دانلود و خرید کتاب اقتصاد در یک درس هنری هازلیت ترجمه محسن رنجبر
تصویر جلد کتاب اقتصاد در یک درس

کتاب اقتصاد در یک درس

معرفی کتاب اقتصاد در یک درس

«اقتصاد در یک درس» نوشته هنری هازلیت(۱۹۹۳-۱۸۹۴)، نویسنده و روزنامه‌نگار اقتصادی آمریکایی است. وی این کتاب را در سال ۱۹۴۶ نوشت و با زبانی ساده به تشریح مسائل اساسی و کلاسیک اقتصادی پرداخت. دغدغه اصلی نویسنده در این کتاب، برطرف کردن برداشت‌های نادرست در حوزه‌های اقتصادی و نتایج زیانبار آنها است. در بریده‌ای از کتاب می‌خوانیم: «هر چند هر گروهی منافع اقتصادی مشخصی دارد که با منافع گروه‌های دیگر یکسان است، اما تمام آن‌ها منافع دیگری هم دارند که در تعارض با علایق سایر گروه‌ها قرار می‌گیرد. اگر چه برخی سیاست‌های عمومی در بلندمدت به نفع همه هستند، اما سایر سیاست‌ها به یک گروه و تنها به بهای زیان تمام گروه‌های دیگر نفع می‌رسانند. گروهی که از این دست سیاست‌ها سود می‌برد و چنین نفع مستقیمی در آن‌ها دارد، منطقا به دفاع از آن‌ها برمی‌خیزد. این گروه بهترین اذهان خریدنی را به استخدام خود درمی‌آورد تا همه وقت‌شان را به دفاع از این سیاست‌ها اختصاص دهند. و دست آخر یا عامه مردم را قانع می‌کند که دلایلش منطقی است یا این بحث را چنان به آشفتگی می‌کشاند که تفکر روشن و واضح درباره آن تقریبا غیرممکن می‌شود. عامل مهم دیگری هم وجود دارد که هر روزه وهم و خیال‌های تازه‌ای را مثل قارچ در زمین باورهای اقتصادی می‌رویاند. این عامل، گرایش دائمی انسان‌ها به توجه صرف به اثرات بی‌درنگ یک سیاست مشخص یا تمرکزِ تنها بر اثرات آن بر یک گروه خاص و غفلت از پرس‌و‌جو درباره این نکته است که این سیاست در بلندمدت چه اثراتی را نه تنها بر آن گروه خاص، بلکه بر تمام گروه‌ها به جا خواهد گذاشت. اقتصاددان بد تنها چیزی را می‌بیند که فورا چشم را می‌زند، اما اقتصاددان خوب به فراتر از آن هم می‌نگرد. اقتصاددان بد فقط پیامدهای مستقیم یک روند پیشنهادشده را می‌بیند، در حالی که اقتصاددان خوب به پیامدهای غیرمستقیم و طولانی‌تر آن هم چشم می‌دوزد.»
اقتصاد چگونه کار می‌کند
راجر فارمر
قدرت و بازار: دولت و اقتصاد
مورای ان. روتبارد
حقایق و مغالطه‌ها در اقتصاد
توماس ساول
چرا اقتصاد فرو می‌ریزد؟: به سوی نظریه‌ای عمومی درباره علت افول اقتصادی کشورها
جوزف استیگلیتز
اقتصاد به روایت دیگر
موسی غنی‌نژاد
بزرگان مکتب اتریش
رندال جی. هولکام
چین چگونه سرمایه‌داری شد؟
رونالد کوز
اصول جامعه شناسی اقتصادی
ریچارد سوئدبرگ
دانشگاه تا بازار؛ شرحی بر اقتصاد موضوعات عمومی
راجر لروی میلر
اقتصاد کلان مدرن: مصاحبه با بزرگان مکاتب مختلف اقتصادی
بریان اسنودن
نبرد با رکود
پل کروگمن
الگوهای سفته‌بازی
برتران رونه
اندیشه آزادی: نگاهی از منظر اقتصاد سیاسی به تجربۀ ایران معاصر
محمد طبیبیان
سوسیالیسم و سرمایه‌داری: رساله‌ای روش مند درباره‌ی اقتصاد، سیاست و اخلاقیات
هانس هرمان هوپ
بیماری هلندی در اقتصاد ایران
رضا منوچهری
اقتصاد فقیر: بازاندیشی بنیادین در شیوه مبارزه با فقر جهانی
آبهیجیت بنرجی
فروپاشی بزرگ طلا
هری دنت
اقتصاد رفتاری
ادوارد کارترایت
بازار آری، کاپیتالیسم نه: آنارشیسم فردگرا در برابر مدیران، نابرابری‌ها، قدرت شرکت‌‌ها و فقر ساختاری
گری چارتیه
Amin D
۱۳۹۶/۱۱/۰۴

