کتاب خاطر نازک گل
معرفی کتاب خاطر نازک گل
کتاب خاطر نازک گل اثری از حسین سیدی است که در دفتر نشر معارف به چاپ رسیده است. این اثر نگاهی نو به زندگی و شخصیت حضرت زهرا (س) دارد.
این اثر جلد سوم از مجموعه چهارده جلدی سیره کاربردی چهارده معصوم (ع) یا سبک زندگی معصومین (ع) است. این مجموعه در دهه هشتاد، جایزه کتاب سال حوزه علمیه قم را از آن خود کرد.
درباره کتاب خاطر نازک گل
خاطر نازک گل از مجموعه سبک زندگی معصومین (ع) انتخاب شده است. این مجموعه مسائل مختلف زندگی را از دیدگاه اهل بیت بیان میکند و در تلاش است تا اهل بیت را به الگویی تبدیل کند که برای انسان معاصر و انسان قرن بیست و یکم، مناسب باشد و در عین حال، گره از مشکلاتشان نیز باز کند. در این کتابها، میتوان از مسائل و مباحث مختلفی مانند سیمای ظاهری، سیمای باطنی، سبک زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی و سیاسی، دفاع از ولایت، خطبه های انقلابی حضرت (س)، ماجرای فدک، ارتباط با خدا، دیگران و طبیعت، حقوق مخالفان و حیوانات و ... آگاه شد.
کتاب خاطر نازک گل، نیز با همین رویکرد نوشته شده است و نگاهی نو به زندگی و شخصیت حضرت زهرا (س) دارد.
کتاب خاطر نازک گل را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب خاطر نازک گل را به تمام کسانی که دوست دارند، حضرت زهرا (س) را بهتر بشناسند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب خاطر نازک گل
۵. آیه کوثر
«إنّا اعطیناکَ الکَوثَر * فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَ انْحَرْ * إنَّ شانِئَکَ هو الأبْتَرُ»؛ (۸۸) ترجمه: «ما به تو کوثر (= خیر و برکت فراوان) عطا کردیم. پس برای پروردگارت نماز بخوان و قربانی کن. (و بدان) دشمن تو قطعاً بریده نسل و بیعقب است».
این سوره که کوتاهترین سورهٔ قرآن کریم است، در مکه نازل شده است. زمانی که عبداللّه و قاسم، دو فرزند رسولالله (ص)، وفات کردند، دشمنان آن حضرت برای تضعیف روحیه ایشان زبان به طعن و شماتت گشودند و عاص بن وائل، پیغمبر خاتم را «ابتر» خواند. خداوند حکیم در قرآن کریم، پیامبرش را این چنین خشنود نمود.
برای کلمه «کوثر» در این سوره، بیش از ۲۵ معنا و احتمال مطرح کردهاند که از جمله آنها میتوان به چشمهای در بهشت و حوض کوثر که در روایات شیعه و سنی به چشم میخورد، اشاره کرد.
قرطبی، مفسر مشهور اهل سنت، علیرغم آن که بین این دو معنا و آیات دیگر سوره تناسبی نمیبیند و بدان اعتراف دارد، با وجود این، چون برای معانی دیگر «کوثر» مؤیدی از روایات نیافته، همین دو معنا و احتمال را برگزیده است.
از دیدگاه مفسر عالیقدر شیعه، علامه طباطبایی (ره) مناسبترین معنا، با توجه به معنای آخرین آیه - که دشمن آن حضرت را «ابتر» معرفی کرده و مایه دلگرمی و آرامش خاطر رسولاللّه (ص) شده و طبعاً وجود آن لغو و بیفایده نیست - «کثرت ذریه پیامبر اکرم (ص)» است.
اگر «خیر کثیر» هم مراد باشد یقیناً یکی از مصادیق آن، فراوانی نسل آن حضرت است که نوید اعطای فرزندان فاطمه (ع) به عنوان ذریهٔ رسولالله (ص) به آن حضرت داده میشود.
پیامبر اکرم (ص) مأمور میشود به شکرانهٔ این نعمت بزرگ در پیشگاه با عظمت خدای سبحان سر تعظیم فرود آورد و نماز گزارد و قربانی نماید.
در پایان سوره، خداوند متعال، برای دلجویی از پیامبرش و کوبیدن دشمنان آن حضرت، فرد عیبجو و کینهتوزی را که پیامبر را ابتر خوانده بود، ابتر معرفی میکند و بر آن تأکید میورزد:
«إنّ شانِئَکَ هو الأبْتَر؛ دشمن تو قطعاً بریده نسل و بیعقب است».
حجم
۱۹۸٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۰۴ صفحه
حجم
۱۹۸٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۰۴ صفحه
نظرات کاربران
به نام خدای بانوی پاکیها♥️ از جمله کتابهای دلبر.. برای این کتاب از منابع زیادی استفاده شده نکات ناب آورده شده از زندگی بانوی بزرگوار هم بسیار خواندنی بود
خیلی کتاب خوبیه جزو بهترین کتابهایی است که در این زمینه خوانده ام.
این کتاب بر اساس یک داستان واقعی نیست بلکه شرح مستند یک واقعیت است این داستان ادامه دارد... متن روانی داشت، مستند و موثق بود، ممکنه بخش اولش براتون جذاب نباشه اما پیشنهاد میکنم از فصل سوم به بعد را حتما مطالعه کنید.
زن در خانه باشد به خداوند نزدیکتر است؟!ترجیح میدم بجا این کتابا برم جوک بخونم