دانلود و خرید کتاب اقتصاد به روایت دیگر موسی غنی‌نژاد
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب اقتصاد به روایت دیگر

کتاب اقتصاد به روایت دیگر

دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۴از ۱۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب اقتصاد به روایت دیگر

«اقتصاد به روایت دیگر» نوشته موسی غنی نژاد(-۱۳۳۱)، اقتصاددان ایرانی و استاد دانشگاه است. کتاب پیش رو مجموعه مقالاتی است که ویرایش نخست آن‌ها در ضمیمه تحلیلی ماهانه روزنامه دنیای اقتصاد در فاصله سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۷ منتشر شده است. هدف این مقالات معرفی اندیشه‌های اقتصادی برخی از مشاهیر در کنار دیگر متفکرانی است که به‌رغم اهمیت اندیشه‌هایشان، کمتر شناخته شده‌اند. اغلب کسانی که معرفی شده‌اند اقتصاد‌دان حرفه‌ای‌اند، اما، در این میان برخی قدیمی‌تر‌ها هم هستند که به لحاظ فعالیت حرفه‌ای اهل دین، فلسفه یا تجارت به شمار می‌آیند. این مجموعه، در واقع، حاصل نگاهی گذرا به برخی تحولات اندیشه اقتصادی، از قرون وسطی تا زمان معاصر است. رعایت توالی زمانی تنها به طور بسیار کلی و برحسب سده‌ها صورت گرفته، و برای متفکران سده بیستم ترتیب خاصی مد‌نظر نبوده است. کتاب با معرفی تاملات اقتصادی توماس آکوئینی، از متالهین دوران ساز مسیحی سده سیزدهم میلادی، در‌باره قیمت عادلانه آغاز می‌شود و با مباحث گری نورث، اقتصاددان مسیحی معاصر، درباره ارزش‌های ذهنی و قیمت‌های عینی به پایان می‌رسد. ویژگی این کتاب نسبت به آثار مشابه در زبان فارسی، آشنا کردن خوانندگان، از یک سو، با متفکران و نمایندگان مکاتبی است که کمتر مورد توجه بوده‌اند مانند توماس آکوئینی، کانتیون، ساموئل بیلی و باستیا، و از سوی دیگر، بازخوانی متفاوت اندیشه‌های مشاهیری مانند آدام اسمیت، مارکس و کینز است. این کتاب بیش از آن که تاریخ اندیشه اقتصادی به معنای مصطلح کلمه باشد، گزارش متفاوتی از اندیشه‌های متفاوت است تا با گشودن پنجره‌ای به افق‌های جدید، انگیزه‌ای فراهم آورد برای پژوهشگرانی که نمی‌‌خواهند تخته بند روایت‌های رسمی و رایج باشند.

درباره موسی غنی نژاد

موسی غنی‌نژاد، یکی از چهره‌های برجسته اقتصاد ایران، به واسطه دیدگاه‌های لیبرال خود در خصوص اقتصاد بازار آزاد و نقش حداقلی دولت شناخته می‌شود. وی که در سال ۱۳۳۰ در اهر متولد شد، پس از اخذ مدرک کارشناسی حسابداری از دانشگاه تهران، مسیر تحصیلی خود را به اقتصاد تغییر داد و تحصیلات تکمیلی خود را در رشته اقتصاد توسعه در دانشگاه سوربن فرانسه ادامه داد.

غنی‌نژاد با ترجمه آثار اقتصاددانان کلاسیک مانند آدام اسمیت و فردریش هایک، نقش مهمی در گسترش مباحث نظری اقتصاد در ایران ایفا کرده است. او با تألیف و ترجمه کتاب‌هایی چون تجددطلبی و توسعه در ایران و پیکتی: مغالطه قرن بیست و یکم، دیدگاه‌های اقتصادی خود را با تأکید بر آزادی بازار و محدودیت نقش دولت در اقتصاد مطرح کرده است.

اندیشه‌های غنی‌نژاد به‌رغم تأثیرگذاری عمیق بر گفتمان اقتصادی ایران، با انتقادات متعددی نیز مواجه شده است. برخی منتقدان وی را به ساده‌انگاری مسائل پیچیده اقتصادی و نادیده‌گرفتن نقش دولت در تأمین زیرساخت‌ها و کاهش نابرابری متهم می‌کنند. از دیگر انتقادات به وی، عدم توجه کافی به شرایط خاص فرهنگی و سیاسی ایران و ارائه راهکارهای آرمان‌گرایانه به‌جای راه‌حل‌های عملی است.

با وجود این انتقادات، تأثیر غنی‌نژاد بر نسل جوان و گفتمان اقتصادی کشور غیرقابل‌انکار است. بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران از آثار وی برای مطالعه اقتصاد لیبرال و نقد سیاست‌های دولتی بهره می‌گیرند. درباره کتاب‌های موسی غنی نژاد بیشتر بخوانید.