احساسات ضد و نقیضی درباره این کتاب داشتم. به طور خلاصه در سه نکته که در ادامه این متن به شرح تفصیلی شان می پردازم، می توانم این تضاد ها را توضیح دهم یک - بجای اینکه کتاب آموزش دانش اقتصاد

- بیشتر
امید پویان
۱۴۰۱/۰۵/۱۱

کتاب خیلی خوبی بود. این کتاب تک تک تکنیک های دولت ها برای دخالت در اقتصاد و تاثیری که آن دخالت روی جامعه میذاره رو به زبانی آسان و قابل فهم بررسی میکنه. نکته اصلی که کتاب بارها به اون اشاره میکنه

- بیشتر
حسام
۱۴۰۰/۰۹/۰۹

این کتاب برای کسی که مبانی اقتصاد را می‌داند، دید بهتری نسبت به اقتصاد کلان ایجاد می‌کند.

محمد آقارضی
۱۴۰۱/۰۴/۰۷

ترجمه واقعا ضعیف و نامفهومه

نمی‌توان ثروتی را بیش از آنچه که خلق شده، بین افراد جامعه توزیع کرد. در بلند‌مدت نمی‌توان بیش از آنچه را که کل نیروی کار تولید می‌کند، به او پرداخت.
Behnam Ameli
تورم چیزی نیست مگر مالیات‌ستانی و به ویژه شکلی بسیار درنده از آن.
Soheyla
به این ترتیب به این نتیجه می‌رسیم که اتحادیه‌ها هر چند ممکن است برای مدتی بتوانند افزایشی را در دستمزد‌ پولی اعضای خود، تا اندازه‌ای به بهای ضرر کار‌فرمایان و بیشتر به قیمت ضرر کار‌گران غیر‌اتحادیه‌ای ایجاد کنند، اما به هیچ رو نمی‌توانند دستمزد‌های واقعی را در بلند‌مدت و برای تمام کار‌گران بالا ببرند.
kasra_tav
دولت هیچ‌گاه چیزی را که پس نگیرد، به بنگاه‌ها قرض نمی‌دهد یا اعطا نمی‌کند
Soheyla
هنر اقتصاد، صرفا توجه به تاثیرات بلا‌فصل هر اقدام یا سیاست نیست، بلکه توجه به آثار بلند‌مدت آن و ترسیم پیامد‌های آن سیاست نه تنها بر یک گروه، بلکه بر همه گروه‌ها است.
kasra_tav
واقعا ممکن است تورم، منافعی را برای مدت کوتاهی برای گروه‌های ممتاز فراهم آورد، اما این تنها به ضرر گروه‌های دیگر تمام خواهد شد و در بلند‌مدت پیامد‌های ویرانگری برای کل جامعه خواهد داشت.
shahram naseri
اقتصاددان بد تنها چیزی را می‌بیند که فورا چشم را می‌زند، اما اقتصاددان خوب به فراتر از آن هم می‌نگرد. اقتصاد‌دان بد فقط پیامد‌های مستقیم یک روند پیشنهاد‌شده را می‌بیند، در حالی که اقتصاد‌دان خوب به پیامد‌های غیر‌مستقیم و طولانی‌تر آن هم چشم می‌دوزد. اقتصاددان بد فقط این را می‌بیند که یک سیاست مشخص چه تاثیری بر یک گروه داشته یا خواهد داشت، اما اقتصاد‌دان خوب درباره تاثیری نیز که بر همه گروه‌ها خواهد گذاشت، پرس‌و‌جو می‌کند. این اختلافی آشکار به نظر می‌رسد. شاید این دور‌اندیشی که تمام پیامد‌های یک سیاست را بر همه افراد بررسی کنیم، خام و ابتدایی به نظر آید. آیا همه بر پایه زندگی شخصی‌شان نمی‌دانند که نا‌پرهیزی‌ها و آسان‌گیری‌هایی وجود دارند که اکنون دلپذیر و جذاب‌اند، اما دست‌آخر فاجعه‌بار خواهند بود؟
Soheyla
اشتغال کامل - اشتغال بسیار کامل؛ اشتغال طولانی‌مدت، خسته‌کننده و کمر‌شکن - دقیقا مشخصه آن دسته از کشورهایی است که به لحاظ صنعتی از همه عقب‌افتاده‌ترند. جایی که اشتغال کامل برقرار باشد، ماشین‌ها، نوآوری‌ها و اکتشافات جدید نمی‌توانند اشتغال بیشتری به همراه آورند - مگر اینکه وقت کافی برای افزایش جمعیت وجود داشته باشد.
kasra_tav
