دانلود و خرید کتاب سرگذشت فیزیک نوین میشل بیزونسکی ترجمه لطیف کاشیگر
تصویر جلد کتاب سرگذشت فیزیک نوین

کتاب سرگذشت فیزیک نوین

معرفی کتاب سرگذشت فیزیک نوین

«سرگذشت فیزیک نوین» نوشته میشل بیزونسکی، فیزیکدان از مجموعه «دانش معاصر» است. نویسنده در مقدمه درباره هدف این کتاب می‌نویسد: «هدف کتابی که پیش روی شماست، سرگذشت فیزیک نوین، بیشتر شناساندن فیزیک معاصر است نه فهماندن آن. فیزیکی که با صفاتی مانند دشوار، پیش‌بینی‌نشدنی، گُستاخ و واکنشگر شناخته شده است. وانگهی این سخنها تازه نیست. تاریخ فیزیک سرگذشتی پر از پیکار و نفی و اثبات است و پر از شاهراه‌ها و بن‌بست‌هاست. تصویر «عِلمِ خاص» از آن، فقط بیان سلطه گذرای یک جهان‌نگری است (سلطه کیفیت با ارسطو، سپس مکانیک، انرژی، الکتریسیته، نسبیت و کوانتوم). دقیقتر که نگاه کنیم، می‌بینیم که مفاهیم آن از میان دودلی‌ها سربرآورده‌اند. بیشتر، پیروانش بوده‌اند که بر آنها جامه تقدس پوشانده‌اند. آنچه فیزیک در پی آن است به هیچ وجه آن چیزی نیست که در آموزش آن ارائه می‌کنند؛ حتا می‌شود گفت که نفی آن است. با گذشت زمان، پیچیدگی نه تنها کاهش نمی‌یابد، بلکه رو به افزایش است: طبیعت مقاومت می‌کند. با وجود این، در این سرگذشت با ثابت‌هایی نیز برخورد می‌کنیم. فیزیکدانان به فرضیه‌های جسارت‌آمیز، ضد شهودی و برخلاف عقل سلیم گرایش دارند. آنان با بی‌اعتنایی به طبیعت نمی‌نگرند، آن را به پرس و جو می‌کشند، می‌چلانند، بیش از اندازه ساده می‌کنند. همچنین، در فروکاست نظریه‌های پیشین شهره‌اند (این کار را «پیشرفت» می‌گویند)، می‌کوشند توصیف جهان را زیر پرچم مفهومی یکتا وحدت بخشند (آن را «برساخت، سنتز» می‌گویند). هرگاه از چنین کاری نتیجه بگیرند، پیش از همه خود فیزیکدانان شگفت‌زده خواهند شد و خواهند گفت مگر چنین چیزی شدنی است.»
علی نوری
۱۳۹۸/۰۵/۱۱

ارزش چندین بار خوندن داره

احسان
۱۳۹۵/۰۵/۰۱

فیزیک عالیه

گالیله نوشته است: «فلسفه را در کتاب پر عظمتی نوشته‌اند که همواره در برابر دیدگان ما گشوده است: جهان، کتابی که فهمیدنش میسر نیست مگر آنکه زبان خاص آن را فرا گیریم و حروفی را که برای نوشتنش به‌کار برده‌اند بشناسیم. این کتاب به زبان ریاضی نوشته شده است، و حروفش مثلثها، دایره‌ها و دیگر اشکال هندسی است که بیواسطه آنها انسان حتا از درک و فهم یک کلمه هم عاجز خواهد ماند[۷].»
Liam
«طبیعت به زبان ریاضی نوشته شده است»
Liam
در یک قرن اخیر، از یک سو فاصله زمانی میان پژوهش علمی و کاربردهای عملی آن در زندگی پیوسته کاهش یافته است و از سوی دیگر مرز میان شاخه‌های گوناگون علوم محوتر و دانش‌های میان رشته‌ای در حوزه‌های علوم فیزیکی، علوم زیستی و علوم انسانی جانشین شاخه‌های مجزای کلاسیک شده است. از این رو آگاهی شهروند قرن بیست‌ویکم از این مجموعه دانش‌های به‌هم‌پیوسته ضرورت تام دارد و بدون این دانش‌ها زندگی در جامعه امروز و شناخت خود، جامعه و جهان دشوار خواهد بود.
حسن
اینکه انرژی کمیت پیوسته‌ای نیست، بلکه مضرب درستی از یک کمیت بنیادی است که آن را «کوانتوم» نامید، اندیشه وی است
علی نوری
«میدان» به معنای حوزه اثر، در بریتانیای کبیر شکل گرفته است
علی نوری
در حالی که مفهوم «میدان» به معنای حوزه اثر،
علی نوری
کشف آرگون، گازی تک‌اتمی در سال ۱۸۹۶، نزدیکی میان ساختار اتمی، وزن اتمی، بینابها، والانس و نظریه جنبشی گازها را تأیید کرد.
علی نوری

حجم

۱٫۳ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۵

تعداد صفحه‌ها

۳۵۹ صفحه

حجم

۱٫۳ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۵

تعداد صفحه‌ها

۳۵۹ صفحه

قیمت:
۵۱,۰۰۰
تومان