دانلود و خرید کتاب طراح هدایتی عبدالحمید دیالمه
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب طراح هدایتی

کتاب طراح هدایتی

انتشارات:نشر معارف
امتیاز:
۴.۶از ۱۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب طراح هدایتی

کتاب طراح هدایتی، سخنرانی شهید دکتر عبدالمجید دیالمه در دانشکده علوم مشهد است که در دفتر نشر معارف به چاپ رسیده است.

عبدالحمید دیالمه، نماینده مجلس اول شورای اسلامی ایران ۴ اردبیهشت ۱۳۳۳ در تهران به دنیا آمد و ۷ تیر ۱۳۶۰ در اثر انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی از دنیا رفت.

او تحصیلات حوزوی و دانشگاهی دارد. علوم منطق، فلسفه و عرفان را نزد مرتضی مطهری فراگرفت و در دانشگاه فردوسی مشهد در رشته داروسازی تا مقطع دکترا تحصیل کرد. او یکی از مخالفان رژیم سلطنتی بود و بارها توسط ساواک دستگیر شد. او همچنین از مخالفان گروه مجاهدین و همچنین از منتقدان خط فکری و سیاسی بنی صدر بود. 

او سخنرانی‌های بسیاری در شهرهای تهران، قم و مشهد ایراد می‌کرد که پس از نمایندگی مجلس گسترش یافت. کتاب طراح هدایتی نیز یکی از همین سخنرانی ها است که در دانشگاه علوم مشهد ایراد کرده بود. 

کتاب طراح هدایتی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم 

خواندن کتاب طراح هدایتی را به تمام علاقه‌مندان به مطالعات مذهبی و سیاسی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب طراح هدایتی

مثلاً اکنون کشور ما در حال نگارش قانون اساسی است. همهٔ گروه‌ها می‌گفتند آزادی نباید هیچ حد و حصری داشته باشد، حتی تا مرز قیام مسلحانه. هرکس هر کاری خواست باید بتواند انجام دهد. با این طرز تفکر و قانون، آیندهٔ کشور چه خواهد شد؟! این مطلب با تمایلات برخی افراد می‌سازد، اما به مصلحت جامعه نیست. با وضع قوانینی که همه به تمایلاتشان برسند، آرام آرام جامعه به سمت جامعهٔ حیوانی پیش می‌رود. انتفاع و بهره‌وری در سطح حیوانی مطرح می‌شود و همانگونه که در مباحث قبل در مورد ابعاد مادی انسان -که تمایل به بودن در قالب زمان دارد- گفتم، این انسان در سراشیبی ابعاد مادی حرکت می‌کند؛ به همین دلیل برای طرح هدایت جامعه باید مصلحت آن جامعه در نظر گرفته شود.

- کسی نمی‌تواند در جامعه این کار را انجام دهد.

شهید دیالمه:‌ بله، درست است، اما اول باید اصل را بپذیریم و اینکه چه کسی می‌خواهد یا می‌تواند این کار را انجام دهد، بحث دیگری است. بحث ما این است که در یک طرح هدایتی کامل، مصالح افراد مقدم است یا تمایلات؟ این مطلب یکی از همان مقدمه‌هایی است که در مثال به عنوان عدد دو فرض کردیم. اگر پذیرفته شده، مطلب بعدی را مطرح کنیم؟

- عقل ما را راهنمایی می‌کند.

بله، درست است. عقل چیزهای بدیهی را تشخیص می‌دهد، اما اگر از بدیهیات یک مجموعه ساخته شود، ممکن است دچار اشتباه شویم. از عقل می‌پرسیم: «آیا هر جزئی از کلّش کوچک‌تر است؟» جواب می‌دهد: «بله». از هر فرد معمولی بدون اینکه هیچ آموزشی دیده باشد هم بپرسید که نصف سیب بزرگ‌تر است یا یک سیب کامل؟ می‌گوید: «یک سیب کامل». اما اگر این گزاره‌های بدیهی را ترکیب کردید و یک فرمول ریاضی ساختید، عقل به‌تنهایی نمی‌تواند این مسئله را حل کند، بلکه نیازمند تخصص و مطالعه است.

- پس عقل در همین بحث شما نیز به اشکال برمی‌خورد!

شهید دیالمه: من مسائل بدیهی را مطرح می‌کنم. وقتی ما می‌پرسیم: «مصالح بهتر است یا تمایلات؟» جواب این سؤال را چه کسی به شما یاد داده؟ آیا شما طبق عقاید اسلامی‌تان جواب می‌دهید؟ یا واقعیت این است که از هرکسی بپرسید، همین جواب را می‌دهد؟ اگر از فرد غیرمذهبی بپرسید، آیا پاسخ او این نیست که باید مصالح را در نظر بگیرد، نه تمایلات را؟

- چرا با استفاده از مکتب بحث را ادامه نمی‌دهید؟

شهید دیالمه: ما در حال حاضر نمی‌خواهیم وارد بحث‌های مکتبی شویم. ما فقط بحث‌های عقلانی را مطرح می‌کنیم. ما می‌گوییم این یک مطلب کاملاً معمولی است، حتی اگر شما برای یک فرد عادی درس‌نخوانده هم بگویید، می‌پذیرد که توجه به مصالح درست است.

- مصلحت باعث ناراحتی می‌شود.

شهید دیالمه:‌ بله، باعث ناراحتی می‌شود، چون ضرب‌المثلی داریم که می‌گوید: «حقیقت تلخ است». انسان از حقیقت فرار می‌کند، اما عقل او طالب حقیقت است.