دستمزد‌ها و قیمت‌های تعادلی، دستمزد‌ها و قیمت‌هایی‌اند که عرضه و تقاضا را به تعادل می‌رسانند. اگر تلاشی چه به واسطه اجبار دولتی و چه از طریق اجبار خصوصی برای بالاتر بردن قیمت‌ها از سطح تعادلی‌شان انجام گیرد، تقاضا و در نتیجه تولید کاهش می‌یابند. اگر تلاش شود که قیمت‌ها به سطحی کمتر از مقدار تعادلی خود تنزل یابند، کاهش یا حذف سود حاصل از آن به معنای سقوط عرضه یا تولید کمتر خواهد بود. بنابراین هر کوششی برای بالا‌تر یا پایین‌تر راندن قیمت‌ها نسبت به سطح تعادلی آن‌ها (یا نسبت به سطحی که بازار آزاد همواره به ایجاد آن‌ گرایش دارد) ، به کاهش اندازه اشتغال و تولید به سطحی کمتر از آنچه در نبود این تلاش‌ها پدید می‌آمد، می‌انجامد.
shahram naseri
دستمزد‌ها و قیمت‌های تعادلی، دستمزد‌ها و قیمت‌هایی‌اند که عرضه و تقاضا را به تعادل می‌رسانند. اگر تلاشی چه به واسطه اجبار دولتی و چه از طریق اجبار خصوصی برای بالاتر بردن قیمت‌ها از سطح تعادلی‌شان انجام گیرد، تقاضا و در نتیجه تولید کاهش می‌یابند. اگر تلاش شود که قیمت‌ها به سطحی کمتر از مقدار تعادلی خود تنزل یابند، کاهش یا حذف سود حاصل از آن به معنای سقوط عرضه یا تولید کمتر خواهد بود. بنابراین هر کوششی برای بالا‌تر یا پایین‌تر راندن قیمت‌ها نسبت به سطح تعادلی آن‌ها (یا نسبت به سطحی که بازار آزاد همواره به ایجاد آن‌ گرایش دارد) ، به کاهش اندازه اشتغال و تولید به سطحی کمتر از آنچه در نبود این تلاش‌ها پدید می‌آمد، می‌انجامد.
shahram naseri
پیامد طبیعی کنترل کامل قیمت‌ها که با هدف استمرار یک سطح قیمتی مشخص و تاریخی انجام می‌شود، نهایتا اقتصادی خواهد بود پر از محدودیت و کاملا به انضباط در‌آمده. دستمزد‌ها باید با همان سختگیری اعمال‌شده بر قیمت‌ها پایین نگه داشته شوند. نیروی کار باید با همان سر‌سختی که برای مواد خام وجود داشته، جیره‌بندی شود. نتیجه نهایی این است که دولت نه تنها به هر مصرف‌کننده می‌گوید که دقیقا چه مقدار از هر کالا را می‌تواند مال خود کند، به تمام تولید‌کنندگان نیز می‌گوید که دقیقا چه مقدار از هر ماده خام و چه تعداد نیروی کار را می‌توانند در اختیار داشته باشند. پیشنهاد‌دهی رقابتی قیمت برای کارگران نمی‌تواند بیشتر از پیشنهاد‌دهی رقابتی برای مواد خام روا داشته شود. نتیجه، اقتصادی تمامیت‌خواهانه و فلج‌شده است که در آن همه بنگاه‌های تجاری و کارگران اسیر دست دولت می‌شوند و در نهایت تمام آزادی‌های رایجی که می‌شناسیم به محاق می‌روند،
shahram naseri
در ویرایش جدید تعداد اندکی از آمار و ارجاعات توضیحی به‌روز شده‌اند. تاکنون هیچ تغییر دیگری در ویرایش اولیه داده نشده و دلیل اصلی آن هم این بوده که ضرورتی برای چنین کاری حس نمی‌شده است. من این کتاب را با هدف تاکید بر اصول کلی اقتصادی و هزینه‌ بی‌توجهی به آن‌ها و نه با تمرکز بر آسیب ناشی از یک قانون خاص نوشته‌ام.
mehrshad
تمام علم اقتصاد را به یک درس و آن درس را به یک جمله فرو‌کاست: هنر اقتصاد، صرفا توجه به تاثیرات بلا‌فصل هر اقدام یا سیاست نیست، بلکه توجه به آثار بلند‌مدت آن و ترسیم پیامد‌های آن سیاست نه تنها بر یک گروه، بلکه بر همه گروه‌ها است.
کاربر ۱۶۴۲۲۲۵
تولید، هدف است و اشتغال، صرفا ابزار دستیابی به آن. نمی‌توان همواره کامل‌ترین تولید را داشت، بی‌آنکه اشتغال کامل برقرار باشد. اما به راحتی می‌توان اشتغال کامل را بی‌تولید کامل داشت.
amir ka
