دانلود و خرید کتاب فقر؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم عبدالحمید دیالمه
تصویر جلد کتاب فقر؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم

کتاب فقر؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم

انتشارات:نشر معارف
امتیاز:
۵.۰از ۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب فقر؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم

کتاب فقر؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم نوشته عبدالحمید دیالمه است. کتاب فقر؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم را انتشارات معارف برای علاقه‌مندان به این شهید روشنگر منتشر کرده است.

درباره کتاب فقر؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم

جادهٔ «احیای اندیشهٔ دینی» بیش از آنکه نیازمند سن و عمر طولانی باشد، نیازمند درکی عمیق از رفتارهای پیامبر رحمت (ص)، امامان شیعه (ع)، دست‌پرورده‌های آنان و علمای این مکتب است. لذا در این جاده می‌توانی جای پای جوانی مخلص همچون شهید دکتر دیالمه را نیز مشاهده کنی و طنین صدای دردمندش را در این راه بشنوی، آنگاه که حرکت خود را «احیای تفکرات شیعی» نامید.

او همه‌کس بود و هیچ نبود؛ زیرا ادعایی نداشت جز اینکه میان‌بُری را که خودش در جوانی برای فهم دقیق دین پیموده بود، سخاوتمندانه به دیگران نیز نشان داد.

عارف‌پیشه نبود؛ ولی از معرفت کم نداشت. فیلسوف‌مَسلک نبود؛ ولی در خردورزی کم‌نظیر بود. دنیاگریز نبود؛ اما دنیایش با دنیای جوانان هم‌سن‌وسالش متفاوت بود. مرزبندی‌اش با گروه‌ها و تشکل‌هایی که با اسلام زاویه داشتند، روشن بود؛ درعین‌حال بیش از خودِ آنان بر افکار انحرافی و اندیشه‌های باطلشان تسلط داشت. 

دیالمه با نگاه جامعش به ضعف‌های فکری و انحرافات موجود در جامعهٔ آن روز، چاره را در دو حرکت همسو می‌دید:

۱. تدوین مفاهیم صحیح دینی و تبیین آن برای نسل جوان؛

۲. به نقد کشیدن افکار و اندیشه‌های انحرافی و التقاطی. 

او برای اولین‌بار در سطح دانشگاه، به‌جای طرح مباحثی همچون جامعهٔ بی‌طبقهٔ توحیدی، خودسازی انقلابی، که عناوین رایج روز بود، «ضوابط حرکت بر صراط مستقیم» را موضوع سخنان خود قرار داد تا نشان دهد که دغدغه‌ها و دل‌مشغولی‌های او از سنخ دیگری است.

خواندن کتاب فقر؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به آرا و نظرات شهید عبدالحمید دیالمه پیشنهاد می‌کنیم

بخشی از کتاب فقر؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم

در ادامهٔ مباحث گذشته و به‌منظور شناخت ضوابط حرکت بر صراط مستقیم در نظام اسلامی شیعی، به انسانی زاهد و معتقد به قضاوقدر و درعین‌حال متوکل الی الله رسیدیم۱ و امروز در پی آن هستیم که ضابطه‌ای دیگر را که این انسان برای حرکت بر صراط مستقیم به آن نیاز دارد، مطرح و بررسی کنیم تا بتوانیم به‌راحتی، از روی چنین صراطی عبور کنیم که «أَدَقُّ مِنَ الشَّعْرِ وَ مِنْ حَدِّ السَّیْفِ»۲ (باریک‌تر از مو و برنده‌تر از لبهٔ شمشیر) است و همچون پُلی بر روی جهنم دنیایی و آخرتی کشیده شده است.

اگر انسان در مسیر حرکتش در این راه به زاهدبودن احتیاج دارد، پس باید زهد اسلامی را بشناسد. همچنین اگر نیازمند اعتقاد به قضاوقَدَر در شکل تکوینی و تشریعی آن است و اگر لازم است نیروهایش را در نقطهٔ ثِقلی در وجودش به نام خلوص جمع کند و در مفهوم قرآنی متوکل هم باشد، امروز می‌بینیم که باید «فقیر» هم باشد؛ یعنی در مفهوم ایدئولوژی اسلامی. البته کاربرد واژهٔ ایدئولوژی برای اسلام، غلط مرسوم و مصطلحی است؛ زیرا وقتی می‌گوییم «ایدئولوژی اسلامی»، قاعدتاً برخی از ابعاد اسلام را حذف کرده‌ایم؛ ولی درعین‌حال، این غلط رایج و مصطلحی است که امروزه به‌کار می‌برند. اگر به ابعاد اسلامی‌شیعی در ایدئولوژی اسلامی نگاه کنیم، با روایاتی از پیامبر (ص) مواجه می‌شویم که فرموده‌اند: «الْفَقْرُ فَخْرِی» (فقر سبب مباهات و افتخار من است). اما ازسوی دیگر، روایاتی از ایشان نقل شده که به‌ظاهر کاملاً مخالف این مفهوم است. پیامبر (ص) فرموده‌اند: «کادَ الْفَقْرُ أَنْ یَکونَ کفْراً» (خیلی نزدیک است که فقر به کفر بینجامد). 

سیدعلی فرمانده ام
۱۴۰۱/۰۷/۱۷

انواع فقر خیلی خوب توضیح داده شده بود 💯... برای من فقر تحمیلی اجتماعی خیلی جالب بود

Hnikmli
۱۴۰۲/۱۰/۰۶

این کتاب برای شروع و پیش روی در مباحث اسلامی واقعا کارسازه .توصیه میکنم اگر شما هم ابتدای راه هستید این کتاب رو بخونید و بعد سراغ کتاب های بزرگتر برید .هرچند که این کتاب هم عظمت خاص خودش رو

- بیشتر
هرقدر که محتوای درونمان بیشتر می‌شود، به همان میزان از محتوای بیرونی می‌گذریم. به همان میزان که از درون پُر می‌شویم، به چیزهایی که در اطرافمان هست، بی‌اعتناتر می‌شویم. و به‌همین دلیل حضرت علی (ع) در خطبهٔ معروف «هَمام» در نهج البلاغه می‌فرمایند: وقتی متقین در مجلسی نشسته‌اند، همه گمان می‌کنند آن‌ها بیمارند و سالم نیستند؛ چون این افراد به اطرافشان بی‌توجه‌اند. چیزهایی که اطرافشان هست، موجب جلب توجه آن‌ها نمی‌شود
سیدعلی فرمانده ام
مؤمن باید عالی‌ترین و زیباترین شکل و شمایل و حرکت را در جامعه داشته باشد؛ زیرا حضور مؤمنان در جامعه به زمینهٔ اعتقادی‌شان بازمی‌گردد.
raza
بنابراین دو گونه فقر را مطرح کردیم: یکی فقر درونی که همیشه و در رابطهٔ مستقیمی که با «الله» داریم برای ما باقی می‌مانَد؛ نوع دیگر فقر بُرونی است که در موضع‌گیری‌های مبارزاتی و در گرماگرم مبارزات و در جوامع ناسالم و در قالب کارهایی تعریف می‌شود که انسان برای رسیدن به هدف دیگری حاضر است از آن‌ها بگذرد.
shariaty
می‌گوید اگر در جمع متقین قرار بگیرید، احساس غنا و ثمربخشی می‌کنید. اما اگر این جمع را رها کنید و در جمع عموم مردم قرار بگیرید، که مسلماً هم باید باشید و برای نجات همین جامعه تلاش کنید، احساس می‌کنید که جامعه بخشی از امکانات را از شما گرفته است و بخشی دیگر را هم مجبورید خودتان قربانی کنید؛ لذا در موقعیت و حالتِ فقیرمآبانه حرکت می‌کنید و همهٔ وابستگی‌هایتان را قطع می‌کنید. حتی بسیاری از امکاناتی را که برای شما مجاز و روا می‌دانیم، با اختیار خودتان کنار می‌گذارید.
raza
برای امام‌علی (ع)، این فاصله به‌حدی کم شده است که می‌فرماید: «لَوْ کشِفَ الْغِطَاءُ مَا ازْدَدْتُ یَقِیناً»، اگر همهٔ پرده‌ها کنار برود، اگر همهٔ زوایا و حجاب‌ها برداشته شود، بر یقینِ من افزوده نمی‌شود؛ چون امام به حد اعلای یقین در معرفت الهی رسیده و تا آن حدی که توانسته جلو رفته است. این حد نهایی و مطلق است
سیدعلی فرمانده ام
امروز تصور غلط این است که «انا لله و انا فیه راجعون»، یعنی در داخل او رجعت می‌کنیم و برمی‌گردیم. اما شما می‌بینید آیهٔ قرآن (إِلَی اللَّه) دارد؛ یعنی ما در جهت او و به‌سوی او حرکت می‌کنیم.
خامنه ای رهبرم💗
هنگامی‌که دربارهٔ زهد صحبت می‌کردیم، گفتیم که این کار، حرام‌کردن حلال‌های الهی نیست؛ بلکه وابسته‌نبودن به آن‌هاست
خامنه ای رهبرم💗
اگر ما مسلمانِ دقیق در مسائل اسلامی باشیم، مثلاً برای واردات لباس، به‌جای واردات از کشور کره، از کشورهای اسلامی مانند پاکستان لباس وارد می‌کنیم یا اهم فی الأهم می‌کنیم؛ مثلاً نمی‌رویم از کشورهای استعمارگر و سرمایه‌داری مثل آمریکا که برای فلان لباس طرح دارند، شلوار لی بخریم و به بازار مسلمان‌ها بیاوریم؛ چون می‌دانیم که زمینه‌های منفی فرهنگی دارد.
shariaty
مسلم است که انسان بدون اعتقاد به توحید و معاد، به زینت‌های دنیا گرایش پیدا می‌کند؛ اما در اَشکال مختلف
raza
برای امام‌علی (ع)، این فاصله به‌حدی کم شده است که می‌فرماید: «لَوْ کشِفَ الْغِطَاءُ مَا ازْدَدْتُ یَقِیناً»، اگر همهٔ پرده‌ها کنار برود، اگر همهٔ زوایا و حجاب‌ها برداشته شود، بر یقینِ من افزوده نمی‌شود
خامنه ای رهبرم💗
چرا همیشه به ضوابط اسلامی اعتراض می‌کنیم؟ چون دیواری کوتاه‌تر از آن پیدا نمی‌کنیم.
raza
قاعدتاً نباید به کسی اعتراض کنیم که حدود خودش را حفظ می‌کند؛ بلکه باید به افرادی اعتراض کنیم که با شکل و شمایلی در جامعه حضور پیدا می‌کنند که باعث شکستن حریم‌های دیگران می‌شوند و بسیاری از افراد را هم که می‌خواهند حدود الهی را رعایت کنند، محدود کرده‌اند.
raza
زمانی ما برمبنای اعتقاد و برای پیشبُرد حرکت اعتقادی‌مان چنین کاری را انجام می‌دهیم، زمانی نه. به‌دلیل اینکه امروزه دیگران کاری را می‌پسندند، آن کار را انجام می‌دهیم و این مشکل فقط مربوط به شکل ظاهری نیست، در طرز تفکر هم همین‌گونه است.
raza

حجم

۷۰٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۵۲ صفحه

حجم

۷۰٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۵۲ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
۱۵,۰۰۰
۵۰%
تومان