کتاب من حافظ شیرازی هستم
معرفی کتاب من حافظ شیرازی هستم
کتاب من حافظ شیرازی هستم نوشتهی امیرعباس شاهسواری اثری است که با نگاهی متفاوت به زندگی و شعر حافظ میپردازد. این کتاب در دستهی زندگینامههای ادبی قرار میگیرد و تلاش کرده است تا با روایتی داستانی، زندگی و اندیشههای حافظ را از زبان خودش بازگو کند. نویسنده با بهرهگیری از عناصر داستانی و خاطرهنویسی، تصویری زنده و ملموس از روزگار حافظ، دغدغهها و الهامات شعری او ارائه داده است. نشر معارف آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من حافظ شیرازی هستم
کتاب من حافظ شیرازی هستم به قلم امیرعباس شاهسواری، روایتی داستانی از زندگی شاعر بزرگ ایرانی، حافظ شیرازی، ارائه داده است. این اثر با نگاهی شخصی و از زبان اولشخص، سعی کرده است تا مخاطب را به دنیای درونی و بیرونی حافظ نزدیک کند. ساختار کتاب بهگونهای است که خاطرات، احساسات و تجربههای شاعر را در بستر رویدادهای تاریخی و اجتماعی زمانهاش بازتاب میدهد. نویسنده با انتخاب زاویه دید حافظ، تلاش کرده است تا نهتنها به زندگی روزمره و فرازونشیبهای او بپردازد، بلکه به تأثیر شعرهایش بر فرهنگ و ادبیات ایران و جهان نیز اشاره کند. در این کتاب، لحظاتی از کودکی، نوجوانی، کار و تحصیل، و همچنین الهامهای شعری حافظ به تصویر کشیده شده است. من حافظ شیرازی هستم اثری است که میان زندگینامه و داستان حرکت میکند و سعی دارد تصویری انسانی و نزدیک از حافظ ارائه دهد.
خلاصه کتاب من حافظ شیرازی هستم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! کتاب با روایت زندگی حافظ از دوران کودکی آغاز میشود؛ زمانی که پس از فوت پدرش، ناچار به کار در نانوایی میشود و همزمان به تحصیل ادامه میدهد. نویسنده با زبانی ساده و صمیمی، لحظات مهم زندگی حافظ را بازگو کرده است؛ از تجربههای تلخ و شیرین دوران نوجوانی تا کشف علاقهاش به شعر و ادبیات. در بخشهایی از کتاب، به تأثیر محیط شیراز و غروبهای زیبای آن بر روحیه و الهام شعری حافظ اشاره شده است. همچنین، نویسنده به چگونگی شکلگیری دیوان اشعار حافظ و تأثیر آن بر مخاطبان مختلف پرداخته است. کتاب به فرازونشیبهای زندگی شاعر، دغدغههای معنوی و اجتماعی او و همچنین بازتاب اشعارش در فرهنگهای مختلف میپردازد، بیآنکه پایان زندگی یا سرنوشت نهایی او را لو بدهد.
چرا باید کتاب من حافظ شیرازی هستم را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی متفاوت و از زبان خود حافظ، فرصتی فراهم کرده است تا مخاطب با زندگی و اندیشههای این شاعر بزرگ ایرانی از زاویهای تازه آشنا شود. من حافظ شیرازی هستم نهتنها به وقایع زندگی حافظ پرداخته است، بلکه به تأثیر محیط، خانواده و جامعه بر شکلگیری شخصیت و اشعار او نیز توجه نشان داده است. خواندن این اثر میتواند درک عمیقتری از فضای تاریخی و فرهنگی زمان حافظ و همچنین جایگاه شعر او در ادبیات ایران و جهان ایجاد کند. این کتاب برای کسانی که به دنبال شناختی فراتر از کلیشهها از حافظ هستند، تجربهای متفاوت رقم میزند.
به علاقهمندان به زندگینامههای ادبی، دوستداران شعر و ادبیات فارسی، پژوهشگران حوزه فرهنگ و تاریخ ایران و کسانی که میخواهند با زندگی و اندیشههای حافظ از زاویهای تازه آشنا شوند، خواندن این کتاب پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب من حافظ شیرازی هستم
«بعد از فوت پدر. در یک نانوایی مشغول به کار شدم و همزمان درس میخواندم. راستی. شیراز غروبهای بسیار قشنگی دارد. هروقت به غروب زیبای خورشید نگاه میکردم، حس شعر گفتن در من زنده میشد. به نظر شما زیبا نیست؟ دیوان اشعارم در شبهای شیراز، همدم من بود. گاهی فکر میکردم که هرکس آن را میخواند، بودش را در آن میبیند؛ بهگونهای که شعرهایم به زبانهای مختلف ترجمه شد و بر بسیاری از شاعران و نویسندگان تأثیر گذاشت. قرآن را سه بار شستم و با دستان خودم باز کردم تا الهام بگیرم. هنوز هم وقتی به گذشته فکر میکنم، غروبهای شیراز و بوی نان تازه در ذهنم زنده میشود.»