
دانلود و خرید کتاب صوتی بیروط
معرفی کتاب صوتی بیروط
کتاب صوتی بیروط نوشتهٔ ابراهیم اکبری دیزگاه است. محمدرضا قلمبر گویندگی این اثر را انجام داده و نشر سماوا آن را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ادبیات داستانی معاصر ایران قرار گرفته، داستانی بلند در باب سفری درونی از تردید به ایمان و از ناامیدی به امید است که در بستر پرآشوب خاورمیانه و با محوریت شخصیت اثرگذار «امام موسی صدر» روایت شده است. این داستان بلند صوتی با نگاهی نو و انسانی چالشهای اعتقادی، معنوی و هویتی را به تصویر کشیده است. نسخهٔ صوتی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب صوتی بیروط اثر ابراهیم اکبری دیزگاه
کتاب صوتی «بیروط» یک داستان بلند، معاصر و ایرانی است. «امام موسی صدر» محور این داستان بلند و مکان آن بستر پرآشوب خاورمیانه است. این کتاب صوتی تنها روایت یک سفر فیزیکی نیست؛ بلکه سفری درونی به ژرفای وجود است. داستان «یحیی» (یک مستندساز) شما را به عمیقترین لایههای خویش میبرد؛ همان جایی که تنها خودتان میدانید چه غوغایی در آن برپا است. این شخصیت شما را با حقیقت ایمان روبهرو میکند؛ ایمانی که در تاریکیْ نجاتبخش و راهگشا است، اما اگر از دست برود، در ورطهٔ نیستی رها میشوید و دیگر هیچ ریسمانی برای چنگزدن به آن ندارید. «بیروط» را قصهٔ تعلیق دانستهاند؛ تعلیقی که در هر گام عمیقتر میشود. آیا ایمان در وجود «یحیی» فرو میریزد یا دوباره سر برمیآورد؟ آیا در سرزمین مادری میماند یا مسیر غربت را در پیش میگیرد؟ آیا چیزی را میسازد یا در مسیر عشق گم میشود؟ سرنوشت مستندسازان و شناختی که از «امام موسی صدر» میجویند، به کجا میرسد؟ نبرد پدر و پسری که قدمتی به درازای تاریخ دارد، چگونه رقم خواهد خورد؟ این داستان بلند صوتی را فراتر از یک داستان ساده و فرصتی برای تأمل در معنای حقیقی دین، ایمان و انسانیت دانستهاند. «ابراهیم اکبری دیزگاه» در این کتاب صوتی نشان داده است که چگونه میتوان با آمیزش هنر داستاننویسی و نگاه فلسفی، روایت خلق کرد. این اثر بهدلیل پرداخت متفاوت به شخصیت «امام موسی صدر» و ساختار روایی منحصربهفردش مورد توجه منتقدان قرار گرفته است.
«سید موسی صدر» معروف به «امام موسی صدر» در ۱۴ خرداد ۱۳۰۷ به دنیا آمد و در ۱۰ شهریور ۱۳۵۷ در خارطوم در لیبی گم شد. او روحانی عالم، مجتهد دینی شیعه و مؤسس مجلس اعلای شیعیان لبنان و نیز از رهبران مذهبی و سیاسی لبنان بود. موسی صدر از مصلحان و اندیشمندانِ دینیِ مسلمان و غیرمسلمان است که در طول حیاتش ارکان و آموزههای اسلام را بهمثابهٔ دین الهی تعریف و تبیین کرد. تفسیر او از قرآن تفسیری انسانی و برای زندگی است. او ادیان را در خدمت انسان میدانست و برای انسان و با رویکردِ انسان در خدمت ادیان موافق نبود. موسی صدر افزونبر تحصیل در حوزههای علمیهٔ قم و نجف در دانشگاه تهران درس خواند. در سال ۱۳۲۹ بهعنوان نخستین روحانیِ دانشجو و دانشگاهی (البته بههمراه دوستی به نام «عبدالجلیل جلیلی کرمانشاهی») در رشتهٔ «اقتصاد در حقوق» در مقطع لیسانس وارد دانشگاه تهران و در سال ۱۳۳۲ فارغالتحصیل شد. آثار مکتوب سید موسی صدر نتیجهٔ گردآوری سخنرانیها، مقالهها و بیانیههای او در مجامع و جلسات گوناگون در ایران و لبنان است که «مؤسسهٔ فرهنگی تحقیقاتی سید موسی صدر» بهصورت کتاب و فایلهای صوتی منتشر کرده است. مجموعهٔ در قلمرو اندیشه، مجموعهٔ پرتوها و مجموعهٔ تفسیر قرآن از آثار موسی صدر هستند.
خلاصه کتاب صوتی بیروط
زوزهٔ گرگها در تاریکی میپیچد. برهها قربانی میشوند. چوپان ناپدید شده و مارهایی که از هیچ برمیخیزند، همچون اژدهایانی خونآلود در حرکت هستند. اینها هراسهای نهفتهٔ «یحیی» در ابتدای سفرش است. «بیروط» داستان جوانی به نام یحیی است. او مستندسازی است که در کشاکش بحرانهای روحی و فلسفی گرفتار شده و با فاصلهای که از باورهای خانوادگی و محیط رشد خود پیدا کرده، دستوپنجه نرم میکند. یحیی که از سختگیریهای پدر روحانیاش دلزده شده، حالا به نقطهٔ تردید مطلق رسیده است. او دیگر به باورهای پدر ایمان ندارد و در آستانهٔ مهاجرت به آلمان است، اما پیشنهادی غیرمنتظره مسیرش را تغییر میدهد. این پیشنهاد عبارت از ساخت مستندی دربارهٔ «امام موسی صدر» است. یحیی به لبنان میرود. این سفر سرآغاز دگرگونی درونی او است؛ جایی که یحیی با شخصیت و اندیشههای امام موسی صدر روبهرو شده و حقیقتی تازه از ایمان و معنویت را دریافت میکند. در جریان داستان، یحیی کمکم معتقد میشود که امام موسی صدر نمونهای از انسانی است که بدون افراط یا تفریط، دین را نه ابزاری برای تحمیل بلکه راهی برای محبت و سازندگی میداند. این نگاه، او را به بازاندیشی در باورها و نگرشهایش وا میدارد.
