دانلود و خرید کتاب جایی پشت واژه ها مهدی مظفری ساوجی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب جایی پشت واژه ها

کتاب جایی پشت واژه ها

دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب جایی پشت واژه ها

کتاب جایی پشت واژه ها نوشتهٔ مهدی مظفری ساوجی است که در انتشارات دیدار منتشر شده است. این کتاب گفت‌وگو با شمس لنگرودی دربارهٔ ادبیات و هنر است.

درباره کتاب جایی پشت واژه ها

محمدتقی شمس لنگرودی معروف به شمس لنگرودی در ۲۶ آبان ۱۳۲۹ در لنگرود به دنیا آمد. وی شاعر، پژوهشگر، بازیگر، خواننده و مورخ ادبی معاصر است. لنگرودی دیپلم ریاضی دارد و دانش‌آموختهٔ رشتهٔ اقتصاد و بازرگانی است. نخستین کتاب شعر او «رفتار تشنگی» نام داشت که با هزینهٔ شخصی و در سال ۱۳۵۵ منتشر شد. لنگرودی در ابتدای مسیر شاعری خود، تحت‌تأثیر زبان و نگاه فریدون توللی، فریدون مشیری و به‌ویژه نادر نادرپور بود؛ او سپس به شعر سیاوش کسرایی و سرانجام احمد شاملو متمایل شد اما کم‌کم زبان خاص و شخصی خود را پیدا کرد. زبان ساده، کوتاه‌نویسی، طنز، پرداختن به زندگی روزمره و پررنگ‌بودن عشق از ویژگی‌های اصلی شعرهای اخیر شمس لنگرودی است.

شمس لنگرودی علاوه‌بر شعر که به‌نوعی زمینهٔ اصلی کار او در هنر به‌حساب می‌آید، از سرآمدان عرصهٔ مباحث تئوریک و به‌اصطلاح دیدمانی است که در دهه‌های اخیر آثار بسیاری به گنجینهٔ کتاب‌های پژوهشی زبان و ادبیات فارسی افزوده که دورهٔ ۴ جلدی تاریخ تحلیلی شعر نو از مهم‌ترین این آثار است. اثری که از زمان انتشار تا امروز بارها تجدید چاپ شده و مرجع بسیاری از کتاب‌ها، رساله‌ها و مقالات ادبی و آکادمیک بوده است. کتاب جایی پشت واژه‌ ها مجموعه‌ای گفت‌وگو با شمس لنگرودی است که به مخاطب کمک می‌کند تفکرات این شاعر معاصر را بهتر بشناسد و با نگاه دقیق و پژوهشگر او آشنا شود. 

خواندن کتاب جایی پشت واژه ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به سبک و نظرات شمس لنگرودی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب جایی پشت واژه ها

«- می‌دانید که سرزمین ما ایران، سرزمین رازهاست. رازهایی که رمزگشایی از آن‌ها به‌سادگی امکان‌پذیر نیست و گاه سال‌ها و دهه‌ها وقت لازم است تا حلقه‌های مفقودهٔ یک‌واقعه یا شخصیّت پیدا شود و سِرّی برملا و علنی گردد. یکی از این حلقه‌های مفقوده در تاریخ معاصر، که اتّفاقاً بسیار هم حول‌وحوش آن حرف و سخن رفته است، واقعهٔ ملّی شدن صنعت نفت و کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ است و حکایت دکتر محمّد مصدّق و آیت‌الله کاشانی و حواشی آن.

فکر می‌کنید چرا آمریکا تا امروز پاره‌ای از اسناد این واقعه را منتشر نکرده؟؛ و آیا انتشار آن اسناد به‌منزلهٔ پیدایی آخرین حلقه‌های مفقودهٔ این واقعه و رمزگشایی از کودتایی است که رفته‌رفته دارد به هفتادسالگی نزدیک می‌شود؟

- اوّل این را بگویم که من تخصّصی در این عرصه ندارم و چیزهایی هم که می‌دانم، خوانده‌های پراکنده است. این یک‌نکته. نکتهٔ بعد این است که سیاستمداران اصلاً لزومی نمی‌بینند که اسناد و مدارک را منتشر کنند، مگر بر اساس منافع خودشان.

- در آمریکا بر اساس قانون سی‌ساله یا نمی‌دانم بیست‌وپنج‌ساله‌ای که در زمان بیل کلینتون تصویب شده، اسناد محرمانه به‌صورتِ عمومی منتشر می‌شود.

- من حتّی به این قانون سی‌ساله هم مشکوکم.

- چه‌طور؟

- بعید می‌دانم خیلی از اسناد و مدارک محرمانه بتواند از این سد بگذرد.

- چنان‌که دفتر ملّی بایگانی و مدارک آمریکا، حتّی بعد از دستور کلینتون محدودیت‌های بسیاری را برای انتشار چنین اسنادی درنظرگرفت.

- طبیعی است. ببینید در خودِ آمریکا، در چند دههٔ اخیر، مرگ‌های مشکوکِ بسیاری اتّفاق افتاده.

- مثل ترور جان اف. کندی.

- بله، یا مثلاً مرگ جان لنون، خوانندهٔ بیتلز، یا مرگ رهبرِ سیاه‌پوستان.

- مالکوم ایکس.

- بله.

- جالب است که لنون یک‌بار در پاسخ به خبرنگاری دربارهٔ مرگش، گفته بود که «احتمالاً یه دیوونه ترتیبم رو می‌ده». البته رسانه‌ها همان‌طور که شما گفتید مرگ او را توسّط یکی از طرفداران سابقش اعلام کردند. شخصی به نام مارک دیوید چپمن که لنون را درحالی‌که با همسرش به خانه بازمی‌گشت با شلیک چهار گلوله ازپادرآورد.

- خوب بله.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۳۶۲٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۷۰ صفحه

حجم

۳۶۲٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۷۰ صفحه

قیمت:
۷۰,۰۰۰
تومان