دانلود کتاب روان شناسی پول اثر مورگان هاوزل
تصویر جلد کتاب روان شناسی پول

کتاب روان شناسی پول

معرفی کتاب روان شناسی پول

کتاب روانشناسی پول با عنوان انگلیسی The Psychology of Money: Timeless lessons on wealth, greed, and happiness، نوشته‌ی مورگان هاوزل یکی از پرفروش‌ترین و پرخواننده‌ترین کتاب‌ها در زمینه‌ی مالی و سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود. مطالعه‌ی این کتاب سفری است اکتشافی به دل رابطه‌ی ما با پول؛ جایی که ثروت نه در حساب‌های بانکی بلکه در ذهن و رفتار ما شکل می‌گیرد. این کتاب نشان می‌دهد که موفقیت مالی بیش از آن‌که به فرمول خاص یا حتی میزان درآمد وابسته باشد، به رفتار، تصمیم‌گیری و طرز فکر ما درباره‌ی پول بستگی دارد. این کتاب توسط حسین عزیزطائمه و سودابه خادمی به فارسی برگردانده شده و انتشارات دوران آن را به چاپ رسانده است. شما می‌توانید نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب روانشناسی پول اثر مورگان هاوزل

شاید باید عینک محاسبات و فرمول‌های ریاضی را از چشم جدا کنیم و این‌بار نگاهی عمیق‌تر و انسانی‌تر به ثروت بیندازیم و روان‌شناسی پول، کتابی است که در این مسیر اکتشافی ما را همراهی می‌کند. این کتاب توضیح می‌دهد که چرا موفقیت مالی بیشتر از آن‌که به دانستن جزئیات سرمایه‌گذاری یا داشتن هوش اقتصادی بالا وابسته باشد، به نحوه‌ی فکر کردن، احساسات و عادت‌های رفتاری ما ربط دارد. هاوزل در این کتاب نشان می‌دهد که پول صرفاً یک ابزار مالی نیست، بلکه چیزی است که به‌شدت تحت تأثیر روان، تجربه‌های شخصی، محیط زندگی و حتی شانس قرار می‌گیرد.

این کتاب در سال ۲۰۲۰ در بریتانیا به زبان انگلیسی منتشر و پس از آن به بیش از ۳۰ زبان مختلف ترجمه شده است. از جمله زبان‌هایی که این کتاب به آن‌ها ترجمه شده می‌توان به عربی، آلبانیایی، آذربایجانی، روسی، اسپانیایی و ترکی اشاره کرد. کتاب روانشناسی پول در سراسر جهان با استقبال گسترده‌ای مواجه شده و بیش از هشت‌میلیون نسخه از آن به فروش رفته است.

روان‌شناسی پول با مثال‌های واقعی از زندگی افراد مشهور و ثروتمند و حتی انسان‌های عادی می‌کوشد نشان دهد که موفقیت‌های بزرگ اغلب حاصل تلاش، پذیرش ریسک و شانس‌اند و همچنین یادآور می‌شود که تلاشِ همیشگی برای کسب بیشتر، احساس رضایت را از بین می‌برد و باید یاد بگیریم که چه زمانی دیگر کافی است. به‌علاوه، موفقیت مالی یک شبه به دست نمی‌آید و ثروت پایدار و باثبات نیازمند صبر و سرمایه‌گذاری‌های طولانی‌مدت است. هاوزل معتقد است که حفظ ثروت مهارتی است جدا از کسب آن و صرفه‌جویی و کنترل هزینه‌ها است که منجر به آزادی مالی می‌شود.

البته نقدهایی نیز از سوی برخی منتقدان نسبت به این کتاب بیان شده است. برخی معتقد‌اند که کتاب روانشناسی پول بیشتر از آن‌که به تحلیل‌های مالی بپردازد، بیشتر درباره‌ی سرمایه‌گذاری پول است، نه خرج‌کردن یا مدیریت آن. به‌علاوه، به نظر می‌رسد مثال‌های این کتاب بیشتر در بستر اقتصاد آمریکا کاربردی و عملی باشد، نه سایر کشورها.

