دانلود و خرید کتاب سیاحتنامه ابراهیم بیک حاج زین العابدین مراغه‌ای

معرفی کتاب سیاحتنامه ابراهیم بیک

کتاب سیاحتنامه ابراهیم بیک نوشتهٔ حاج زین العابدین مراغه ای و حاصل کوشش ابوالفضل طاهریان ریزی است. انتشارات طاهریان این ناداستان را روانهٔ بازار کرده است؛ ناداستانی حاوی سفرنامه‌ای داستانی، کهن و مشهور.

درباره کتاب سیاحتنامه ابراهیم بیک

کتاب سیاحتنامه ابراهیم بیک حاوی ناداستان است. این کتاب یک سفرنامه با نگاهی طنزآلود و انتقادی به جامعه و حاکمیت ایرانی را در بر گرفته است. هنگامی که این کتاب برای نخستین‌بار منتشر شد، نویسنده از آوردن نامش خودداری کرد تا دچار پیگرد حاکمان قاجار نشود. حاج زین العابدین مراغه ای این اثر را در سال ۱۳۲۱ منتشر کرد؛ اثری که تأثیر بسیاری بر آگاهی اجتماعی و سیاسی جامعهٔ ایران در آستانهٔ جنبش مشروطه داشت. این کتاب شامل انتقاداتی اساسی و مهم از جامعهٔ ایران است که بعضی از آن‌ها هنوز هم وارد است و میان مردم این کشور ریشه دارد. گفته شده است که این سفرنامه در ایجاد جنبش مشروطه نقش داشته و مطالعهٔ آن در زمان حاضر هم در تصحیح برخی عادات ایرانیان نقش خواهد داشت. این کتابِ بدون زمان انقضا از جهل مردم، بی‌قانونی، هراس مسئولین از مدارس جدید، مطبوعات کم و چاپلوس، برخورد غلط با مطبوعات، نبود آزادی مطبوعات، وضعیت تجارت، سرسپردگی به حکام و رشوه‌گیری، رواج سستی و بی‌اهمیتی، سفرهای شاه، مذمت شعر مدحی، نبود راه‌آهن، هوسبازی جنسی و... سخن گفته است. افرادی همچون «ادوارد براون»، «ناظم‌الاسلام کرمانی»، «احمد کسروی»، «عبدالله مستوفی»‌ و «یحیی آرین پور»، «فریدون آدمیت» و «کریم کشاورز» درمورد این کتاب سخن گفته و آن را ارزیابی کرده‌اند. سیاحت نامه ابراهیم بیگ را دایرةالمعارف جامع اوضاع ایران در اواخر قرن ۱۳ هجری دانسته‌اند که با قلمی تند و بی‌پروا و بی‌گذشت تحریر شده است. برخی از صاحب‌نظران گفته‌اند که این سفرنامه، نخستین رمان اصیل اجتماعی از نوع اروپایی در زبان پارسی است که زندگی مردم ایران را همچنان که بوده، تشریح کرده و از این حیث شباهت بسیاری به رمان «نفوس مرده» به قلم «نیکلای گوگول» پیدا می‌کند. این داستان یا ناداستان را بخوانید.

در یک تقسیم‌بندی می‌توان ادبیات را به دو گونهٔ داستانی و غیرداستانی تقسیم کرد. ناداستان (nonfiction) معمولاً به مجموعه نوشته‌هایی که باید جزو ادبیات غیرداستانی قرار بگیرد، اطلاق می‌شود. در این گونه، نویسنده با نیت خیر، برای توسعهٔ حقیقت، تشریح وقایع، معرفی اشخاص یا ارائهٔ اطلاعات و به‌دلایلی دیگر شروع به نوشتن می‌کند. در مقابل، در نوشته‌های غیرواقعیت‌محور (داستان)، خالق اثر صریحاً یا تلویحاً از واقعیت سر باز می‌زند و این گونه به‌عنوان ادبیات داستانی (غیرواقعیت‌محور) طبقه‌بندی می‌شود. هدف ادبیات غیرداستانی تعلیم هم‌نوعان است (البته نه به‌معنای آموزش کلاسیک و کاملاً علمی و تخصصی که عاری از ملاحظات زیباشناختی است)؛ همچنین تغییر و اصلاح نگرش، رشد افکار، ترغیب یا بیان تجارب و واقعیات از طریق مکاشفهٔ مبتنی بر واقعیت، از هدف‌های دیگر ناداستان‌نویسی است. ژانر ادبیات غیرداستانی به مضمون‌های بی‌شماری می‌پردازد و فرم‌های گوناگونی دارد. انواع ادبی غیرداستانی می‌تواند شامل این‌ها باشند: جستارها، زندگی‌نامه‌ها، کتاب‌های تاریخی، کتاب‌های علمی - آموزشی، گزارش‌های ویژه، یادداشت‌ها، گفت‌وگوها، یادداشت‌های روزانه، سفرنامه‌ها، نامه‌ها، سندها، خاطره‌ها و نقدهای ادبی.

