کتاب میدل مارچ
معرفی کتاب میدل مارچ
کتاب میدل مارچ نوشتهٔ جرج الیوت و ترجمهٔ لیدا طرزی است. این خلاصهٔ رمان را انتشارات نیستان راهی بازار کتاب کرده است.
درباره کتاب میدل مارچ
میدل مارچ نوشتهٔ جرج الیوت، نامِ مستعار ماری آن ایوانس، نویسندهٔ شهیر قرن نوزدهم انگلستان است. او با خلق رمان میدل مارچ قدم به دنیای رماننویسان بزرگ زمان خود گذاشت. میدل مارچ نام منطقهای است که شخصیتهای خارقالعادهٔ رمان در آن زندگی میکنند. شخصیت اصلی رمان دختری آرمانگرا و بلندپرواز به نام دوروتی بروک است که به احتمال قوی، به جرج الیوت، نویسندهٔ کتاب شباهت دارد. او از دنیای پیرامونش شاکی است و میخواهد آن را تغییر دهد اما همین شخصیت جنگجویش او را وارد ازدواجی ناموفق با مردی میکند که فرسنگها از او فاصله دارد. در همین فاصله، با شخصیت دیگر داستان یعنی ترتیوس لیدگیت آشنا میشویم که مانند دوروتی آرمانگراست و درست مثل او، وارد ازدواجی ناموفق با دختری ظاهربین و خودخواه میشود. خواننده در طول داستان با شخصیتها و اهالی دیگر میدل مارچ آشنا میشود و با آنها پیش میرود تا ببیند زندگی آنها به کجا ختم شده و با آداب و رسوم آن زمان مردم انگلستان هم آشنا میشود.
خواندن کتاب میدل مارچ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن میدل مارچ را به علاقهمندان به رمان و داستانهای عاشقانه و ادبیات زنانه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب میدل مارچ
زیبایی و مِلاحت دوشیزه بروک از آن دست بود که وقتی لباس معمولی میپوشید بیشتر به چشم میآمد. تو گویی لباسهای ساده وقار بیشتری به وجاهتش میدادند. مردم او را دختر بسیار باهوشی میدانستند ولی میگفتند خواهرش، سِلیا، معمولیتر و معقولتر است. البته سلیا هم لباسهای آنچنانی نمیپوشید، ولی خُب وقتی دقت میکردی میدیدی رخت و لباسش کمی با خواهرش فرق میکند و بفهمینفهمی از عشوه و طنازی بینصیب نیست. به هر حال، سادهپوشی دوشیزه بروک بخاطر شرایط پیچیدهای بود که خواهرش هم در آنها سهیم بود، از جمله اصل و نسب خوب. خاندان بروک اشرافزاده نبودند ولی اصل و نسب خوبی داشتند و در اجدادشان کمتر از روحانی یا دریاسالار پیدا نمیشد. زنهای چنین خانوادههایی که در خانههای ییلاقی آرام زندگی میکردند و کلیساهای روستایشان به زور به اندازه یک سالن پذیرایی بود، طبیعتاً استفاده از زینتآلات کمبها را در شأن خودشان نمیدانستند. البته سادهپوشی دوشیزه بروک دلیل دیگری هم داشت و آن احساسات مذهبیاش بود. برای دوروتیا که تقدیر آدمی را در پرتو تعالیم مسیحیت میدید، نگرانی دربارۀ مُدهای زنانه دیوانگی محض بود. او نمیتوانست با علاقه به ظواهر مادی تشویشهای زندگی معنویاش را تسکین دهد. ذهن دوروتیا بشدت نظری بود و در عطش مفهومی رفیع از جهان میسوخت، مفهومی که هم منطقه کشیشنشین تیپتون را در برمیگرفت و هم رفتار و کردار شخص او را. او شیفته سختی و بزرگی بود و هر آنچه را که واجد این دو جنبه بودند در آغوش میگرفت. قطعاً این ویژگیهای شخصیتی بر سرنوشت هر دختر دَمبختی تأثیر میگذارد. با اینهمه دوروتیا که از قضا خواهر بزرگتر هم بود هنوز بیستسال نداشت. هر دو خواهر تحصیلکرده بودند. وقتی دوروتیا دوازدهساله بود پدر و مادرشان از دنیا رفتند و عموی مجردشان سرپرستی آنها را برعهده گرفت. حدود یک سال پیش دخترها به همراه عمویشان به منطقه ییلاقی تیپتون آمدند. عمویشان مردی شصتساله، خوشمشرب و خیرخواه بود که عقایدش مثل اوضاع جوّی غیرقابل پیشبینی بود. او نظرات سخاوتمندانهای داشت ولی سخت سر کیسه را شُل میکرد. دوروتیا بیصبرانه منتظر روزی بود که به سن قانونی برسد و بتواند از حق و حقوقش در مصارف عامالمنفعه استفاده کند. او و سلیا سالانه هفتصد پوند از والدینشان ارث میبردند ولی اگر دوروتیا ازدواج میکرد و صاحب پسری میشد آن پسر وارث املاک جناب بروک میشد و از محل جمعآوری اجارهبها سالانه سه هزار پوند به دست میآورد.
و چرا دوروتیا نباید ازدواج میکرد؟ دختری به آن زیبایی و چنان آتیه روشنی؟ هیچ چیز نمیتوانست مانع ازدواج او شود جز عشقش به بینهایتها و اصرارش بر سبک خاصی از زندگی که میتوانست هر مرد محتاطی را از خواستگاری از او مُنصرف کند یا نهایتاً به جواب کردن همه خواستگاران مُنجر شود. آخر کدام زن جوان اصل و نسبداری در کلبۀ محقر کارگران کنار کارگری مریض زانو میزد و از ته دل دعا میکرد و یا روزها روزه میگرفت و شبها کتابهای مذهبی میخواند؟ مردها دوست داشتند زنهایشان اعتقادات مذهبی معقولی داشته باشند ولی هیچوقت سعی نکنند آنها را عملی کنند.
این خلاصه است. من کتاب کامل را خواندم خیلی دوست داشتم. ترجمه مینا سرابی حدودا ۱۸۰۰ صفحه است😊
اوایل کتاب شما را جذب می کنه چند داستان عشقی جالب با هم شروع میشوند ولی کم کم موضوع کتاب خسته کننده میشود تا حدی که شاید اصلا اواخر کتاب را نخوانید
داستان جالب بود و ترجمه ی خانم طرزی عالی بود!👌🏻
میدل مارچ جزو آثار کلاسیک و خیلی مشهور هست برای همین با وجود اینکه خیلی دوست داشتم بخونمش و چندبار هم برای خوندنش اقدام کردم برام خسته کننده بود و ادامه ندادم ولی این کتاب خوبه چون خلاصه ی رمان
این کتاب زندگی افرادی با عقاید و سبک زندگی های متفاوت را روایت میکنه ، داستان درباره مردم یه شهر کوچک در انگلستان هست، تعداد شخصیت های داستان زیاد هستن و داستان از جوانی تا پیری را در بر میگیره.با
موضوعات جالبی در کتاب مطرح شد.من از پادکست کتابگرد با این کتاب آشنا شدم .سریالش هم هست