خلاصه کتاب روانشناسی پول

پول واقعی همان آزادی، اختیار و آرامشی است که در زندگی ایجاد می‌کند، نه عددی در حساب بانکی. کتاب روانشناسی پول با زاویه‌ی دید جدیدی تلاش می‌کند نقش رفتار و عادت‌های فردی را در کسب و حفظ ثروت بیان کند. این کتاب شامل ۲۰ فصل است که در قالب داستان‌های کوتاه و با زبانی ساده، به بررسی رفتارهای مالی انسان‌ها می‌پردازد. این فصول به‌صورت مستقل از یکدیگر نگارش شده‌اند و هرکدام بر یکی از ابعاد روان‌شناختی پول تمرکز دارند. از جمله موضوعاتی که هاوزل در این کتاب به آن می‌پردازد می‌توان به نقش شانس در موفقیت‌های مالی، تفاوت بین کسب ثروت و حفظ آن، ارزش آزادی به‌عنوان نتیجه‌ی ثروت، اهمیت سرمایه‌گذاری و پس‌انداز و تأثیرات جامعه بر رفتارهای مالی اشاره کرد.

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

کتاب روانشناسی پول برخلاف کتاب‌های مرسوم مالی که بیشتر بر فرمول‌ها و نمودارها تمرکز دارند، با داستان‌ها و مثال‌های واقعی نشان می‌دهد که موفقیت مالی بیش از درآمد یا هوش عددی به رفتار، صبر، مدیریت ریسک و طرز فکرتان وابسته است. این کتاب مدیریت کسب و کار، کمک می‌کند که از اشتباهات مالی رایج و تصمیمات هیجانی اجتناب کنید و اهمیت پس‌انداز و سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت را به شما یادآور می‌شود. زبان ساده و مثال‌های واقعی مطالعه‌ی این کتاب را برای عموم مردم آسان‌تر می‌کند، حتی اگر هیچ دانش تخصصی درباره‌ی بازارهای مالی نداشته باشید. همچنین، یادگیری راهکارهای کاربردی مدیریت سرمایه در قالب داستان‌های جذاب ایده‌ی جدید و تجربه‌ی جالبی است که این کتاب را در مقایسه با کتاب‌های مالی مشابه متمایز می‌کند.

دانلود کتاب روانشناسی پول مورگان هاوزل را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

روان‌شناسی پول با زبان ساده و قابل‌فهم و داستان‌های متفاوت و جذاب توصیه‌های مالی و مفاهیم مختلفی را به خواننده منتقل می‌کند و مطالعه‌ی آن به گرفتن تصمیم‌های مالی هوشمندانه‌تر و پایدارتر کمک می‌کند. این کتاب انتخاب مناسبی برای فعالان بازار سرمایه به شمار می‌رود که می‌خواهند با نگاهی نو به پول بنگرند. کارآفرینان و صاحبان کسب‌وکار نیز برای درک بهتر بازار از منظر روان‌شناسی و بهبود تصمیم‌های مالی خود می‌توانند از این کتاب ارزشمند کمک بگیرند. به‌علاوه، حتی کسانی که علاقه‌ای به بازارهای مالی ندارند، ماهیت داستان‌محور و کاربردی این کتاب تجربه‌ای جذاب برایشان خواهد بود.

درباره مورگان هاوزل؛ نویسنده کتاب

مورگان هاوزل (Morgan Housel)، متولد ۱۵ اوت سال ۱۹۹۰ نویسنده و تحلیلگر اقتصادی آمریکایی است که به‌خاطر رویکرد روان‌شناختی منحصربه‌فردش در تحلیل رفتار مالی شناخته می‌شود. هاوزل دو بار برنده‌ی جایزه‌ی «بهترین در تجارت» از سوی انجمن نویسندگان و ویراستاران آمریکا شده است. او در نوشته‌های خود بر اهمیت درک رفتار انسان‌ها در مواجهه با پول و تصمیمات مالی تأکید می‌کند و معتقد است که موفقیت مالی بیشتر به رفتار و ذهنیت افراد بستگی دارد تا به دانش فنی یا ریاضی.

کتاب دیگر هاوزل با عنوان مثل همیشه (Same as Ever) به بررسی اصول و رفتارهای انسانی‌ای می‌پردازد که در طول زمان ثابت مانده‌اند و تغییر نکرده‌اند. او در این کتاب با استفاده از ۲۳ داستان کوتاه، نشان می‌دهد که در دنیای در حال تغییر، چه چیزهایی همچنان ثابت و پایدار باقی می‌مانند. برای مشاهده دیگر کتاب‌های این نویسنده می‌توانید از صفحه کتاب‌های مورگان هاوزل دیدن کنید.

بهترین ترجمه‌ی کتاب روانشناسی پول

از بهترین ترجمه‌های کتاب روانشناسی پول می‌توان به ترجمه‌ی حسین عزیزطائمه و سودابه خادمی اشاره کرد که توسط انتشارات دوران به چاپ رسیده است. این مترجمان تلاش کرده‌اند تا مفاهیم پیچیده‌ی مالی و روان‌شناسی پول را با زبانی ساده و روان به خواننده‌ی فارسی‌زبان منتقل کنند.

افتخارات و جوایز کتاب و نویسنده‌ی روانشناسی پول

کتاب روانشناسی پول با فروش بیش از هشت‌میلیون نسخه در فهرست پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز، وال‌استریت ژورنال و آمازون قرار گرفته است. همچنین، این کتاب بارها توسط وبگاه‌های مالی معتبر مانند Investopedia و Wall Street Journal به‌عنوان کتاب برتر در حوزه‌ی مالی معرفی شده است. نویسنده‌ی کتاب، مورگان هاوزل، نیز جایزه‌ی Best in Business از انجمن نویسندگان تجاری آمریکا (SABEW) را دوبار از آن خود کرده است.

نظرات افراد مشهور در مورد این کتاب

این کتاب محبوبیت قابل‌توجهی میان فعالان بازار سرمایه و کارآفرینان دارد و بارها مورد نقد، تحسین و تشویق قرار گرفته است.

• جیسون زویگ (وال استریت ژورنال): این کتاب یکی از بهترین و اصیل‌ترین کتاب‌های مالی در سال‌های اخیر است.
  • جیمز کلیر (نویسنده‌ی عادت‌های اتمی): این کتاب پر از ایده‌های جالب و کاربردی است. خواندن آن را به کسانی که می‌خواهند در مدیریت پول بهتر عمل کنند توصیه می‌کنم. هر کسی باید یک نسخه از آن را داشته باشد.
  • آنی دوک (نویسنده): هاوزل نویسنده‌ی نادری است که مفاهیم پیچیده را با زبانی قابل فهم بیان می‌کند. این کتاب علاوه‌بر این‌که ابزارهایی را برای تصمیم‌گیری‌های بهتر معرفی می‌کند، اطلاعات خوبی هم برای این‌که بفهمیم چرا تصمیمات مالی بد می‌گیریم ارائه می‌کند.
  • دنیل اچ. پینک (نویسنده‌ی پرفروش نیویورک تایمز): روانشناسی پول کتابی ضروری برای هر کسی است که می‌خواهد تصمیمات عاقلانه‌تری برای یک زندگی غنی بگیرد، چرا که هاوزل با وضوح و ظرافت خاصی امور مالی را بیان می‌کند.
  • کریس دیویس، رئیس شرکت سرمایه‌گذاری Davis Advisors و عضو هیئت‌مدیره‌ی Berkshire Hathaway، تحت تأثیر این کتاب قرار گرفت و با مورگان هاوزل مصاحبه کرد.

بخشی از کتاب روان شناسی پول

دو موضوع بر همهٔ افراد تأثیر می‌گذارد، خواه به آن علاقه داشته باشید یا نه: سلامتی و پول. صنعت مراقبت‌های سلامتی، با افزایش امید به زندگی در سراسر جهان، پیروزی علم مدرن است. اکتشافات علمی جایگزین ایده‌های قدیمی پزشکان در مورد چگونگی عملکرد بدن انسان شده‌اند و به همین دلیل در واقع همهٔ افراد از سلامتی بیش‌تری برخوردار شده‌اند. صنعت پول ــ سرمایه‌گذاری، امور مالی شخصی، برنامه‌ریزی تجاری ــ داستان دیگری است.