خواندن کتاب سیاحتنامه ابراهیم بیک را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران ناداستان و قالب سفرنامه‌های کهنِ داستان‌گونه پیشنهاد می‌کنیم.

درباره زین العابدین مراغه ای

حاج زین العابدین مراغه ای نویسنده‌ای ایرانی است که در سال ۱۲۵۵ به دنیا آمد و در ۱۳۲۸ هجری قمری درگذشت. او علاوه‌بر تجارت، به مبارزات سیاسی و همین‌طور نگارش مقالات و رمان می‌پرداخت. در آثار او می‌توان شناخت مناسبی از جامعهٔ ایران در دورهٔ قاجار پیدا کرد. مهم‌ترین اثر زین‌العابدین مراغه‌ای کتاب «سیاحت‌نامهٔ ابراهیم‌بیگ» است که در استانبول و در آستانهٔ انقلاب مشروطه منتشر شد.

بخشی از کتاب سیاحتنامه ابراهیم بیک

«"دکان فضل فروشی"

در مساجد و منابر ایران چه فصیحت کاری‌ها می‌شود!.. اهالی، مسجد را گویا مغازه قرار داده، آخوند‌ها دکان فضل‌فروشی خویش. همینکه بیچاره‌ای داخل مسجد شد پنج ساعت تمام مانند اُشتر زانو‌بسته باید بنشیند. دو نفر واعظ، چهار نفر روضه‌خوان، یکدسته شاگرد. یکی بالا می‌رود، دیگری پائین می‌آید. اگر یک نفر از جالسین را به اقتضای طبیعت بشری تقاضائی پیش آید و یا کار واجب فوتی برسد و بخواهد از جای خود برخیزد گویا از دین اسلام و شریعت ارتداد جسته، با حقارت تمام از بالای منبر داد می‌زنند:

«ای خبیث، مجلس را به‌هم مزن. یعنی بنشین و آنچه به دهن من از نیک و بد و راست و دروغ می‌آید گوش داده زشت و زیبای مرا تصدیق کن. و در آخر هم آنچه از نقد و جنس داری به من احسان‌نما.»

نه خود تمیز دارند و نه ممیزی در میان خلق دیده می‌شود که صدق را از کذب تشخیص دهد و حق را از باطل فرق گذارد... معارف نیست، حکومت نیست، عقل نیست، مروت و انصاف نیست. هر مخرب دین و مذهب... هر استبعاد‌های عقلی و شرعی که شنیده در ورق پارۀ نوشته کاللوح‌المنزل قرار می‌دهند و گمانشان این است، و یا همچون جلوه می‌دهند، که «هر کس اعتقاد به این خرافات ن‌نماید کافر است و از دین و آئین بری» ... روضه‌خوان‌های بی‌سواد و ملانما‌های بی‌علم و عقل از هر چه بگویند و تصدیق نکنی کافر می‌شوی. یک ملک بدین بزرگی، کاسه سر حوض به این بزرگی، در حوض ماهیان بدین بزرگی، چشمان ماهیان از یاقوت سرخ به این بزرگی و بدین قیمت. هر کس به آخوند پول دهد قسمت او خواهد شد.»

یحیی
۱۳۹۹/۱۲/۲۹

به همه توصیه میکنم چند ساعت وقت بگذارند کتاب رو مطالعه بکنند یه جاهاییش تو این زمونه دیگه نیاز نیست با دقت بخونید مثل مسائل مربوط به حقوق بشر و این چیزها، ولی در مورد مسافرت و راهها و مقایسه

- بیشتر
hedayat Homa
۱۴۰۲/۰۳/۳۰

خداروشکر که بلاخره خوندن این کتاب روزیم شد ۲۰ سال پیش برای اولین بار در کتاب های درسی ادبی نام این کتاب را خواندم ودوست داشتم مطالعه کنم . کا ش جلد ۲ و۳ را هم می توانستم بخوانم طاقچه

- بیشتر
mahdi
۱۳۹۹/۰۸/۳۰

کتاب بسیار عالی، نثر خوب و روان، فقط غلط های املایی داره، شاید هم بخشی به خاطر سبک نوشتاری اون زمان هست. در کل این ایراد قابل چشم پوشی هست.

