دانلود و خرید کتاب درآمدی بر پژوهش در مدارس نسرین تجویدی
تصویر جلد کتاب درآمدی بر پژوهش در مدارس

کتاب درآمدی بر پژوهش در مدارس

معرفی کتاب درآمدی بر پژوهش در مدارس

کتاب درآمدی بر پژوهش در مدارس نوشتهٔ نسرین تجویدی است و نشر برگ و باد آن را منتشر کرده است.

درباره کتاب درآمدی بر پژوهش در مدارس

تحقیق و پژوهش، در جامعه‌ای توسعه پیدا می‌کند که نظام آموزشی و فرهنگی، بستر مناسب را برای آن فراهم کرده باشد. مهم‌ترین رکن نظام پژوهشی را نیروی انسانی محقق که از توانایی‌ها، قابلیت‌ها و مهارت‌های لازم پژوهشی برخوردار باشد، تشکیل می‌دهد. یکی از تمایلات والا و ارزشمند نهاد آدمی، فطرت دانشجویی اوست. انسان ذاتاً دانش‌دوست و جستجوگر آفریده شده است. از آموزش و پرورش که مرکز دانش‌پژوهی است، به عنوان مسیراصلی توسعه یاد می‌شود؛ زیرا حاصل نهادینه‌کردن تفکر پژوهشی در نظام تعلیم و تربیت امروز، وجود تفکر خلاق و پژوهشگر در آینده است. از آنجا که شغل معلمی شغلی انبیاء بوده، معلمان هدایت نسل‌ها را بر عهده دارند، جامعه از آنان انتظاراتی همچون دانایی محوری، پژوهشگری و ... دارد. لذا معلمان برای دستیابی به اهداف شغلی در عصر اطلاعات باید با شیوه‌های جدید و کارآمد علوم و فنون روز آشنا و به آن مجهز باشند زیرا معلم امروز با اطلاعات دیروز نمی‌تواند دانش‌آموزان فردا را تربیت کند. یکی از این فنون، روش تحقیق است که معلمان باید با انواع شیوه‌های پژوهش و مراحل اساسی آشنا باشند. یادگیری پژوهش‌محور، از زمره رویکردهایی است که به جای تأکید بر دانش‌اندوزی، بهترین مهارت‌هایی که برای زندگی لازم و ضروری هستند، توجه دارد. معلمی که بر اساس این رویکرد به آموزش می‌پردازد، فرصت‌هایی را برای دانش‌آموزانش فراهم می‌کند تا هر یک متناسب با علاقه‌ها، توانایی‌ها و نیازهای فردی خود، به طور عملی به یادگیری اقدام کند. نظام آموزش و پرورش، به عنوان مرکز پژوهش و آموزش، با دارا بودن افراد فرهیخته، معلمان، نیروی انسانی جوان، دانش‌آموزان و مرکز یادگیری و یاددهی مدرسه باید به عواملی چون وجود کتابخانه و مرکز اطلاعات، انگیزه برای انجام تحقیق شیوه و روش انجام درست تحقیق و عملیاتی کردن تحقیقات انجام شده در مدارس، بیشتر توجه کنند تا بنیان تفکر پژوهشی در مدارس و جامعه تقویت گردد. در همین راستا به کار بستن یافته‌های پژوهشی و بها دادن به مقو لهٔ پژوهش و تحقیق در جهت علمی کردن آموزش و پرورش، نکتهٔ مهمی است که تا حدودی می‌تواند بی رغبتی اعضای مدرسه به مقولهٔ پژوهش را کاهش دهد و دیدگاه‌ها را به سمت علمی وکاربردی‌شدن تحقیق سوق دهد. آموزش و پرورش به عنوان اساسی‌ترین بخش در راستای توسعهٔ همه جانبهٔ کشور و خاستگاه تولید علم می‌تواند نقش مهمی را ایفا نماید.

خواندن کتاب درآمدی بر پژوهش در مدارس را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به متخصصان و فعالان امور تربیتی و تحصیلی و معلم‌ها پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب درآمدی بر پژوهش در مدارس

«اگر می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که پژوهش در مدرسه هدفمند است و پتانسیل ایجاد یک تغییر دگرگون‌کننده را دارد، باید مهارت‌های فنی ما به‌عنوان محقق پرورش یابند. همانطور که ما مهارت‌های تحقیقاتی خود را تقویت می‌کنیم، مهارت ما به عنوان محقق افزایش می‌یابد. لذت و اشتیاق ما به تحقیق نیز همینطور است. با بازگشت به داستان خود در مقدمه، با یادگیری مهارت‌های فنی نواختن گیتار، توانستم لذت نوازندگی خود را عمیق‌تر کنم. این نشان دهنده اهمیت توسعه یک درک فنی از روش‌های تحقیق است. اشتیاق و لذت ما از تحقیق با درک فنی ابزارهای تحقیق عمیق‌تر می‌شود. در این فصل، من هشت مرحله کلیدی روش تحقیق را بررسی خواهم کرد و ساختاری را برای تحقیق ارائه خواهم کرد که برای همه کارکنان مدرسه قابل دسترسی باشد.

این هشت مرحله به شما کمک می‌کند تا پایه‌ای محکم از عملکرد تحقیقاتی ایجاد کنید که نتایج تحقیقات شما را تقویت می‌کند و اشتیاق شما را برای انجام تحقیقات آگاهانه افزایش می‌دهد. برای ایجاد اعتماد به نفس به عنوان یک محقق در مدرسه، باید با ابهام‌زدایی از معنای «تحقیق» شروع کنیم. تحقیقات می‌تواند برای بسیاری از کارکنان مدارس ترسناک و غیرقابل دفاع به نظر برسد. تحقیقات اغلب فقط در حوزه فارغ التحصیلان یا محدود به کسانی است که فعالانه در دانشگاه ثبت نام کرده اند.

این باید به چالش کشیده شود، زیرا پژوهش یک ساختار نخبه گرایانه نیست. این عملی است که برای شما و همه کسانی که در مدارس کار می‌کنند قابل دسترسی است. من به کارکنانم می‌گویم که تحقیق شامل پرسیدن و بازجویی از یک سوال جالب و به اشتراک گذاشتن آنچه می‌یابید با دیگران است.

با ارائه تحقیق به عنوان فرآیندی از کنجکاوی حرفه ای، شروع به آن می‌کنیم که آن را دست یافتنی، قابل مدیریت، مرتبط و جالب ببینیم. علاوه بر این، ما شروع می‌کنیم به خودمان به عنوان محقق نگاه کنیم. یکی دیگر از عوامل مهم در معرفی فرهنگ پژوهش در مدارس، ارائه مربی پژوهشی است. مربی پژوهش با کارمندان برای تشویق، شفاف‌سازی فرآیند تحقیق و ایجاد اعتماد به نفس به عنوان یک محقق کار می‌کند. مربی پژوهش جلساتی را در مورد روش تحقیق ارائه می‌دهد و سپس آن را از طریق بحث و تعامل دنبال می‌کند. این امر فرهنگ یک گفتگوی در حال تکامل پیرامون تحقیقات انجام شده ایجاد می‌کند و قلب مدرسه را قوی‌تر می‌کند تا با هر مکالمه‌ای قوی‌ترشود.

برای اینکه پژوهش را به عملکرد همه معلمان در مدرسه بیاورم، چرخه تحقیق را به عنوان ابزار مرجعی برای حمایت ازمعلمان در مسیر تحقیقاتی خود ابداع کرده‌ام.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۲۲۸٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۱۲۶ صفحه

حجم

۲۲۸٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۱۲۶ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان