کتاب آثارشناسی توصیفی احمد شاملو
معرفی کتاب آثارشناسی توصیفی احمد شاملو
کتاب آثارشناسی توصیفی احمد شاملو نوشتهٔ مانی پارسا و بهرام معصومی و لیلا سلگی است و نشر چشمه آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب آثارشناسی توصیفی احمد شاملو
آثارشناسی توصیفی احمد شاملو کتابی است جامع و کامل دربارهٔ فهرست تمامی آثار احمد شاملو که به چاپ رسیدهاند یا حتی ناتمام ماندند یا به چاپ نرسیدند. همچنین مؤلفان و گردآورندگانْ تمامی مقالات، نوشتهها، مطالب، فیلمها و آثاری را که دربارهٔ احمد شاملو و آثار او به چاپ رسیدهاند یا منتشر شدهاند، در این کتاب جمعآوری و فهرستبندی کردهاند. کتاب از این جهت، منبعی بسیار مفید و کامل درخصوص احمد شاملو، شاعر بزرگ معاصر است و برای کسانی که میخواهند دربارهٔ شاملو و آثار او بیشتر بدانند منبعی بینقص محسوب میشود. تعداد و تنوع زیاد آثار شاملو حکایت از وسعت توانایی و استعداد او دارد و فراوانیِ مقالات مرتبط با شاملو این موضوع را نشان میدهد که شاملو شاعر و محقق و مترجم بزرگی در پهنهٔ ادبیات ایران است که دربارهٔ او زیاد گفتهاند و باز هم خواهند گفت.
برخی عناوینی که در این کتاب مطرح شدهاند از این قرار هستند:
کتابهای شاملو (چاپشده): مجموعهشعرها، مجموعهداستان، کتاب کوچه، ترجمهها، شعر، رمان و داستان، نمايشنامه، متون کهن، تصحيح و روايت متون کلاسيک فارسی، ادبيات کودکان، دستور زبان فارسی، کتاب خوشه.
آثار ناتمام يا چاپنشده: آثار چاپنشدهٔ نزد ديگران، آثار ناتمام، آثار چاپنشده.
مجموعهمقاله.
سخنرانیها.
گفتوگوها.
نامهها.
مقدمه بر آثار ديگران.
کتابهايی که بخش يا صفحاتی از آنها دربارهٔ شاملوست.
از شاملو و ديگران دربارهٔ شاملو، در مجموعهٔ مقالهها، داستانها، شعرها، نقدها، نامهها، جُنگها، ترجمهها، گفتوگوها، فرهنگها و دانشنامهها.
پاياننامهها و رسالههای دانشجويی.
نشريات منتشرشده به سردبيری و يا زير نظر احمد شاملو: روزنامهها.
ويژهنامههای منتشرشده دربارهٔ احمد شاملو.
مقالههای شاملو.
مقالههای ديگران.
گفتوگوها، ميزگردها و سخنرانیهای شاملو.
گفتوگوها، ميزگردها و سخنرانیهای ديگران.
گزارشها، خبرها، فراخوانها، پيامها، نظرها و آگهیها.
داستانها و داستانوارههای شاملو.
شعرهای ديگران در ستايش و اندوهياد شاملو و یادنامههایی دربارهٔ او.
ترجمهٔ شعر.
ترجمهٔ داستان.
ويژهنامههای منتشرشده دربارهٔ احمد شاملو.
مقالههای ديگران.
آثار صوتی تصويری ساختهشده دربارهٔ شاملو.
نوشتههایی درخصوص شاملو به زبانهای دیگر.
خواندن کتاب آثارشناسی توصیفی احمد شاملو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران ادبی و علاقهمندان به احمد شاملو پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب آثارشناسی توصیفی احمد شاملو
انديشه و هنر
[دورهی پنجم، شمارهی ۲، «ويژهی ا. بامداد»، فروردين ۱۳۴۳، صاحب امتياز و ويراستار: ناصر وثوقی، مسئولِ بخش ادبيات و هنرها: شميم بهار.]
{اين شماره با سه طرح از چهرهی احمد شاملو، اثر علی گلستانه، و مطالبی از قبيلِ شعر، مقاله، نقد و نظر، نامه و گفتوگو (از شاملو و ديگر شاعران و نويسندگان دربارهی شاملو)، به احمد شاملو اختصاص داده شده است. انديشه و هنر از نخستين ماهنامههای منتشرشده در ايران است که شمارهيی ويژهی احمد شاملو منتشر کرد. مطالب اين ويژهنامه به ترتيب صفحات چنين است: «شاعر اين روزگار» (سرمقاله)؛ دو شعر از ا. بامداد: «سرود پنجم» و «آيدا در آينه» از آيدا در آينه؛ «حرفهايی از ا. بامداد» (دربارهی شعر و شاعری)؛ «بحثی با ا. بامداد» (گفتوگو با احمد شاملو)؛ «شاعری» <احمد شاملو>؛ «حاشيهيی بر شعر معاصر» <احمد شاملو>؛ «شعرِ عاشقانهی ا. بامداد» <احسان مژده و ا. روشن>؛ «جستوجو در معنيِ اشعار باغ آينه» <پوران صلحکل>؛ «نگرانی شاعر به پيرامونش» <ناصر وثوقی>؛ «قالبِ شعر ا. بامداد» <فرامرز خبيری>؛ «اشاراتی چند بر سرود پنجم» <م. ی>؛ «نامهيی از: م. اميد» و نقدی به هوای تازه <مهدی اخوانثالث>؛ «يادداشتهايی دربارهی ادبيات و هنر امروز ايران» <ف. خ و ا. م>}
حجم
۳٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۶۵۴ صفحه
حجم
۳٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۶۵۴ صفحه