zahra
۱۴۰۳/۰۱/۱۸

این کتاب فقط یه سیاحتنامه درباره‌ی آداب غذاخوردن و فاصله شهرها نسبت‌به‌همدیگه نیست؛ ماجرای سفر مردیه که با یک چشم‌انداز آرمانی از وضعیت ایران وارد کشور میشه و یهو همه‌چیز در مقابل چشمش فرومیریزه. مشکلات رو میبینه، علت‌هارو جست‌وجو میکنه، اخطار

- بیشتر
2m,z,s
۱۴۰۲/۰۶/۰۱

از بندر انزلی با کشتی میرفتن باکو؟ بابلسر و ساری بندر بین المللی بوده؟ ازین ور دریاچه ارومیه تا اونورش با کشتی میرفتن؟ از بندر بوشهر با کشتی می رفتن تا آفریقا وهند؟ پس چرا الان نیست؟

سید مهدی
۱۴۰۲/۰۳/۱۴

خواندن این کتاب برای هر دلسوخته‌ی میهن، همانند خواندن مرثیه است و دردناک، اما، حداقل نزدیک به انصاف، تلاشی برای برشمردن کاستی‌ها و پیشنهاد راه حل آنها است. خواندن واژگان از روز افتاده، کمی سخت است چه رسد به فهم

- بیشتر
کاربر ۵۶۳۹۳۵۲
۱۴۰۱/۱۰/۲۶

جناب احمد کسروی نویسنده ی کتاب مشروطه اظهار دارن جلداول کتاب احتمالا نوشته ی میرزا مهدی خان سردبیر وقت روزنامه ی اختران بوده باشه چون قلم و محتوای جلد اول با دوجلد بعدی کاملا متفاوت هست به هرحال ابراهیم مراغه

- بیشتر
منوچهر
۱۳۹۹/۰۶/۲۱

چرا کتاب مملو از غلط های املایی است؟ اصل نسخه این گونه است یا بهنگام ماشین نویسی اشتباهاتی رخ داده؟

khasragh
۱۴۰۳/۰۱/۳۱

من خواندن این کتابو به شما سفارش میکنم. من وضعیت مردم را تا این اندازه خراب در آن زمان اطلاع نداشتم. خدا رحمت کنه این آقای ابراهیم بیگ را. کتاب غلط های املایی زیادی داره.

babak1374
۱۴۰۰/۰۳/۳۰

شرح اوضاع زمانه قاجار که نشون کیده کا ایرانیها با تمام تغییراتی که در طول سالیان داشتیم ولی خصلتمون همون خصلت اجدادمونه و بی تفاوتیم نسبت به کشورمون

