معرفی و دانلود کتاب اتاق شماره ۶ چخوف pdf | بهترین ترجمه
تصویر جلد کتاب اتاق شماره ۶

کتاب اتاق شماره ۶

معرفی کتاب اتاق شماره ۶

کتاب اتاق شماره ۶ با نام اصلی Палата № 6 و عنوان انگلیسی Ward No. 6 نوشته‌ی آنتون چخوف، داستانی کوتاه، عمیق و تکان‌دهنده درباره‌ی مرزهای شکننده‌ی عقل و جنون، و بی‌عدالتی‌های پنهان در ساختارهای قدرت است. داستان تقابل میان پزشکی که از سر یأس به انفعال پناه برده، با یکی از ساکنان تیمارستان را روایت می‌کند؛ مردی که جامعه او را دیوانه می‌داند، اما گفت‌وگوهای تکان‌دهنده‌اش درباره‌ی رنج، آزادی و اخلاق، همه‌چیز را زیر سؤال می‌برد. دکتر که کناره‌گیری‌اش را عقلانی می‌پندارد، کم‌کم در برابر نیروی زنده‌ی احساس و آگاهی قرار می‌گیرد. این جابه‌جایی، مرز میان سلامت و جنون، انفعال و آگاهی رنج‌آلود را در هم می‌شکند.

این اثر با ترجمه‌ی آبتین گلکار از سوی انتشارات هرمس منتشر شده است. نسخه‌ی الکترونیکی آن را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اتاق شماره ۶ اثر آنتون چخوف

رمان اتاق شماره ۶ داستانی کوتاه و فلسفی است که نقدی عمیق به انفعال و بی‌‌اعتنایی جامعه نسبت به درد و رنج انسان‌ها و همچنین نقدی بر رواقی‌گری ارائه می‌دهد. چخوف (از زبان گروموف، یکی از شخصیت‌های داستان) به‌طرزی تلخ و سرسختانه نشان می‌دهد که آموزه‌های رواقیان که می‌گویند باید نسبت به درد و رنج بی‌توجه باشیم، نه‌تنها عملی نیستند، بلکه برخلاف ذات زندگی‌اند. روایت داستان با لحن ساده اما تلخ و تأمل‌برانگیز، مخاطب را به دنیای تاریک یک تیمارستان و گفت‌وگوهای میان دکتر رگین و بیمار گروموف می‌برد. داستان نشان می‌دهد که جامعه‌ای به کجا می‌رسد که کسانی را که از حقایق تلخ و دردها سخن می‌گویند، دیوانه می‌نامد؛ در حالی که انفعال و بی‌توجهی تشویق می‌شود. دکتر رگین تا وقتی بی‌‌اعتناست و درد را نادیده می‌گیرد، برای جامعه مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما همین که شروع به حس‌کردن و رنج‌کشیدن می‌کند، سلامت روانش زیر سؤال می‌رود. گروموف پرسشی اساسی مطرح می‌کند: آیا حقیقت می‌تواند از زبان یک دیوانه بیان شود؟ و چه کسی واقعاً دیوانه است؛ آنکه درد و بی‌عدالتی را حس می‌کند یا آنکه با بی‌‌اعتنایی از کنار رنج می‌گذرد؟ این اثر یکی از برجسته‌ترین داستان‌های ادبیات روسیه است که در سال ۱۸۹۲ منتشر شد و جایگاه مهمی در نقدهای اجتماعی و روان‌شناختی دارد. آنتون چخوف با مهارت در روایت کوتاه و خلق شخصیت‌های پیچیده، نگاهی ژرف به تناقضات انسانی و ساختارهای قدرت ارائه می‌دهد. این داستان به زبان روسی نوشته شده و از نمونه‌های برجسته‌ی ادبیات قرن نوزدهم روسیه به شمار می‌رود.

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

اتاق شماره ۶ نه‌فقط یکی از داستان‌های ماندگارِ آنتون چخوف، بلکه روایتی‌ است از وارونگی جایگاه عقل و جنون در جامعه و تأملی جسورانه بر عدالت، رنج و مسئولیت انسانی. در دل این داستان، دو نوع نگاه به رنج انسانی به تصویر کشیده شده است: یکی از زبان گروموف، مردی که به بی‌عدالتی اعتراض می‌کند؛ و دیگری در سکوت و انفعال دکتر رگین که رنج را چونان امری گریزناپذیر می‌پذیرد. این تقابلْ بازتابی‌ است از گفت‌وگوی درونی چخوف با آموزه‌هایی چون رواقی‌گری و حتی دیدگاه اخلاقیِ خودتکامل‌گرای تولستوی که رنج را فرصتی برای تعالی در نظر می‌گیرد؛ اما چخوف، با نگاهی انتقادی‌تر، به خطر بی‌توجهی در برابر درد هشدار می‌دهد.

سبک نگارشی چخوف در این داستان موجز، بی‌پیرایه و بدون دخالت مستقیم در قضاوت است؛ او با فاصله‌گرفتن از احساسات‌گرایی رایج اجازه می‌دهد خواننده خود رنج و پوچی را حس کند. این ویژگی چخوف را به یکی از پیشگامان نثر مدرن تبدیل کرده است.

آبتین گلکار، مترجم زبان روسی و استاد سابق دانشگاه، از مترجمان حرفه‌ای زبان روسی است و آثار ارزشمند بسیاری را تاکنون از اصل زبان روسی به فارسی ترجمه کرده است. در ترجمه‌ی اتاق شماره‌ی ۶، نه‌تنها وفادار به لحن و واژگان نویسنده است، بلکه با شناخت عمیق از ادبیات روس، توانسته فضای خاص و چندلایه‌ی این داستان را به‌خوبی منتقل کند. ترجمه‌ی گلکار در قالب نسخه‌ی الکترونیکی، با کیفیتی بالا در طاقچه منتشر شده و بهترین ترجمه اتاق شماره ۶ محسوب می‌شود.

دانلود کتاب اتاق شماره ۶ چخوف را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

رمان اتاق شماره ۶ برای مخاطبانی مناسب است که به داستان‌های روان‌شناختی، اجتماعی و فلسفی علاقه‌مندند، به‌ویژه آن‌هایی که دغدغه‌هایی درباره‌ی مفهوم عدالت، رنج، نابرابری و مسئولیت فردی در برابر ساختارهای قدرت دارند. اگر از خواندن آثار نویسندگانی چون داستایوفسکی، کافکا یا کامو لذت می‌برید و به‌دنبال داستان‌هایی هستید که با نگاهی دقیق، بدون قضاوت، و با روایتی تأمل‌برانگیز مسائل انسانی را واکاوی می‌کنند، این اثر می‌تواند انتخابی تأثیرگذار برایتان باشد. همچنین اگر به مکتب رئالیسم روسی، نگاه انتقادی به نهادهای اجتماعی، یا بررسی مرزهای سلامت روان در بستر جامعه علاقه دارید، این داستان کوتاه اما عمیق را از دست ندهید.

درباره آنتوان چخوف؛ نویسنده‌ی کتاب

آنتون چخوف در سال ۱۸۶۰ در تاگانروگ به دنیا آمد؛ در خانواده‌ای مذهبی و کم‌درآمد که نقش مهمی در شکل‌گیری نگاه انسانی و انتقادی‌اش به زندگی داشت. از همان نوجوانی علاقه‌مند به ادبیات بود و نوشتن را با طنزنویسی برای مجلات آغاز کرد. با وجود مشکلات مالی، در رشته‌ی پزشکی تحصیل کرد و تا پایان عمر به طبابت مشغول بود؛ هرچند ادبیات برایش راهی جدی‌تر برای فهم رنج انسان بود.

چخوف از نسلی از نویسندگان روس است که تجربه‌ی بی‌عدالتی، سرکوب و زخم‌های اجتماعی را از نزدیک لمس کردند، و همین تجربه‌ها در روایت‌های او حضوری عمیق دارند. سبک او نه احساساتی، بلکه واقع‌گرا، تلخ و اغلب خالی از قضاوت مستقیم است. نگاه دقیقش به روان انسان، تجربه‌ی زیسته‌اش در بیمارستان‌ها و ارتباطش با بیماران فقیر در آثاری چون اتاق شماره 6 به‌وضوح قابل مشاهده است.

چخوف نه‌تنها از پیشگامان داستان کوتاه مدرن به‌شمار می‌رود، بلکه در عرصه‌ی نمایشنامه‌نویسی نیز یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های ادبیات روسیه است. او با نمایشنامه‌هایی مثل دایی وانیا، سه خواهر و باغ آلبالو نقش مهمی در شکل‌دهی به تئاتر مدرن روسیه ایفا کرد و با تمرکز بر شخصیت‌ها و جزئیات روان‌شناختی، فضای جدیدی در درام خلق نمود.

در سال‌های پایانی عمر به‌دلیل بیماری سل به شهر یالتا در کریمه نقل مکان کرد. او با اولگا کنیپر، بازیگر تئاتر، ازدواج کرد و در ۱۹۰۴ درگذشت. پیکر او در گورستان نووُدِویچی مسکو به خاک سپرده شد.

نظرات مشهور درباره کتاب اتاق شماره ۶

اتاق شماره شش اگرچه داستانی کوتاه است، اما در تحلیل‌های ادبی و فلسفی جایگاهی ویژه دارد. ویلیام لیون پیلپس، منتقد آمریکایی، این اثر را پاسخ چخوف به آموزه‌های رواقی‌گرایانه‌ی تولستوی دانسته و آن را روایتی عمیق از رنج، بی‌عدالتی و بی‌‌اعتنایی خوانده است. در مقاله‌ای از لیزا ناپ در مجموعه‌ی Bloom’s Modern Critical Views، داستان اتاق شماره 6 به‌عنوان نمونه‌ای درخشان از «کاتارسیس چخوفی» تحلیل شده است؛ روایتی که خواننده را در ترس و رنج بیماران شریک می‌کند و نقدی ژرف بر بی‌توجهی و درد انسان‌ها ارائه می‌دهد.

