دانلود و خرید کتاب توکل؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم عبدالحمید دیالمه
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب توکل؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم

کتاب توکل؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم

انتشارات:نشر معارف
دسته‌بندی:
امتیاز:
۵.۰از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب توکل؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم

کتاب توکل؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم نوشته شهید عبدالحمید دیالمه است. کتاب توکل؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم به شما کمک می‌کند حقیقت صراط مستقیم شیعه را بشناسید.

درباره کتاب توکل؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم

جادهٔ «احیای اندیشهٔ دینی» بیش از آنکه نیازمند سن و عمر طولانی باشد، نیازمند درکی عمیق از رفتارهای پیامبر رحمت (ص)، امامان شیعه (ع)، دست‌پرورده‌های آنان و علمای این مکتب است. لذا در این جاده می‌توانی جای پای جوانی مخلص همچون شهید دکتر دیالمه را نیز مشاهده کنی و طنین صدای دردمندش را در این راه بشنوی، آنگاه که حرکت خود را «احیای تفکرات شیعی» نامید.

او همه‌کس بود و هیچ نبود؛ زیرا ادعایی نداشت جز اینکه میان‌بُری را که خودش در جوانی برای فهم دقیق دین پیموده بود، سخاوتمندانه به دیگران نیز نشان داد.

عارف‌پیشه نبود؛ ولی از معرفت کم نداشت. فیلسوف‌مَسلک نبود؛ ولی در خردورزی کم‌نظیر بود. دنیاگریز نبود؛ اما دنیایش با دنیای جوانان هم‌سن‌وسالش متفاوت بود. مرزبندی‌اش با گروه‌ها و تشکل‌هایی که با اسلام زاویه داشتند، روشن بود؛ درعین‌حال بیش از خودِ آنان بر افکار انحرافی و اندیشه‌های باطلشان تسلط داشت. این کتاب بخشی از آرا و نظرات این شهید بزرگوار است.

دیالمه با نگاه جامعش به ضعف‌های فکری و انحرافات موجود در جامعهٔ آن روز، چاره را در دو حرکت همسو می‌دید:

۱. تدوین مفاهیم صحیح دینی و تبیین آن برای نسل جوان؛

۲. به نقد کشیدن افکار و اندیشه‌های انحرافی و التقاطی.

خواندن کتاب توکل؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام کسانی که می‌خواهند مسیر اسلام حقیقی را پیش ببرند پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب توکل؛ ضابطه حرکت بر صراط مستقیم

مبحثی که می‌خواهیم در این جلسه به آن بپردازیم، «توکل» است. توکل جزو همان الفاظ و واژه‌هایی است که مفهومی به‌عکس مفهوم اسلامی‌شیعی پیدا کرده و عوض شده است. درواقع محتوای دیگری از آن گرفته‌اند. در همین ابتدای صحبت توضیحی بدهم که اگر گاهی بر مفهوم «اسلامی‌شیعی» پافشاری می‌کنم، علتش این است که در جای دیگر و در غیر از فرهنگ شیعی تابه‌حال چنین مفاهیمی ندیده‌ام. یعنی اگر ما بخواهیم نگرشی صحیح و درست به این مفاهیم اسلامی پیدا کنیم، در جایی غیر از متون مربوط به شیعه، مطلبی وجود ندارد. البته شاید بوده است و من ندیده‌ام. 

یکی از این مطالب، مفهوم «توکل» است. در مراحل قبل، از صبر، زهد، شفاعت و قضاوقدر صحبت کردیم. البته مرتب اعتراض می‌شد که چرا این مطالب را مطرح می‌کنیم، چرا از این الفاظ صحبت می‌کنیم، چرا مفاهیمی را می‌گوییم که امروز به‌قول بعضی‌ها مربوط به دوهزار سال قبل است و الان نباید مطرح بشود و جوّ کنونی اقتضای دیگری دارد!

قبلاً علتش را گفته‌ام، اما دوباره می‌گویم و مطمئن هستم که هر قدر بیشتر تأکید کنم، باز هم از ذهن‌ها خواهد رفت که چرا ما روی این مفاهیم پافشاری و آن‌ها را مطرح می‌کنیم. این هم به‌دلیل آن است که در طول مدت صد صدوپنجاه دویست سال گذشته، تمامی حرکت‌ها و کارهایی که صورت گرفته و برنامه‌هایی که انجام شده است، همه در این جهت بوده که مفاهیم اسلامی را از آن محتوای اساسی خودش خارج کند. اگر توانست، مفهوم دیگری از آن به‌دست بدهد و اگر به آن شکل نشد، معنی‌اش را تعمیم بدهد. کارهای مختلفی به روش‌های گوناگون انجام شده است. این‌ها را براساس تتبعات دقیق تاریخی می‌گوییم، که مربوط به خود بنده هم نیست، بلکه یکی از افرادی که جزو نوادر علمی امروز ماست و متأسفانه کمتر شناخته شده، تحقیق و اثبات کرده است. وی با استفاده از زمینه‌های تتبع علمی بیان کرده است که تاکنون چه دوره‌هایی بر این اساس گذشته، و تلاش فراوانی در مدت طولانی انجام داده است که مصطلحات اسلامی را مشخص کند و بگوید معنای واقعی این مفاهیم چیست. همه می‌دانیم بعد از پیامبر (ص)، اسلامی در قالب دو مکتب تبیین شده که ابعاد آن‌ها باهم متفاوت است. به‌تعبیر دیگر، بعد از پیامبر (ص)، 

سیدعلی فرمانده ام
۱۴۰۱/۰۷/۱۷

ماشالله 💓هم دکتر داروساز ، هم نماینده مجلس هم متفکر و صاحب نظر سیاسی و هم فقط ۲۶ سال 😶 بقیه کتاب های شهید رو هم بخونید چون مباحث خیلی مفید و من کاربردی ای توش مطرح شده

خانوم‌ِ‌الف‌خاء '!
۱۴۰۱/۰۷/۲۳

خیلی کتاب قشنگی بود، خیلی زیاد، از خوندنش پشیمون نمیشین.