مردم شهر در قساوت قلب می‌توان گفت که اشرناسند در معاملات متاعی را که قیمتش یک تومان است پنج تومان می‌خواهند. در سر هر سخن هم بی‌شرمانه سوگند دروغ به حضرت یاد می‌کنند. من خود در بازار چیزی می‌خریدم، سه تومان قیمت خواست و چهار دفعه سوگند به حضرت یاد کرد، آخر الامر بهفت قران به من داد.
emad
«یا بر مراد بر سر گردون نهیم پای یا مردوار در ره همت دهیم سر»
دکتر بی مریض
اینان که شما به نام تاجر یاد می‌کنید و من هم معاملات تجارتی ایشان را تا یک‌درجه دیدم، تاجر نیستند، مزدوران فرنگانند و بلکه دشمنان وطن خودشان هستند.
سید مهدی
گفتم این مردان چرا به دست و پای خودشان مانند زنان حنا بسته‌اند؟ گفت می‌گویند یکی این‌که دست و پای آدمی را حنا همیشه نرم می‌دارد، دوم آن‌که از سنت سنیه و ثواب است. گفتم اینها دلائل بیکاری و تن پروریست. همه ثواب‌ها را تمام کرده‌اند تنها خضاب مانده است؟
Matin
ظل‌السلطان را می‌توان عامل اصلی انقراض نسل ببر مازندران در ایران و جهان دانست بر اساس کتاب تاریخ مسعودی وی به تنهایی ۷۳ قلاده از این حیوان بی‌نظیر را شکار کرده است.
ترمه
ابداً نظر همت عمومی به سوی اصلاح امور وطن معطوف نیست. هر کس از بزرگ و کوچک و غنی و فقیر و عالم و جاهل منفرداً خر خود را می‌چرانند. هیچ‌کس را پروای دیگری نیست. احدی از منافع مشترکۀ وزن و ابنای وطن سخن نمی‌گوید. گوئی نه این وطن از ایشان است و نه با همدیگر هموطتند.
ترمه
گفتم یوسف عمو برویم، در این مملکت هر چه نگاه کنیم غم‌افزا است.
Ali AA
سبب عمدۀ بقا و دوام این وضع ناگوار بی‌علمی است. تاکنون من هر چه داد می‌زنم که بیش از همه چیز برای ما مکتب لازم است، علم لازم است، وضع ما اصلاح نپذیرد مگر به همت مردمان با فضل و دانش که از علوم و فنون متداوله آگاهی داشته باشند به جایی نمی‌رسد و به گوشی نمی‌رود. این بی‌بصران نمی‌بینند که سبب هر گونه عزت و افتخار مغرب زمین همان علم و آگاهی ایشان است و سبب ذلت و خواری مشرقیان نیز عدم علم و جهالت آنان.
Ali AA
این ناکسان در هر کس بویی بردند که پنج شاهی پول دارد به هزار گونه اسباب چینی بر او میتازند. به یکی می‌گویند که برادرت سرباز بود از فوج گریخته، به دیگر می‌آویزند که پسر عمویت چندی قبل شراب خورده، یا یکی از خویشان تو قمار کرده است. حتی همسایه را در عوض گناه ناکردۀ همسایه گرفته حبس و جریمه می‌کنند.
دکتر بی مریض
گفتم: عجب حالتی داری. مگر در این مملکت وزیر جنگ، وزارت داخلیه، خارجیه، مالیه، فوائد، وزارتهای زراعت، تجارت نیست؟ گفت: نام همۀ اینها هست، و منشی و نویسنده نیز هست. حتی در صورتی که تنها دو کشتی جنگی پوسیده در روی آب دارند برای همان دو کشتی وزیر بحریه و وزارتخانه هم دارند! از این یکی پی توانی بُرد که وضع سایر وزارتخانه‌ها باید چطور باشد.
دکتر بی مریض
درجۀ تعصب‌ ملی ابراهیم بیک را از این حکایت می‌توان دریافت. جوان غیرتمند از روزی‌ که خود را شناخت به لحاظ لشگرکشی اسکندر به ایران و خراب کردن بسیاری از آبادی‌های آن کشور و آتش زدنش به شهر استخر پایتخت قدیم ایران و کشته شدن دارا از مکاید آن، نام اسکندریه را به زبان نیاوردی.
دکتر بی مریض
گفتم آقاجان، وبال خون این همه اطفال معصوم همه به گردن شما و بگردن کسانی است که در این اعتقاد هستند که آبله کوبی قول فرنگ است
کاربر ۶۰۹۲۹۲۷
نیم ساعت از غروب گذشته بود که مهمانان محترم یواش یواش بنای ورود گذاشتند. بعضی یک ساعت از شب رفته تشریف آوردند. گویا دیر آمدن به این‌گونه مجلس‌های مهمانی هم علامت نوعی از جلالت شأن بوده است.
و ح ی د
«سلطنت پایدار نمی‌شود مگر به لشگر، لشگر جمع نگردد الا با پول پول فراهم نمی‌آید به جز از اَمن و اَمان و رفاه حال رعیت. آسودگی رعیت دست نمی‌دهد مگر به اجرای قوانین عدل و مساوات»
دکتر بی مریض
هر گاه بگوئیم خواست خداوندی بر این است خطا بلکه کفر گفته‌ایم. خداوند عالم عادل و مهربان است. چرا مشتی ایرانیان را خوار و زبور می‌خواهد... اگر بگوئیم گرفتار نیرنگ جادو و طلسم شده‌ایم این هم اعتقادیست باطل پس باید بگوئیم که سبب این همه خواری و پریشانروزگای همانا کیفر کردارهای ناشایست خودمان و نتایج مشئومۀ تنبلی و غفلت و بی‌اطلاعی و جهالت است.
ترمه
مگر گروهی مردمان فرومایه و مزاجگو و چاپلوس و رشوتخوار و بد اخلاق که نامشان وزرای دولت است و وجودشان از نخستین اسباب هرج و مرج مملکت.
دکتر بی مریض
این ولایت اهالی مشغول ملابازی است.
ترمه
«الناس علی سلوک ملوکهم» .
دکتر بی مریض
گفت چه بار گذاشتی که این‌همه ترا زدند. تفصیل را گفتم. تعجب کرد که تو دیوانه شدۀ (ای) . در این مملکت در پیش وزیر جنگی که در تکبر و تجبر از فرعون و شداد خود را بالا‌تر می‌داند این‌گونه صحبت‌ها را می‌توان کرد. اینان به جز از چاپیدن مملکت و خیانت کردن به دولت و ملت از سایر اوضاع زمان هیچ چیزی آگاهی ندارد.
دکتر بی مریض
گفت در آغاز هر کار باید انجام آن‌را ملاحظه نمود.
دکتر بی مریض

حجم

۳٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۴۳۲ صفحه

حجم

۳٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۴۳۲ صفحه

قیمت:
۷۵,۰۰۰
۳۷,۵۰۰
۵۰%
تومان