معرفی و دانلود کتاب تاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملو + خلاصه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب تاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملوsubscriptionAvailable

کتاب تاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملو

۳.۷(از ۳ امتیاز)
نوع کتاب

قیمت:

۱۱۳,۰۰۰

تومان

٪۳۰ تخفیف اولین خرید کتاب با کد OFF30ic-copy

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

معرفی کتاب تاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملو

کتاب تاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملو نوشته محمد قراگوزلو است. کتاب تاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملو، روایتی جذاب از بخش‌های پنهان وجود احمد شاملو است که در این کتاب گردآوری شده است.

درباره کتاب تاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملو

کتاب تاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملو در درآمد و سه بخش نوشته شده است.

نویسنده درآمد این کتاب را «دایناسوری با هزار سر» نام گذاشته است. این بخش یکپارچه در ستایش احمد شاملو نوشته شده است و نویسنده از ابعاد مختلف ادبی و هنری و زندگی او صحبت کرده است. او را دایناسوری عظیم می‌داند که وجه‌ها و چهره‌های مختلف داشته و نمی‌توان ابعاد وجودی‌اش را نادیده گرفت. 

بخش اول کتاب «مبانی تاریخی سیر تطور اندیشه‌ اجتماعی احمد شاملو از فاشیسم به سوسیالیسم» نام دارد. این بخش مبارزات فاشیستی و مسیر فکری شاملو را مرور می‌کنیم. این بخش توضیح می‌دهد.  فصل دوم کتاب «جوینده‌گان شادی» توضیح می‌دهد شاملو چگونه به جبهه‌ سوسیالیست پیوسته است. نویسنده اندیشه‌های سیاسی احمد شاملو را به عنوان یک شاعر بررسی می‌کند. 

فصل سوم «دشنه‌ها و دشنام‌ها» نام دارد. این بخش درباره‌ آثار و نظر دیگران درباره شاملو است. آراء «نادر نادرپور» و «اخوان لنگرودی» درباره او بررسی شده است، به گونه‌ای که نویسنده عنوان فرعی «نادرپور و اخوان لنگرودی، دو روی سکه» برای این بخش انتخاب کرده است. لیبرالیسم و نئولیبرالیسم مقابل نظام امپریالیستی و بازتاب این مکتب‌ها در ادبیات ایران از موضوعاتی است که در این بخش بررسی شده است. 

خواندن کتاب تاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملو را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به ادبیات معاصر ایران پیشنهاد می‌کنیم' 

بخشی از کتاب تاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملو

نه فریدون، نه ولادیمیر

در مورد ارتباط شعر و سیاست از منظر احمد شاملو پیش از این در دو دفتر "چنین گفت بامداد خسته" و "همسایه‌گان درد" کم یا بیش سخن گفته‌ایم. آن‌چه در این جا خواهم گفت نکته‌یی است که می‌باید به طور دقیق در بررسی اندیشهٔ سیاسی احمد شاملو به عنوان یک شاعر و نه سیاست‌مدار یا نظریه پرداز مباحث سیاسی مدنظر قرار گیرد. نکته‌یی که سوگ‌مندانه به بعضی از کج فکری‌های اولترا چپ دامن‌زده و این گمان غلط را تقویت کرده که چون اندیشهٔ سیاسی شاملو در خدمت حزب یا جریان سیاسی خاصی نبوده است پس نه فقط قابل دفاع نیست بل‌که اساساً چندان ارج‌مند نیز نیست. دریغا فقر فکر تحلیلی که چه به آسانی احتضار فضیلت است. چنین تفکری نه فقط فرق شعر و ترانه را نمی‌فهمد، بل‌که اساساً تفاوت‌های زیرساختی یک شاعر مستقل از احزاب سیاسی و ایده‌ئولوژیک چپ را نیز در نمی‌یابد و بدتر از همه این‌که مرز مفهومی شعر سیاسی و اندیشهٔ سیاسی را نیز درک نمی‌کند و سوسیالیسم را از یک مشی سیاسی اقتصادی به مکتبی با غلظت شدید ایده‌ئولوژیک سوق می‌دهد. پیش‌تر نیز گفتم که شاملو خود در جریان یک سخن‌رانی کوتاهِ قبل از شعرخوانی در یوته بوری سوئد به تخالف شاعر و سیاست‌مدار پرداخته است۱۲ و همین جا ضروری می‌دانم به این نکتهٔ بدیهی اشاره و تاکید کنم که رسالت شعر سیاسی دفاع مستقیم از منافع طبقهٔ کارگر و زحمت‌کش و ایضاً به چالش کشیدن سرمایه‌داری و سخن گفتن از تضییع حقوق زنان و کودکان و دفاع از بیمهٔ بی‌کاری و نکوهش تخریب محیط زیست و مرثیه خوانی برای گِل کردن آب و غیره نیست و نباید باشد. افکار شاعر سیاسی ترقی‌خواه و مدافع حقوق کارگران الزاماً با تفکر فلان آژیتاتور بهمان حزب و سمپات این یا آن گروه سیاسی چپ مانسته نیست.