از امام‌رضا (ع) پرسیدند «ما حَدُّ التَّوکل؟» (حد توکل چیست؟) امام (ع) آنجا شرح می‌دهند: «فَقال لی: اَن لا تَخافَ معَ اللهِ اَحَداً» (حد توکل این است که از هیچ کس به‌جز خدا نترسید.)
سیدعلی فرمانده ام
ما می‌خواهیم نقاط اتکای پراکنده را در یک نقطه متمرکز کنیم؛ لذا توکل را انتخاب می‌کنیم.
سیدعلی فرمانده ام
به‌همین دلیل است که نمی‌توانیم با اتکای به خلق از این مسیر باریک‌تر از مو عبور کنیم. کسی‌که خودش شنا بلد نیست که نمی‌تواند دیگری را نجات بدهد؛ یعنی نه‌تنها نجاتش نمی‌دهد، بلکه باعث خفه‌شدنش هم می‌شود. پس دعوا بر سر این است. قدرتی که شایستگی آن را داشته باشد که بتوان به آن اتکا کرد، کیست و نقطهٔ اتکا کجا باید باشد؟ به‌همین دلیل این آیهٔ قرآنی که تلاوت کردم، از نقطهٔ اتکا صحبت کرده است و از قول مؤمنان چنین می‌گوید که سزاوار نیست ما بر خدا توکل نکنیم؛ چون همانند آن نهال نوپا کج خواهیم شد
mohammad safari
نمی‌توانیم فردی بی‌جهت باشیم. حتماً جهتی داریم؛ اما بعضی از جهت‌ها را کتمان می‌کنیم و دربارهٔ برخی از آن‌ها حرف می‌زنیم.
سیدعلی فرمانده ام
امام‌رضا (ع) می‌فرمایند: «به‌جز خدا از کس دیگری نترسید.» وقتی با این سخن مواجه می‌شویم، می‌گوییم ما هم از کسی نمی‌ترسیم. اما اگر با دقت نگاه کنیم، تعداد بسیاری از این نوع ترس‌ها را می‌توانیم بشماریم
Sobhan Naghizadeh
اگر قرار شد که از روی مسیری حرکت کنیم که از مو باریک‌تر و از لبهٔ شمشیر بُرّنده‌تر است، باید همهٔ نیروها در یک نقطه متمرکز بشود و یک مرکز ثقل داشته باشد تا سقوط نکنیم و داشتن یک مرکز ثقل امکان‌پذیر نیست، مگر در اسلام و مگر در اعتقاد به خدا.
آمرلی
وقتی متوجه شدیم که انسان بُعد و جهت دارد، خواهیم فهمید که جملهٔ «من بی‌طرفم» چقدر بی‌ربط است. اصلاً انسان بی‌طرف پیدا نمی‌شود. نه وجود انسان و نه جسمش و ذهنش و فکرش، هیچ‌یک، ممکن نیست بدون جهت باشد. اصلاً امکان‌پذیر نیست، مگر اینکه آن فرد دیوانه باشد. فرد دیوانه ممکن است در عوالمی باشد که آن هم برای ما ناشناخته نیست. پس نمی‌توانیم فردی بی‌جهت باشیم. حتماً جهتی داریم؛ اما بعضی از جهت‌ها را کتمان می‌کنیم و دربارهٔ برخی از آن‌ها حرف می‌زنیم.
Sobhan Naghizadeh
ما این جرئت را نداریم که از افکار و عقاید خودمان دفاع کنیم. سعی می‌کنیم سرمان را به یک بازی گرم کنیم؛ یعنی ما این چیزهایی را که می‌گویید، نشنیدیم. او همهٔ ارگان‌ها و ضوابط و خصوصیات را زیر سؤال می‌برد و به همه حمله می‌کند؛ ولی ما در مقابلش جواب نمی‌دهیم، مگر اینکه چند نفر دیگر همراه ما باشند. چرا جایی‌که هفت‌هشت‌ده نفر دیگر از همفکران ما هم هستند، حرف می‌زنیم؟ زیرا ابتدا در ذهنمان از هریک از آن‌ها نقطهٔ اتکایی ساخته‌ایم و حالا احساس می‌کنیم می‌توانیم به آن‌ها اتکا کنیم. جایی‌که تک باشیم، حرف نمی‌زنیم.
Sobhan Naghizadeh
هنگامی‌که در مجموعهٔ طرز تفکر اسلامی‌شیعی به این مطلب می‌رسیم که سررشتهٔ تمام حرکات و افعال به یک محور و قدرت بازمی‌گردد، درنتیجهٔ این تفکر، نوزادی متولد می‌شود که نامش توکل است.
محمد
بنده فکر می‌کنم که بزرگ‌ترین آفت ایجادشده بعد از انقلاب این است که ما عموماً به‌دنبال آن هستیم که در مدت کوتاهی، علامه بشویم و دربارهٔ همهٔ مسائل هم نظر بدهیم، بدون اینکه وقتی را برای یادگیری آن مطالب صرف کنیم.
محمد

حجم

۴۷٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۶۶ صفحه

حجم

۴۷٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۶۶ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان