کتاب اقتصاد و دولت در ایران
معرفی کتاب اقتصاد و دولت در ایران
«اقتصاد و دولت در ایران» پژوهشی درباره ریشهها و علل تداوم اقتصاد دولتی در ایران به قلم موسی غنینژاد (-۱۳۳۱) است. در این پژوهش چگونگی شکلگیری ناسیونالیسم و اقتصاد دولتی در ایران و تاثیرگذاری آن بر تحولات اقتصاد سیاسی کشورمان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ضعف مزمن و ساختاری نظام اقتصاد بازار آزاد و بخش خصوصی در ایران به عنوان مشکلی نشاتگرفته از شیوه تفکر و ایدئولوژی توضیح داده خواهد شد. هدف اصلی این پژوهش نشاندادن اهمیت اندیشهها بر تحولات اقتصاد سیاسی ایران است. موضوعی که اغلب از چشم پژوهشگران پنهان مانده یا تحتالشعاع رویکردهای ماتریالیستی برای توضیح تحولات تاریخی قرارگرفتهاست. این اثر ۹ فصل دارد که در آنها به ترتیب مسایل زیر را بررسی کردهاست: بررسی و نقد ادبیات موضوع اندیشههای تجددطلبانه، نهضت مشروطه و تحولات ناشی از آن سالهای تزلزل و خلاء قدرت پس از استبداد صغیر ناسیونالیسم مقتدر و اقتصاد دولتمدار دهه ۱۳۲۰ و گسترش روزافزون روشنفکری چپ و بیگانهستیز شکلگیری بخش خصوصی و نقش آن در ساختار اقتصاد کشور سلطه بلامنازع اقتصاد دولتی در پی افزایش شدید درآمدهای نفتی انقلاب اسلامی، دولت و بخش خصوصی نتایج پژوهش و چند پیشنهاد.
درباره موسی غنی نژاد
موسی غنینژاد، یکی از چهرههای برجسته و تأثیرگذار در تاریخ اندیشه اقتصادی ایران، با تأکید بر آزادی اقتصادی و نقش بازار، به یکی از اقتصاددانان شناختهشده و جنجالی کشور تبدیل شده است. وی در سال ۱۳۳۰ در اهر متولد شد و تحصیلات خود را در رشته اقتصاد در دانشگاه سوربن پاریس به پایان رساند. پس از بازگشت به ایران، به تدریس و پژوهش در دانشگاههای مختلف پرداخت و با تألیف و ترجمه آثار متعددی در زمینه اقتصاد کلاسیک و نئوکلاسیک، به توسعه گفتمان اقتصادی در کشور کمک شایانی کرد.
غنینژاد از طرفداران سرسخت اقتصاد بازار آزاد است و بر نقش حداقلی دولت در اقتصاد تأکید دارد. وی خصوصیسازی، آزادسازی تجارت و کاهش دخالت دولت را از راهکارهای اساسی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور میداند. با این حال، دیدگاههای او با انتقادات متعددی از سوی اقتصاددانان، سیاستمداران و فعالان اجتماعی روبهرو بوده است؛ از جمله نادیدهگرفتن نابرابری اجتماعی، سادهانگاری مسائل اقتصادی و عدم توجه به شرایط خاص ایران.
غنینژاد با تألیف آثاری مانند تجددطلبی و توسعه در ایران، اقتصاد و عدالت اجتماعی و ترجمه کتابهای تأثیرگذاری چون قانون، قانونگذاری و آزادی اثر فردریش هایک، تأثیر قابلتوجهی بر مباحث اقتصادی ایران گذاشته است. او با ایجاد فضای نقد و گفتوگو و ترویج اندیشههای لیبرالی، به شکلگیری گفتمانی جدید در اقتصاد ایران کمک کرده است.
زندگینامه موسی غنی نژاد را در صفحه این نویسنده در طاقچه بخوانید.
حجم
۵۸۸٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
حجم
۵۸۸٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
نظرات کاربران
کتاب بسیار خوبیست برای مطالعه تاریخ اقتصاد معاصر ایران، البته نویسنده کاملا اندیشه ها و نظریات خودش رو در کتاب دخیل کرده و در واقع روند اقتصاد ایران رو از مشروطه تا امروز از دید خودش تعریف کرده به همین
یک کتاب عالی . قلم روان و صریح غنی نژاد علت های عقب ماندگی اقتصادی و اجتماعی ما رو روشن می کنه
یکی از بهترین کتاب هایی که میتوان در خصوص تاریخ اقتصادی و سیاسی ایران از نیمه قاجار تا دوران معاصر خواند قطعا همین کتاب است. بدور از تمام مناقشات سیاسی و ایدئولوژی، کتاب تصویری بسیار گویا از تاریخ کشورمان ارائه
حسمون رو از خواندن کتار با دیگران به اشتراک بگذاریم
البته قیمتش هنگام خرید میشه ۳۰ هزارتومان