امور مالی هوشمندترین ذهن‌های دانشگاه‌های برتر را طی دو دههٔ گذشته به خود جذب کرده است. مهندسی مالی محبوب‌ترین رشته در دانشکدهٔ مهندسی پرینستون۲۵ در طی یک دههٔ گذشته بوده است. آیا شواهدی وجود دارد که ما را به سرمایه‌گذاران بهتری تبدیل کرده باشد؟ من چیزی ندیده‌ام.

در طی سال‌ها، با آزمون و خطای جمعی یاد گرفته‌ایم چگونه کشاورز بهتر، لوله‌کش ماهر و شیمی‌دانان پیشرفته‌تری شویم. اما آیا آزمون و خطا نحوهٔ بهترشدن در امور مالی شخصی‌مان را به ما یاد داده است؟ آیا احتمال کم‌تری برای مدفون‌کردن خودمان با بدهی‌ها وجود دارد؟ آیا احتمال بیش‌تری برای پس‌اندازکردن برای روزهای بد وجود دارد؟ یا حتا آمادگی برای بازنشسته‌شدن؟ آیا در مورد این‌که پول برای خوش‌بختی ما چه کاری انجام می‌دهد و چه کاری انجام نمی‌دهد، دیدگاه واقع‌بینانه‌ای داریم؟ من هیچ شواهد قانع‌کننده‌ای ندیده‌ام.

معتقدم مهم‌ترین دلیلی که باعث این اتفاقات می‌شود این است که به ما یاد داده‌اند به پول از راه‌های بسیار شبیه فیزیک (با قوانین و قواعد) و نه مانند روان‌شناسی (با احساسات و تفاوت‌های ظریف) فکر کنیم. و این موضوع برای من به همان اندازه که جذاب است، مهم نیز هست.

پول همه‌جا هست، همهٔ ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بیش‌تر ما را گیج می‌کند. هر فردی به آن نگاه متفاوتی دارد. درس‌هایی را در مورد چیزهایی ارائه می‌دهد که در بسیاری از زمینه‌های زندگی، مانند ریسک، اعتماد به نفس و شادی کاربرد دارد. موضوعات کمی ذره‌بین قدرتمندتری را برای کمک به توضیح چرایی رفتار مردم نسبت به پول فراهم می‌کنند. این یکی از بزرگ‌ترین نمایش‌های روی زمین است.

درک من از روان‌شناسی پول با بیش از یک دهه نوشتن در این زمینه شکل گرفته است. از اوایل سال ۲۰۰۸، شروع به نوشتن دربارهٔ امور مالی کردم. آن سال آغاز یک بحران مالی و بدترین رکود اقتصادی در ۸۰ سال گذشته بود. برای نوشتن در مورد اتفاق‌هایی که می‌افتاد می‌خواستم کشف کنم که چه پیش آمده است. اما اولین چیزی که پس از بحران مالی آموختم این بود که هیچ‌کس نمی‌تواند دقیقاً توضیح دهد چه اتفاقی افتاده، یا چرا اتفاق افتاده است، چه برسد به آن‌که چه کاری باید برای آن انجام داد. برای هر توضیح خوبی تکذیب قانع‌کننده‌ای وجود داشت.

۱۴۰۰/۰۱/۱۰

این کتاب در مورد گرفتن تصمیمات مالی بهتر است و با توصیه هایی کاربردی ذهن ما را به عادت های خوب و تصمیمات مالی و پولی خوب سوق می دهد. کتاب روانشناسی پول با ارائه جملاتی تاثیر گذار ما را

علیرضا مروت
۱۴۰۰/۰۹/۱۸

کتاب در مجموع ۲۰ فصل داره،۱۸ فصل ابتدایی درس‌هایی در مورد دیدگاه انسان‌ها در مورد پول و ثروت هستن،فصل ۱۹ خلاصه‌ای از آنچه‌ که در فصل‌های قبل گفته شد و فصل ۲۰،استراتژی و در واقع روش شخصی نویسنده برای پیاده‌سازی

