کتاب پابرهنه و شاد
پرورش کودکانی قوی، با اعتمادبهنفس و توانمند با بازی آزادانه در فضای باز
معرفی کتاب پابرهنه و شاد
کتاب پابرهنه و شاد (پرورش کودکانی قوی، با اعتمادبهنفس و توانمند با بازیِ آزادانه در فضای باز) نوشتهی آنجلا هنسکام است. این کتاب را علی سعیدی و علیرضا قربانی به فارسی برگرداندهاند و انتشارات دوران آن را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر نشان میدهد که چگونه کاهش تحرک و دوری از طبیعت به نارساییهای حسی، حرکتی و افت تمرکز در کودکان منجر شده است و بازی آزادانه در فضای باز را راهکاری اساسی برای پرورش بدنی قوی و ذهنی خلاق معرفی میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پابرهنه و شاد
کتاب پابرهنه و شاد اثری کاربردی در حوزهی والدگری و رشد کودک است که توسط آنجلا هنسکام، کاردرمانگر باسابقه و بنیانگذار برنامهی طبیعتمحور تیمبرنوک به نگارش درآمده است. نویسنده با مشاهدهی افزایش مشکلات رفتاری، افت تعادل جسمانی، اختلالات کمتوجهی و بیشفعالی در کودکان امروزی، به بررسی ریشههای عصبشناختی و رشدی این مسائل میپردازد. او در این کتاب نشان میدهد که سبک زندگی کمتحرک، نشستن طولانی در کلاسها و استفادهی مداوم از دستگاههای الکترونیکی، ساختار حسی و حرکتی نسل جدید را تضعیف کرده است.
کتاب پابرهنه و شاد ساختاری منظم دارد و در بخشهای مختلف به تحلیل بدن و احساسات کودکان میپردازد. نویسنده در فصل یکم با عنوان «چرا فرزندم نمیتواند آرام بنشیند؟» علل بیقراری، ضعف عضلانی، ناتوانی در حفظ وضعیت بدنی مناسب و آسیبپذیری فیزیکی دانشآموزان را بازگو میکند. در فصل دوم با عنوان «بدن و احساسات»، رشد مهارتهای حرکتی درشت و ظریف و اهمیت فعالیت طبیعی در فضای باز بررسی میشود. در ادامهی اثر، راهبردهایی ملموس برای خانوادهها و مدارس ارائه میشود تا امکان بازی آزاد، مستقل و ارتباط با طبیعت را در برنامهی روزمرهی کودکان بازسازی کنند.
خلاصه کتاب پابرهنه و شاد
نویسنده در این کتاب مسئلهی کاهش مهارتهای حسی و حرکتی در نسل امروز را واکاوی کرده است. او نشان میدهد که رفتارهایی مثل حواسپرتی در کلاس، زمینخوردنهای پیدرپی، کاهش استقامت بدنی، افزایش اضطراب و رفتارهای پرخاشگرانه، ریشه در محدودشدن حرکت و دوری از تجربیات حسی غنی دارند. پیام اصلی اثر این است که بازیِ فعال، خودانگیخته و نامحدود در دل طبیعت نه یک سرگرمی ساده، بلکه پیشنیازی زیستی برای شکلگیری ساختار عصبی سالم، تعادل هیجانی و رشد مهارتهای یادگیری است. بازگرداندن آزادی عمل به کودکان در فضای باز، بهترین شیوه برای ارتقای استقلال فردی و تابآوری آنها به شمار میآید.
چرا باید کتاب پابرهنه و شاد را بخوانیم؟
چرا باید کتاب پابرهنه و شاد را بخوانیم؟
- این کتاب ریشههای پنهان مشکلات رفتاری، بیقراری و اختلالات تمرکز کودکان را از دریچهی کاردرمانی و رشد حسیحرکتی تبیین میکند.
- خواننده با مطالعهی این کتاب به اهمیت حیاتی بازیِ آزادانه و بدون دخالت مستقیم بزرگسالان در فضای باز پی میبرد.
- این کتاب به مخاطبان کمک میکند راهکارهای سنجیدهای را برای تقویت عضلات، تعادل جسمی و تنظیم هیجانات فرزندان به کار بگیرند.
- این اثر نگاهی ریشهای به افت قدرت فیزیکی نسل جدید دارد و نشان میدهد چگونه طبیعت میتواند به بهبود سلامت ایمنی و ذهنی کودک کمک کند.
کتاب پابرهنه و شاد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
- خواندن این کتاب به والدینی پیشنهاد میشود که با مشکلاتی چون کمتحرکی، اضطراب، بیقراری یا حواسپرتی فرزندان خود مواجه هستند.
- این کتاب برای معلمان، مربیان و مدیران مدارس ابتدایی مناسب است که به دنبال ساختن محیطهای آموزشی پویا و زنگهای تفریح هدفمندتر هستند.
- خواندن این کتاب به کاردرمانگران، روانشناسان کودک و متخصصان رشد پیشنهاد میشود که مایلاند از بستر طبیعت بهعنوان ابزاری مؤثر در مداخلات رشدی بهره ببرند.
- این کتاب برای طراحان فضاهای بازی، معماران شهری و مربیان پرورشی مناسب است که دغدغهی آشتیدادن دوبارهی نسل نوپا با فضای باز را دارند.
بخشی از کتاب پابرهنه و شاد
«یک غریبهٔ تمامعیار، درد و دلش را از طریق تلفن با من در میان میگذارد. او از پسر ششسالهاش شکایت دارد که نمیتواند سر کلاس آرام بنشیند. مدرسه میخواهد از او برای اختلال کمتوجهی ــ بیشفعالی آزمایش بگیرد. مادر در ادامه برایم تعریف میکند که چهطور پسرش هر روز به خاطر بدرفتاری با برچسب صورتک خندان زرد از مدرسه به خانه میآید. باقی بچههای کلاسش به خاطر رفتار خوب با برچسبهای صورتک سبز به خانه فرستاده میشوند. هر روز به فرزندش یادآوری میشود که رفتارش غیرقابل قبول است، صرفاً به این دلیل که نمیتواند مدت زیادی آرام بنشیند.
مادر با اشک میگوید: «پسرم شروع به گفتن حرفهای وحشتناکی میکند: «از خودم متنفرم» و «من به درد هیچ کاری نمیخورم.»
وقتی به این نسخه از داستانی که برایم بسیار آشناست گوش میدهم، نمیتوانم جلو این فکر را بگیرم که این پسر اعتمادبهنفس بسیار پایینی دارد و همهٔ اینها به این دلیل است که او نیاز دارد بیشتر حرکت کند.
این داستان ممکن است برای شما به طرز دردناکی آشنا به نظر برسد. شاید شما فرزندی دارید که دائم در کلاس بیقرار یا مزاحم است و معلمان توصیه میکنند که او را از نظر تأخیر در رشد یا اختلالات روانی بررسی کنید. والدین در این شرایط بهسختی نگران آنچه در درون فرزندشان میگذرد هستند. اما آنها تنها نیستند. فقط سی سال پیش، کودکانی با تأخیر در رشد یا مشکلات عصبی بسیار نادر بودند. اکنون، این یک روند روبهرشد است. روندی که باعث نگرانی جدی میشود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب پابرهنه و شاد و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
مشخصات کتاب
| نام کتاب | پابرهنه و شاد |
| عنوان دیگر | پرورش کودکانی قوی، با اعتمادبهنفس و توانمند با بازی آزادانه در فضای باز |
| عنوان در زبان مبدأ | Balanced and Barefoot How Unrestricted Outdoor Play Makes for Strong, Confiedent, and Capable Children |
| موضوع | روانشناسی کودک و نوجوان |
| نویسنده | آنجلا هنسکام |