چرا باید کتاب صوتی بیروط با صدای محمدرضا قلمبر را بشنویم؟
مطالعهٔ این اثر شما را با سفر درونی یک مستندساز جوان به نام «یحیی» همراه میکند. او از دلزدگی و ناامیدی به ایمانی تروتازه میرسد.
کتاب صوتی بیروط را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
داستان بلند، ایرانی و صوتی «بیروط» را به هر فردی که به ادبیات متفکرانه و انسانمحور علاقهمند است، پیشنهاد میکنیم.
درباره ابراهیم اکبری دیزگاه
«ابراهیم اکبری دیزگاه» در سال ۱۳۶۰ به دنیا آمد. او نویسنده، شاعر، مدرس و پژوهشگر در حوزههای روششناسی، زمینهٔ داستاننویسی، فلسفهٔ ادبیات، نقد ادبی و نظریههای ادبی در مکانهای گوناگون بوده است. رمان «شاهکشی» و داستان بلند «بیروط» از آثار مکتوب او است.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
کتاب «بیروط» در شانزدهمین دورهٔ جایزهٔ ادبی جلال آلاحمد و در بخش داستان بلند و رمان، بهعنوان اثر برگزیده شناخته شد.
نظر افراد یا مجلهها درباره این کتاب چیست؟
رمان «بیروط» در محافل ادبی و فرهنگی ایران بازتابهای گستردهای داشته و نقد و بررسی شده است. در نشستهای نقد و بررسی، منتقدانی همچون «مهدی کفاش» و «محمد قائمخانی» به تحلیل این اثر پرداختهاند. مهدی کفاش معتقد است که نویسنده با استفاده از یک راوی که خود دچار بحرانهای درونی است، توانسته «امام موسی صدر» را از منظری متفاوت و نقادانه به تصویر بکشد. محمد قائمخانی بر این باور است که داستان بلند «بیروط» بیش از آنکه روایت واقعیت زندگی امام موسی صدر باشد، بازتابی از رؤیاها و کابوسهای انسان معاصر است. «محمدرضا زائری» (منتقد و پژوهشگر) در نقد این اثر به سبک سوررئالیستی آن اشاره کرده و معتقد است این سبک به نویسنده امکان داده تا وجوه مختلف شخصیت امام موسی صدر را بهخوبی به تصویر بکشد.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
ابتدا نشر نیماژ کتاب «بیروط» را در سال ۱۳۹۸ منتشر و سپس نشر صاد چاپ چهارم آن را در سال ۱۴۰۳ روانهٔ بازار کتاب کرد.
بخشی از کتاب صوتی بیروط
«دیشب تکّههایی از ماجرای عمر الماجد را برای صالح سالک گفتم. اساساً سخت است گفتن چنین چیزی برای کسی؛ امّا سختتر از آن نگفتن است. بار سنگین چنین خاطراتی اگر کمر آدم را نشکند، جان را فرسوده میکند. به همین دلیل آدمها «اعتراف» را اختراع کردند، مسیحیها «سنّتش» را. کاش ما هم بهرهای داشتیم از این سنّت، یعنی کاری میکردند راحتتر میشد اعترافکردن و کمهزینهتر. سالک صالح لب برگرداند، با تردید گفت:
«او را از کجا پیدا کردی؟»
توضیح دادم، قبول نکرد. جوری حرف زد انگار عمر الماجد، من هستم. حتّی کار به جایی رسید که مجبور شدم خیلی چیزها را درز بگیرم و با خیال درآمیزم. مثلاً از گربهها اگر چیزی میگفتم، حتماً میگفت: «تو دیوانه شدهای؟» واقعیّت امر خودم هم همین فکر را میکنم، میترسم دیوانه بشوم. از مرز دیوانگی گذشتهام، الان در وضعیّت دیوانگیام. بعد از همۀ اینها گفت:
«ما در مقابل آن سرها مسئولیم.»
بعد من را سرزنش کرد:
«تو چرا آنها را نیاوردی؟ الان خانوادۀ آنها منتظرند. تو خودت را بگذار یک لحظه جای آنها. تو در مقابل آن سرها مسئولی. البته ما هم مسئولیم.»
- اگر میآوردم، به کی میدادم؟ چهکار میکردم؟ خود تو نمیگفتی این سرها در دست تو چه میکند؟
- بهتر از این بود که سگ بخوردشان.
- سر که از تن جدا باشد، مهم نیست مورچه بخوردش یا سگ.»
زمان
۱۱ ساعت و ۴۲ دقیقه
حجم
۱ گیگابایت, ۵۸۳٫۱ مگابایت
قابلیت انتقال
دارد
زمان
۱۱ ساعت و ۴۲ دقیقه
حجم
۱ گیگابایت, ۵۸۳٫۱ مگابایت
قابلیت انتقال
دارد