ريحانه
۱۴۰۰/۰۲/۲۸

ترجمه روانی داشت، خود کتاب هم به نظرم به زبانی ساده حقایقی درباره پول را گفته که به نظم ارزش خوندن را داره، من کتابهای زیادی در زمینه روانشناسی و موفقیت خوندم همشون شبیه به هم هستند یکسری اصول که

حسین محمدی
۱۴۰۰/۰۴/۱۲

صددرصدتوصیه میکنم کتابی بسیارمتفاوت ومنحصربفرددرموردثروت وامورمالی نویسنده اصلا فرمول ونکات الکی دلخوشکنک درموردثروت نمیدهداما درموردنظریه ترکییب یا اثرمرکب نظراتش بادارن هاردی تقارن ونزدیکی دارد

Amin Asadi
۱۴۰۱/۰۱/۲۹

یکی از بهترین کتابهایی اسنت که میتونه خیلی به مردم دید خوبی نسبت به پول و چگونگی عملکرد پول بده.

۱۴۰۰/۰۲/۲۷

ترجمه عالی

shoeib yousefi
۱۴۰۰/۰۷/۰۶

سه ستاره دادم چون طولانی بود و بعضی قسمتها، جذاب نبود اما نظرمو مینوسم؛ کتاب مفیدی بود اگر فصل ۱۹ را نیز به تنهایی بخوانید، کل نکات کاربردی کتاب را خوانده اید. (این فصل خلاصه کل کتاب است)

۱۴۰۲/۱۱/۱۲

کتاب خوبی هست توصیه می کنم بخونین

Aref_f
۱۴۰۱/۰۷/۰۹

کتاب خوبیه برای کساییکه میخوان در طولانی مدت بدون استرس سرمایه گذاری پربازده کنن 👌

آیدا
۱۴۰۲/۱۱/۲۱

خیلی کتاب مفیدی بود ، واقعا ارزش خوندن داره ، کتاب بیشتر براساس تجربه خود نویسنده نوشته شده ،ترجمه هم خوب بود اما میتونست روان تر باشه ممنون از طاقچه امیدواریم کتاب های مفید بیشتر در بی نهایت قرار بگیرند

بریده‌هایی از کتاب

رشد با ازدست‌دادن‌ها حاصل می‌شود.
Alireza
همه موفقیت‌ها به دلیل سخت کوشی نیست و همهٔ فقرها به دلیل تنبلی نیست.
farnaz3000
درک سیورز، کارآفرین موفق، یک بار در پاسخ به دوستی که از او خواسته بود داستان ثروتمندشدنش را تعریف کند، نوشت: من کاری روزمزد در مرکز منهتن داشتم که ۰۰۰, ۲۰ دلار حقوق سالانه‌ام بود ــ حدود حداقل دست‌مزد ... هرگز بیرون غذا نمی‌خوردم، و هرگز تاکسی سوار نمی‌شدم. هزینهٔ زندگی‌ام حدود ۱۰۰۰ دلار در ماه بود و ماهانه ۱۸۰۰ دلار درآمد داشتم. این کار را به مدت دو سال انجام دادم و ۱۲۰۰۰ دلار پس‌انداز کردم. در آن زمان ۲۲ ساله بودم. وقتی ۱۲۰۰۰ دلار داشتم توانستم کارم را رها کنم و نوازنده‌ای تمام‌وقت شوم. می‌دانستم که هر ماه می‌توانم چند کنسرت داشته باشم تا از عهدهٔ هزینه‌های زندگی‌ام برآیم. بنابراین، آزاد بودم. یک ماه بعد کارم را ترک کردم و دیگر هرگز شغلی نداشتم. وقتی این داستان را برای دوست‌ام تعریف کردم، او خواست که بیش‌تر برایش بگویم. گفتم نه، تمام داستان همین بود. او گفت، «نه، در مورد وقتی که شرکت‌ات را فروختی بگو؟» من گفتم نه، آن تغییر زیادی در زندگی‌ام ایجاد نکرد. بلکه فقط پول بیش‌تری در بانک بود. اختلاف وقتی رخ داد که من ۲۲ ساله بودم.
از نظر من، استقلال به این معنا نیست که دیگر کار نکنید. به این معناست که فقط کاری را که دوست دارید، با افرادی که دوست دارید، در زمان‌هایی که دوست دارید و تا زمانی که می‌خواهید، انجام دهید.
قدرتمندترین عوامل مشترک خوش‌بختی ساده بود. کمپبل آن‌ها را خلاصه کرد: داشتن حس قوی کنترل فرد بر زندگی، در مقایسه با دیگر شرایط عینی مورد بررسی، احتمال ایجاد حس خوش‌بختی بیش‌تری را به همراه دارد. بیش‌تر از حقوق‌تان. بیش‌تر از اندازهٔ خانه‌تان. بیش از اعتبار شغل‌تان. کنترل بر انجام کاری که می‌خواهید، زمانی که می‌خواهید، با افرادی که می‌خواهید، گسترده‌ترین متغیر سبک زندگی است که باعث شادی افراد می‌شود.
یک بار بیل گیتس گفت: «موفقیتْ معلم بدخواهی است. افراد را گم‌راه می‌کند تا تصور کنند شکست نمی‌خورند». وقتی همه چیز خیلی خوب پیش می‌رود، می‌فهمید آن قدر هم که فکر می‌کردید خوب نیست. شما شکست‌ناپذیر نیستید و اگر تصدیق کنید که شانس برای شما موفقیت را به ارمغان می‌آورد، باید به پسر عموی شانس، یعنی ریسک، نیز ایمان داشته باشید که می‌تواند داستان شما را با همین سرعت تغییر دهد. اما در سمت دیگر نیز همین موضوع وجود دارد. شکست می‌تواند معلمی بدخواه باشد، زیرا افراد باهوش را گم‌راه می‌کند تا فکر کنند تصمیمات وحشتناکی گرفته‌اند. در حالی که گاهی اوقات این موارد فقط واقعیات نابخشودهٔ ریسک را منعکس می‌کنند. ترفندِ مقابله با شکستْ تنظیم زندگی مالی به گونه‌ای است که یک سرمایه‌گذاری بد در این‌جا و یک هدف مالی ازدست‌رفته در آن‌جا شما را از بین نبرد، تا بتوانید بازی را ادامه دهید تا شانس به نفع شما شود.
shoeib yousefi
کیفیت تحصیلات‌تان و درهایی که به روی‌تان باز می‌شود به‌شدت با وضعیت اقتصادی و اجتماعی والدین شما ارتباط دارد.
farnaz3000
مهربان‌تر و کم‌زرق‌وبرق‌تر باشید. هیچ‌کس به‌اندازهٔ خودتان تحت تأثیر دارایی‌های‌تان قرار نمی‌گیرد. ممکن است فکر کنید که ماشینی فانتزی یا ساعتی زیبا می‌خواهید. اما احتمالاً فقط احترام و تحسین می‌خواهید. و به احتمال بیش‌تر این چیزها را از مهربانی و فروتنی در مورد قدرت ماشین و جنس ساعت‌تان به دست می‌آورید.
Parvane
کارل ریچاردز می‌نویسد: «وقتی فکر می‌کنید به همه چیز فکر کرده‌اید، ریسک همان چیزی است که به آن فکر نکرده‌اید.»
نسرین نیکبخت
مردم حسِ داشتن کنترل را دوست دارند ــ در صندلی راننده قرار بگیرند. وقتی آن‌ها را وادار به انجام کاری کنیم، احساس ناتوانی می‌کنند. به‌جای این‌که احساس کنند خودشان این‌ها را انتخاب کرده‌اند، احساس می‌کنند ما این کار را به‌جای‌شان انجام داده‌ایم. بنابراین، آن‌ها «نه» می‌گویند یا کار دیگری انجام می‌دهند، حتا زمانی که احتمالاً در اصل از انجام این کار خوشحال باشند.