هنگامی که تقسیم کار پیچیده و دقیقی به وجود می‌آید، این پیوند مستقیم و بی‌واسطه از میان می‌رود. من نه تمام چیز‌هایی را که مصرف می‌کنم، بلکه احتمالا تنها یکی از آن‌ها را تولید می‌کنم. با در‌آمدی که از ساخت این یک کالا یا انجام این یک خدمت به دست می‌آورم، تمام دیگر کالا‌ها و خدمات مصرفی‌ام را می‌خرم. به دنبال آنم که قیمت تمام چیز‌هایی که می‌خرم پایین باشد، اما به نفع من است که قیمت کالا‌ها یا خدماتی که برای فروش در دست دارم، بالا باشد.
shahram naseri
تورم مانند هر نوع مالیات دیگری، سیاست‌های فردی و تجاری را که همه مجبور به تبعیت از آن‌ها هستیم، تعیین می‌کند. یکسره جلوی دور‌اندیشی و صرفه‌جویی را می‌گیرد. اتلاف منابع، قمار‌بازی و تمام انواع اتلاف بی‌ملاحظه را تشویق می‌کند. غالبا بورس‌بازی را سود‌آور‌تر از تولید می‌سازد. بافت روابط پایدار اقتصادی را کاملا تکه‌تکه می‌کند. بی‌عدالتی‌های نا‌بخشودنی‌اش انسان‌ها را به سوی راه‌حل‌های نومیدانه می‌راند. بذر فاشیسم و کمونیسم را در جامعه می‌کارد. افراد را به سوی در‌خواست کنترل‌های تمامیت‌خواهانه می‌راند. و همواره به سر‌خوردگی و سقوطی تلخ می‌انجامد.
shahram naseri
ارزش پول به ارزیابی ذهنی افرادی که آن را در اختیار دارند، وابسته است و این ارزیابی فقط به مقدار پولی که هر فرد در مالکیت خود دارد مرتبط نیست، بلکه به کیفیت پول نیز بستگی دارد. در هنگام جنگ، ارزش واحد پول کشوری که استاندارد طلا در آن حاکم نیست، فارغ از تغییر حجم پول، در صورت پیروزی در جنگ، در مقابل ارز‌های خارجی افزایش و در صورت شکست، کاهش می‌یابد. ارزیابی کنونی افراد غالبا به انتظاری که از حجم آتی پول دارند وابسته است و ارز‌یابی یکایک آن‌ها از پول، همانند اتفاقی که در مبادلات بورس‌بازانه روی کالاها رخ می‌دهد، نه فقط از نظر آن‌ها درباره ارزش پول اثر می‌پذیرد، بلکه تحت تاثیر عقیده آن‌ها درباره ارزیابی دیگران راجع به پول نیز قرار می‌گیرد.
shahram naseri
بهترین قیمت‌ها بالاترین آن‌ها نیستند، بلکه قیمت‌هایی‌اند که بیشترین تولید و فروش را به دنبال می‌آورند. بهترین نرخ‌های دستمزد برای کارگران، نه بالاترین آن‌ها، بلکه نرخ‌هایی‌اند که تولید کامل، اشتغال کامل و بیشترین حقوق پایدار را امکان‌پذیر می‌کنند. بهترین مقدار سود، نه فقط از نگاه صنعت، بلکه همچنین از دید نیروی کار، کمترین آن نیست، بلکه میزان سودی است که بیشترین افراد را به اینکه به کار‌فرما تبدیل شوند یا اشتغال بیشتری را در مقایسه با قبل فراهم آورند، ترغیب کند.
shahram naseri
عامل واقعی بالا رفتن قیمت‌ها، یا کمیابی کالا‌هاست یا مازاد پول. سقف‌های قیمتی قانونی نمی‌توانند هیچ یک از این دو را از میان بر‌دارند. در حقیقت چنانکه اندکی پیش‌تر دیدیم، سقف قیمت تنها بر شدت کمبود کالا‌ها می‌افزاید.
shahram naseri
بازار سیاه شدت برخی خطاهای عجیب‌و‌غریب‌تر دیوان‌سالاران دولتی را می‌کاهد. در برخی کشورها بازار سیاه به بهای نحیف شدن بازارِ به لحاظ قانونی به‌رسمیت‌شناخته‌شده‌ِ دارای قیمت‌های تثبیت‌شده به رشد خود ادامه می‌داد و این روند تا زمانی ادامه می‌یافت که بازار سیاه عملا به بازار تبدیل می‌شد. اما با وجود این، سیاستمداران در قدرت می‌کوشیدند با حفظ سقف‌های قیمتی نشان دهند که اگر نه تیم‌های اجرایی‌شان، اما لا‌اقل دل‌هایشان پاک و مهربان است.
shahram naseri

حجم

۲۵۱٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۲۵۲ صفحه

حجم

۲۵۱٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۲۵۲ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
۱۵,۰۰۰
۵۰%
تومان