد و تاریخ عقاید اقتصادی فعالیت کرده است. غنینژاد با تألیف کتابها و مقالات متعدد، به گسترش دانش اقتصادی در ایران کمک شایانی کرده است. موسی غنینژاد با تحصیلات آکادمیک قوی و فعالیتهای گسترده در حوزههای مختلف اقتصادی، به یکی از چهرههای شاخص اندیشه اقتصادی در ایران تبدیل شده است. وی با تأکید بر اهمیت آزادی اقتصادی و نقش بازار در توسعه، به نقد سیاستهای اقتصادی دولتهای مختلف پرداخته و پیشنهادهای متعددی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور ارائه کرده است.
درباره زندگی و دیدگاههای موسی غنی نژاد بیشتر بخوانید.
حجم
۲۵۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۲۶۹ صفحه
حجم
۲۵۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۲۶۹ صفحه
نظرات کاربران
این کتاب به زیبایی علت عقب ماندگی کشور ما از دنیای مدرن را بیان میکند. نکته کلیدی کتاب این است: اصلی ترین آزادی آزادی اقتصادی است که بدون آن هیچ آزادی دیگری شکل نمیگیرد. ای کاش این کتاب در مدارس و
کتاب خیلی خیلی خوبی است حتما پیشنهاد میشه بخونیدش
ممنون،کتابهای دنیای اقتصاد عالی هستن
کتابی است بسیار جذاب و روان و در عین حال ساده و عوامفهم که به توضیح مفاهیم مهم اقتصادی و ارتباط آن با پیشرفت در جوامع میپردازد. از نکات قابل توجه و مثبت این کتاب این است که عاری از