کسانی از قبیل ابوالقاسم لاهوتی و عارف قزوینی و فرخی‌یزدی و میرزادهٔ عشقی هم که آوانگارد شعر متعهد سیاسی به شمار رفته‌اند و به طور مشخص در قالب ترانه و تصنیف سخن گفته‌اند و یا شعاری را به قالب نظم کشیده‌اند و هم تایان ایشان از جمله سعید سلطانپور و سعید یوسف و خسرو گلسرخی و نعمت میرزازاده، که در قالب شعر آزاد نیمایی به سیاسی سرایی وارد شده‌اند در غالب آثارشان از حیطهٔ شعر ناب اجتماعی دور شده و به کلام موزون خطابی، کلی گویی سیاسی و سقوط در جملات خبری و توده‌وار در غلتیده‌اند و به گمان گریز از کمند مقولهٔ "هنر برای هنر" از سمند هنر متعهد نیز به زمین هنر پوپولیستی خورده‌اند. ناگفته پیداست که ورود به مقولهٔ مطول "هنر متعهد" نه موضوع سخن ما و نه در حوصلهٔ این بحث است. 

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب تاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملو و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب الکترونیکی

نام کتابتاریخ تلخ؛ به روایت احمد شاملو
موضوعپژوهش ادبی، تاریخ معاصر ایران
نویسندهمحمد قراگوزلو
انتشاراتانتشارات نگاه
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۶/۰۶/۲۴
فرمت کتابEPUB
حجم فایل کتاب۹.۵۹ مگابایت
شابک۹۷۸-۶۰۰-۳۷۶-۲۹۸-۵
تعداد صفحه‌ها۴۴۷ صفحه
قیمت کتاب۱۱۳۰۰۰ تومان

نظر شما دربارهٔ این کتاب

به این کتاب چه امتیازی می‌دهید؟

۱
۲
۳
۴
۵

نظرات کاربران

سورن
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۳/۰۳/۲۳

هر خواننده ای که با نگاه احمد شاملو آشنا باشه میتونه از این کتاب بهره ببره و اگر با نگاه شاملو که از ۱۴ سالگی در زندان بود و تلخکامی های زیادی رو دید آشنا نباشه میتونه از این کتاب...بیشتر

۱

بریده‌هایی از کتاب

آنارشیسم نتیجه نخواهد داد، مگر این‌که مردم مزیت اتحاد را فهمیده باشند و بدانند چگونه طرحی از زنده‌گی اجتماعی را سازماندهی کنند که در آن دیگر نشانی از زور و خشونت نباشد.» (اریکو مالاتستا، ۱۳۸۸، ص: ۹)
رضا عابدیان
۰
بازرگان اسوه تقوا و صداقتتصویر جلد کتاب بازرگان اسوه تقوا و صداقت
ابراهیم یزدی
فایده ادبیاتتصویر جلد کتاب فایده ادبیات
اومبرتو اکو
از شهر خدا تا شهر انسان: در نقد و بررسی ادبیات کلاسیک و معاصرتصویر جلد کتاب از شهر خدا تا شهر انسان: در نقد و بررسی ادبیات کلاسیک و معاصر
محمد دهقانی
در ستایش داستان: مقاله‌ها و گفت و گوهاتصویر جلد کتاب در ستایش داستان: مقاله‌ها و گفت و گوها
حسن میرعابدینی
مغولان و سرنوشت فرهنگی ایرانتصویر جلد کتاب مغولان و سرنوشت فرهنگی ایران
ک‍ری‍م‌ م‍ج‍ت‍ه‍دی‌
مرگ اندیشی در آثار عطار نیشابوریتصویر جلد کتاب مرگ اندیشی در آثار عطار نیشابوری
مهدی نوروز
دمی با خویشتن؛ گذر و نگری بر نهانگرایی و رازآشناییتصویر جلد کتاب دمی با خویشتن؛ گذر و نگری بر نهانگرایی و رازآشنایی
میرجلال‌الدین کزازی
برگ هایی از خاطرات منتصویر جلد کتاب برگ هایی از خاطرات من
همایون کاتوزیان
تاریخ چیست؟تصویر جلد کتاب تاریخ چیست؟
همایون کاتوزیان
تاریخ فرهنگی بدن و بدنمندی در ایران عصر جدیدتصویر جلد کتاب تاریخ فرهنگی بدن و بدنمندی در ایران عصر جدید
زهره روحی
عرفات العاشقین و عرصات العارفین (جلد ۱)تصویر جلد کتاب عرفات العاشقین و عرصات العارفین (جلد ۱)
تقی‌الدّین محمد اوحدی حسینی دقّاقـی بلیانی اصفهانی
آنچه گفتم جملگی احوال توستتصویر جلد کتاب آنچه گفتم جملگی احوال توست
احمد کتابی
رواداری در تاریخ فرهنگی ایران (جلد اول)تصویر جلد کتاب رواداری در تاریخ فرهنگی ایران (جلد اول)
احد قربانی دهناری
شهروند شهرهای داستانی؛ زندگی و آثار سیدمحمدعلی جمال‌زادهتصویر جلد کتاب شهروند شهرهای داستانی؛ زندگی و آثار سیدمحمدعلی جمال‌زاده
حسن میرعابدینی
صادق هدایت در تار عنکبوتتصویر جلد کتاب صادق هدایت در تار عنکبوت
م. ف. فرزانه
موسم هجرت به شمالتصویر جلد کتاب موسم هجرت به شمال
طیب صالح
ادبیات مشروطهتصویر جلد کتاب ادبیات مشروطه
باقر صدری نیا
مرگ بازیتصویر جلد کتاب مرگ بازی
پدرام رضایی‌زاده
اندیشه‌ی پست مدرنتصویر جلد کتاب اندیشه‌ی پست مدرن
رضا داوری اردکانی
روایت ایرانی جامعه‌شناسی دین (جلد یکم: مبانی)تصویر جلد کتاب روایت ایرانی جامعه‌شناسی دین (جلد یکم: مبانی)
حسن محدثی‌گیلوایی