Saeed.Rafiee
۱۴۰۲/۰۵/۲۰

به نظر من کتاب خوبیه قلم گیرای استاد غنی نژاد اندیشه های اقتصادی رو خیلی خوب تبیین کرده فقط کاش اقتصاددان های بیشتری رو معرفی میکرد

در صورت فقدان محدودیت‌های نهادی و قانون اساسی، سیاستمداران و دیوان‌سالاران پتانسیل عظیمی برای نابودی اقتصاد دارند.
Soheyla
توسعه‌نیافته‌ترین کشورها، آن‌هایی هستند که کم‌ترین روابط تجاری را با کشورهای صنعتی پیشرفته داشته‌اند
Saeed.Rafiee
سیاستمداران برای حفظ قدرت خود گرایش شدیدی به جلب رأی و رضایت رأی دهندگان از طریق افزایش هزینه‌های دولتی و در نتیجه کسری بودجه دارند. اما تورم ناشی از کسری بودجه در حقیقت نوعی مالیات نامرئی است که دولت بدون اطلاع و رضایت شهروندان از آن‌ها می‌گیرد.
Soheyla
بزرگ‌ترین آفت سیاسی شدن زندگی اقتصادی، گذشته از ناکارآمد شدن نظام اقتصادی، شکل‌گیری منافع متشکل در درون حاکمیت و گسترش فساد است. قدرت اقتصادی و تخصیص منابع را باید از دست دولت‌مردان و حاکمان سیاسی خارج ساخت، در غیر این صورت ناکارآمدی، اتلاف منابع و فساد، امری اجتناب‌ناپذیر خواهد بود
Soheyla
رُتبارد در سال ۱۹۹۳، نوشت: تمدن و حیات بشری در معرض تهدید است. برای حفظ و گسترش آن، تئوری سطح بالا و مطالعات آکادمیک گر چه مهم است اما کافی نیست، به‌ویژه در عصر فراگیر شدن دولت‌گرایی، ‌آزادیخواهان و مدافعان بازار آزاد وظیفه دارند در همه سطوح جامعه به مبارزه برخیزند.
Soheyla
تنها با تکیه بر برخی اصول اخلاقی است که می‌توان به‌طور منسجم و فارغ از تناقض از نظام بازار آزاد دفاع کرد.
Soheyla
دولت‌ها همیشه راه آسان و منافع کوتاه مدت را در نظر می‌گیرند و خود موجب سقوط اقتصاد ملی می‌شوند یعنی در خلاف جهت منافع ملی و منافع خود در بلند مدت عمل می‌کنند
Saeed.Rafiee
درخواست خیرخواهی از دیگران برای برآورده ساختن نیازهای خود، بیهوده است: برای موفق شدن، مطمئن‌تر این است که انسان به نفع شخصی دیگران رجوع کند و آن‌ها را قانع کند که برآورده کردن خواسته وی به نفع آن‌ها است...
shahram naseri
ثروت محدود به این‌ها نیست و دربرگیرنده هر آن چیزی است که مورد پسند انسان‌ها است و کیفیت زندگی (رفاه) آن‌ها را بهتر می‌کند.
Soheyla
دو نکته مهم در اندیشه مونکرتین درباره ثروت وجود دارد: یکی اینکه این مفهوم صرفاً ناظر بر محدودیت طبیعی نیازهای معیشتی انسان‌ها نیست و همه خواسته‌های انسان‌ها را، اعم از ضروری یا غیر آن، در برمی‌گیرد و اتفاقاً خوب زیستن انسان‌ها مستلزم فرا رفتن از نیازهای طبیعی است. نکته دوم این است که بخش عمده ثروت ایجاد شده که منشأ رفاه انسان‌ها است ریشه در کار و صنعت آن‌ها دارد. با توجه به اینکه خواسته‌های انسان‌ها نامحدود است، بنابراین برای تولید ثروت نیز که تابعی از تلاش و ابتکار انسان‌ها است، نمی‌توان محدودیتی قائل شد. این تصور از ثروت و چگونگی تولید آن، مبنای اندیشه مدرن اقتصادی و مفاهیم بنیادی علم اقتصاد را تشکیل می‌دهد.
Soheyla
آزادسازی و عملکرد اقتصادی
موسی غنی‌نژاد
اندیشه آزادی: نگاهی از منظر اقتصاد سیاسی به تجربۀ ایران معاصر
محمد طبیبیان
اقتصاد و دولت در ایران
موسی غنی‌نژاد
دموکراسی: مقدمه‌ای بر انتخاب عمومی
جان پاتریک گانینگ
قدرت و بازار: دولت و اقتصاد
مورای ان. روتبارد
دانشگاه تا بازار؛ شرحی بر اقتصاد موضوعات عمومی
راجر لروی میلر
اصول جامعه شناسی اقتصادی
ریچارد سوئدبرگ
چرا اقتصاد فرو می‌ریزد؟: به سوی نظریه‌ای عمومی درباره علت افول اقتصادی کشورها
جوزف استیگلیتز
قانون، قانون‌گذاری و آزادی (جلد ۲: سراب عدالت اجتماعی)
فریدریش فون هایک
پیکتی؛ مغالطه قرن بیست و یکم
موسی غنی‌نژاد
منفعت
ریچارد سوئدبرگ
دیدگاه های پولی میزس
گری نورث
قانون، قانون‌گذاری و آزادی (جلد ۳: نظم سیاسی مردمان آزاد)
فریدریش فون هایک
اقتصاد در یک درس
هنری هازلیت
نبرد با رکود
پل کروگمن
اشرافیت، سلطنت، دموکراسی: داستان حماقت و تباهیِ اخلاقی و اقتصادی
هانس هرمان هوپ
اقتصاد فقیر: بازاندیشی بنیادین در شیوه مبارزه با فقر جهانی
آبهیجیت بنرجی
مقدمه‌ای بر تفکرات اقتصادی پساکینزی
مارک لاوویی
دگرگونی اقتصادی
داگلاس نورث
بزرگان مکتب اتریش
رندال جی. هولکام

حجم

۲۱۲٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۲۵۵ صفحه

حجم

۲۱۲٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۲۵۵ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
تومان