افتخارات کتاب اتاق شماره شش

اتاق شماره ۶ یکی از داستان‌های کوتاه برجسته‌ی آنتون چخوف است که در مجموعه‌های منتخب آثار کلاسیک روسیه منتشر شده و بارها توسط ناشرانی معتبر مانند Penguin Classics و Oxford World's Classics به چاپ رسیده است. این داستان در فهرست‌های بهترین داستان‌های کوتاه جهان جایگاهی ویژه دارد و همواره به‌عنوان نمونه‌ای ماندگار از نقد اجتماعی و روان‌شناسی شخصیت مطرح شده است. محبوبیت و تکرار چاپ آن در مجموعه‌های معتبر و ترجمه‌های مختلف نشان از اهمیت ماندگار و نفوذ این اثر در تاریخ ادبیات دارد.

بخشی از کتاب اتاق شماره ۶

در یک صبح پاییزی ایوان دمیتریچ یقهٔ پالتویش را بالا زد و در حالی که به زحمت در گل و لای گام برمی‌داشت، از کوچه‌ها و حیاط‌خلوت‌هایی گذشت تا به سراغ پیشه‌وری برود و جریمهٔ برگهٔ اجراییه را وصول کند. مثل همهٔ صبح‌های دیگر دل و دماغ نداشت. در یکی از کوچه‌های به دو زندانی غل و زنجیر شده برخورد که چهار نگهبان تفنگ به دست مراقبشان بودند. ایوان دمیتریچ پیش از آن هم خیلی وقت‌ها به زندانی‌ها برخورده بود و همیشه احساس ناراحتی و همدردی نسبت به آن‌ها در وجودش بیدار می‌شد ولی حالا این برخورد تأثیر خاصی و غیرمعمولی بر او گذاشت. معلوم نیست به چه علت ناگهان به نظرش رسید که او را هم ممکن است غل و زنجیر کنند و به همین شکل در میان گل و شل به زندان ببرند. پس از مدتی که داشت از نزد پیشه‌ور به خانه برمی‌گشت، نزدیک ادارهٔ پست به پلیس آشنایی برخورد که با او خش و بش ‌کرد و چند قدمی هم در خیابان همراهی‌اش کرد. معلوم نیست چرا این مسئله به نظر گروموف مشکوک آمد.

mrb
۱۴۰۱/۰۸/۲۳

اول اینکه پیشنهاد می کنم از اول اسامی شخصیت ها رو یه جا یادداشت کنید که بعداً سردرگم نشید دوم اینکه واقعاً عالی و خوندنی بود سوم اینکه در جاهایی یکم آدم گیج میشه ولی به مرور داستان دستش میاد شخصیت پردازی قوی بیان

Armita
۱۴۰۲/۰۳/۱۳

اتاق شماره ی 6 کتاب مختصر و کوتاهیه اما مدت ها ذهنتون رو درگیر میکنه. توی این اتاق افراد روانی بسترین ولی با فاصله ی چند قدم، از نیکیتای نگهبان گرفته تا سایر اهالی بیمارستان همگی دیوانه اند ! ولی چه

lonelyhera
۱۴۰۲/۰۱/۰۵

این کتاب در مرحله اول به مسئله چیستی زندگی ، وجود رنج ، مشکل درک نشدن ، زود قضاوت کردن آدم ها اشاره میکنه دو شخصیت های اصلی بی نظیر بودن 💕 خوندنش رو بهتون پیشنهاد میکنم به مسائل اصلی زندگی

زهره
۱۴۰۱/۰۳/۱۶

از بهترین داستان‌های چخوف. به‌شدت پیشنهاد می‌کنم از دستش ندید. ترجمه هم همونطور که انتظار می‌ره عالیه.

amirata
۱۴۰۱/۰۹/۱۰

از اونجایی که طاقچه کتاب رو به خوبی معرفی کرده من به چند نقل قول بسنده می‌کنم «سعادت واقعی بدون تنهایی ممکن نیست! فرشته مطرود حتما به این دلیل به پروردگار پشت کرده بود که دلش تنهایی می‌خواست، چیزی که فرشتگان

۱۴۰۳/۰۲/۰۳

کتاب درباره یه دکتره که با یه بیمار بستری در بخش بیماران روانی آشنا و هم صحبت میشه و متوجه میشه که اتفاقا این به اصطلاح بیمار درک عمیق تر و دقیق تری از زندگی داره و همین هم صحبتی

eurus
۱۴۰۱/۰۶/۲۴

بی نهایت منو شگفت زده کرد

Pariaste
۱۴۰۳/۰۳/۱۰

کتابی ساده ، کم حجم و تا حدی بی شاخ و برگ اما غنی و بسیار عمیق حول محور مفهوم "رنج " و "ریاضت طلبی" در رسیدن به تعالی فضا سازی ، توصیفات ، شخصیت پردازی و دیالوگ نویسی به خوبی

کاربر 8719037
۱۴۰۳/۰۷/۰۶