کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!)
معرفی کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!)
کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!) نوشته محمد کاظم راشد یزدی و گردآوری رضا زندوکیلی، علی آبانباری، محمد جبله و موسی محمدآبادی است و نشر معارف آن را منتشر کرده است. این کتاب بر بخش اجتماعیِ زندگی تمرکز دارد و از خلال سخنرانیها و خاطرات، به موضوعهایی مثل مردمداری، اخلاق در مسئولیت، امانتداری، همدلی و شیوهی درستِ حضور در جامعه میپردازد. در کنار این مباحث، بخشی از زندگی و تجربههای شخصی راشد یزدی هم آمده است و همین موضوع به فضای کتاب رنگی ملموستر میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را می cتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!)
کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!) بر یکی از لایههای مهم مجموعهی زندگیات را شیرین کن تمرکز دارد؛ یعنی نسبت انسان با دیگران و کیفیت حضور او در جامعه. محمد کاظم راشد یزدی در این اثر از دل سخنرانیهای خود، بحث را از اخلاق فردی فراتر میبرد و به رفتار اجتماعی، مسئولیتپذیری، مردمداری، صداقت، امانتداری و نوع مواجهه با مسائل عمومی میرساند. متن کتاب فقط مجموعهای از توصیههای پراکنده نیست، بلکه تلاش کرده است نشان دهد شیرینی زندگی فقط در محدودهی خانه و درون فردی شکل نمیگیرد و بخشی از آن به رابطهی انسان با مردم، همسایه، همشهری و فضای عمومی وابسته است.
در بخشهای آغازین، کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!) تصویری از زندگی، سابقهی تحصیلی، فعالیتهای اجتماعی و تجربههای شخصی راشد یزدی ارائه میدهد. این بخشها فقط جنبهی معرفی ندارند و به فهم لحن و زاویهی نگاه او کمک میکنند؛ از سالهای تحصیل و طلبهشدن گرفته تا تبعید، حضور در مسئولیتهای مختلف و تجربههای تبلیغی در شهرها و کشورهای گوناگون. بعد از این مقدمه، متن وارد فصلهای اصلی میشود؛ فصلهایی با عنوانهایی مانند مردمداری، صفات مسلمان، اخلاق اداری، اتحاد ذیل ولایتمحوری و آمادهسازی دنیا برای ظهور. در این فصلها، نقل آیات، روایتها، مثالهای روزمره، خاطرههای شخصی و اشاره به موقعیتهای اجتماعی کنار هم قرار گرفتهاند تا بحث از حالت انتزاعی بیرون بیاید. وجود رمزینه برای شنیدن صوت سخنرانیها هم نشان میدهد که کتاب پیوند خود را با فضای گفتاریِ منبع اصلی حفظ کرده است.
خلاصه کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!)
کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!) دربارهی این پرسش است که زندگی اجتماعیِ سالم چه ویژگیهایی دارد و انسان در برخورد با دیگران چگونه میتواند هم به اخلاق دینی نزدیک بماند و هم جامعه را جای بهتری کند. راشد یزدی در این اثر از مردمداری، راستگویی، امانتداری، تحمل، دلسوزی، مسئولیتپذیری و احترام به مردم سخن میگوید و بهویژه بر رفتار کسانی دست میگذارد که در جایگاه خدمت، مدیریت یا پاسخگویی قرار دارند. کتاب در کنار این محور اصلی، با خاطرات و نمونههای عینی نشان میدهد که اخلاق اجتماعی فقط یک بحث نظری نیست و در اداره، بازار، خانواده، منبر و حتی موقعیتهای بحرانی معنا پیدا میکند.
چرا باید کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!) را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!) را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب رابطهی میان اخلاق فردی و رفتار اجتماعی را با مثالها و موقعیتهای مشخص نشان میدهد.
- خواننده با موضوعهایی مثل مردمداری، امانتداری، صداقت و مسئولیت در فضای عمومی آشنا میشود.
- بخشهای مربوط به اخلاق اداری و برخورد با مردم، مسئلهی خدمت و پاسخگویی را بهشکل ملموس مطرح میکند.
- خاطرات و تجربههای شخصیِ راوی، بحثها را از حالت صرفاً نظری بیرون میآورد.
- کتاب برای فهم این نکته مفید است که شیرینی زندگی فقط به آرامش فردی محدود نمیشود و به کیفیت ارتباط با دیگران هم بستگی دارد.
- وجود فصلهای موضوعی، مطالعهی کتاب را برای کسانی که میخواهند هر بار روی یک مسئلهی مشخص تمرکز کنند، آسانتر میکند.
خواندن کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!) به این گروهها پیشنهاد میشود:
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی اخلاق اجتماعی و شیوهی درستِ برخورد با مردم بیشتر بدانند.
- کسانی که در محیطهای اداری، خدماتی یا مدیریتی با مراجعهکنندگان سروکار دارند.
- علاقهمندان به سخنرانیهای اخلاقی که بر مسائل روزمره و روابط اجتماعی تمرکز دارند.
- مخاطبانی که دوست دارند در کنار بحثهای اخلاقی، با بخشی از تجربهها و خاطرات محمد کاظم راشد یزدی هم آشنا شوند.
- کسانی که به موضوعهایی مثل صداقت، امانتداری، تحمل و مسئولیتپذیری در زندگی جمعی فکر میکنند.
بخشی از کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!)
«آقای مسئول! گفتن این جمله به مردم حرام است!
در اروپا معمولاً این جمله خیلی ردوبدل میشود که وقتی به یک اروپایی میگویی باید این کار را بکنیم و یا اینطوری بکنیم، میگوید: «I am sorry that is your difficult» متأسفم، این مشکل حضرتعالی است و ربطی به من ندارد.
حواسمان باشد که در اسلام نمیتوان این حرف را زد؛ زیرا بیان آن حرام است. بنده خدا برای انجام کارش شهرداری یا فرمانداری رفته است. شما که پشت این میز نشستید میگویید بله، شما راست میگویید؛ اما این مشکل شماست!
ای مرد! مشکل من، مشکل توست، تو اینجا نشستهای تا مشکل من را حل کنی! میگویی مشکل توست تا خودت را راحت کنی؟! حالا اگر مشکل برای من بتراشی چه؟ متأسفانه آدم غصهاش میشود.
مردم انقلاب کردند، شهید دادند و عمر امام(رض) در این راه مصرف شد. زحمت کشیده شد و خون ریخته شد، آیا شما پول دادید که انقلاب کردید؟ برای انقلاب شما خون داده شده است. آیا پاسداری از این خونها، همین است که اینجا بنشینی و بگویی «مشکل شما است؟!» آیا این درست است؟ خیر! باید خیلی حواستان باشد.
لازم نیست خیلی شما زحمت بکشید! اگر در تکمیل اثرگذار نیستیم در تخریب مؤثر نباشیم، مخصوصاً کسانی که زمام اداره امور مردم برعهده آنها است باید با کمال مهربانی با این مردم شریف رفتار کنند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | زندگی ات را شیرین کن (دفتر چهارم، جهان شیرین!) |
| عنوان دیگر | اخلاق اجتماعی، سومین گام برای شیرین کردن زندگی؛ ۳ گام برای دستیابی به زندگی شیرین در بیان شیرین استاد راشد یزدی |
| موضوع | کلام و عقاید، اخلاق اسلامی |
| نویسنده | محمد کاظم راشد یزدی |