مطلب دوم این است که:

کسی که می‌خواهد طرح هدایتی ارائه کند، نباید به جامعه‌ای که برایش طرح می‌دهد، وابسته باشد.

fnqdy
۱۴۰۱/۰۷/۱۱

شهید دیالمه در این کتاب میان میگن ما یه ادمیم و میخایم یه اعتقادی رو بپذیریم صرفا بر مبنای عقل و بعد تک تک مکاتب اجتماعی و دینی دنیا رو بررسی میکنن و با دلایل کاملا عقلی اونارو اثبات و

- بیشتر
محمدمهدی سودی
۱۴۰۱/۰۴/۰۳

کتابی که با آگاهی بخشی توضیح می‌دهد بر طبق تمایلات نباید پیش رفت بلکه با صلاحیت و مصلحت یک جامعه و یا فرد تصمیم گرفت

خامنه ای رهبرم💗
۱۴۰۱/۰۸/۰۴

عالی بود👏👏💯 چه طرح عقلانی درست و حسابی ای بود واسه بحث

kgb
۱۴۰۱/۰۶/۰۶

این کتاب فضای سخنرانی رو خوب به تصویر کشید؛ و از نظر محتوایی هم بسیار مفید بود.

Fateme
۱۴۰۱/۰۴/۰۹

جواب یک سوال پرتکرار رو به صورت منطقی و جامع بیان میکنه : «دین یا مکتب فکری چه ویژگی باید داشته باشه تا انتخاب بشه؟» این اولین آشنایی من با شهید دیالمه بود. و باید بگم افسوس می‌خورم که چرا این

- بیشتر
«الله الصّمد» یعنی خدا صمد است. صمد یعنی بدون خُلَل و جای خالی. نیاز چگونه ایجاد می‌شود؟ خالی بودن باعث ایجاد نیاز می‌شود
خامنه ای رهبرم💗
فردی که می‌خواهد طرح هدایتی برای جامعه یا فرد ارائه دهد، باید مصالحِ آن فرد و جامعه را در نظر بگیرد، نه تمایلات آنان را.
خامنه ای رهبرم💗
عقل چیزهای بدیهی را تشخیص می‌دهد، اما اگر از بدیهیات یک مجموعه ساخته شود، ممکن است دچار اشتباه شویم
محمدمهدی سودی
کسی که می‌خواهد طرحی برای هدایت جامعه ارائه کند -اعم از این‌که جامعه آن را بخواهد یا نخواهد-، نباید خودش به آن جامعه وابسته باشد. اگر وابسته به جامعه باشد، مجبور است برای ارائه طرحش تمایلات افراد را در نظر بگیرد. اگر فردی را که برای نمایندگی مجلس قانون‌گذاری انتخاب می‌کنید، از جهات مختلف مانند حقوق ماهانه، هزینه‌های انتخاباتی و امثال آن به شما وابسته باشد، او نیز در وضع قوانین، تمایلات شما را در نظر می‌گیرد؛ چون اگرخواسته‌های شما را در نظر نگیرد، شما در دورهٔ بعدی انتخابش نمی‌کنید.
Fateme
در بین همهٔ طرز تفکرها و ایدئولوژی‌ها، یک ادعای مشترک وجود دارد و آن این است که ما در مکتب خود طرح هدایت بشر را مطرح کرده‌ایم و این طرح در نهایت به هدایتِ بشر منتهی می‌شود. بنابراین بهترین راه این است که ببینیم طرّاح هدایتی، یعنی کسی که می‌خواهد چنین طرحی را ارائه دهد و چنین قانونی را تدوین کند، چه کسی می‌تواند باشد؟
ArEf
- آیا همیشه مصالح و تمایلات با هم در تضاد هستند؟ شهید دیالمه: بعضی از مصالح وجود دارد که انسان به آن تمایل دارد، ولی بعضی از تمایلات بشر با مصالح او سازگار نیست. گاهی اوقات چیزهایی را دوست دارد که به مصلحتش نیست.
Fateme
با وضع قوانینی که همه به تمایلاتشان برسند، آرام آرام جامعه به سمت جامعهٔ حیوانی پیش می‌رود. انتفاع و بهره‌وری در سطح حیوانی مطرح می‌شود و همانگونه که در مباحث قبل در مورد ابعاد مادی انسان -که تمایل به بودن در قالب زمان دارد- گفتم، این انسان در سراشیبی ابعاد مادی حرکت می‌کند؛ به همین دلیل برای طرح هدایت جامعه باید مصلحت آن جامعه در نظر گرفته شود.
Fateme
جامعهٔ اروپایی چیزی را به‌عنوان آزادی مطرح کرد. گفت انسان باید آزاد باشد. نتیجهٔ این آزادی افسار گسیخته، پدید آمدن کارتل‌ها و تراست‌هایی شده که تمام دنیا را به اسارت درآورده‌اند. جامعهٔ اروپا و آمریکا به اسم آزادی به اسارت این طاغوت‌ها درآمده است. چه اسارتی بالاتر از اینکه -طبق آمارهایی که خودشان منتشر کرده‌اند،- در هر هشت دقیقه در واشنگتن یک نفر از مسمومیت هروئین می‌میرد.
ArEf
فهم دقیق دین و مسئولیت ترویج آن به‌قدر توان، تکلیف همهٔ مسلمانان است
شاخه طوبی

حجم

۴۱٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۶۰ صفحه

حجم

۴۱٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۶۰ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان