کتاب نیکی گلسرخ و شانس روز اول
معرفی کتاب نیکی گلسرخ و شانس روز اول
کتاب الکترونیکی «نیکی گلسرخ و شانس روز اول» نوشتهٔ فریبا کلهر و با تصویرگری ویدا کریمی، توسط نشر افق منتشر شده است. این رمان کودک، داستان دختری به نام «نیکی گلسرخ» را روایت میکند که با چالشهای اسبابکشیهای مکرر و ورود به مدرسهای جدید روبهرو میشود. روایت کتاب از زبان نیکی و دفترچهٔ سخنگویش، «هودی پرماجرا»، شکل میگیرد و به دغدغهها، احساسات و ماجراهای روزمرهٔ او میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نیکی گلسرخ و شانس روز اول
«نیکی گلسرخ و شانس روز اول» اثری داستانی در قالب رمان کودک است که با نگاهی به زندگی روزمرهٔ یک دختر دهساله، به موضوعاتی چون جابهجاییهای خانوادگی، اضطراب ورود به محیط جدید و تلاش برای پیداکردن جایگاه در جمع همسالان میپردازد. فریبا کلهر در این کتاب، با محوریت دفترچهٔ خاطراتی به نام «هودی پرماجرا»، دنیای ذهنی و عاطفی نیکی را به تصویر کشیده است. ساختار کتاب بهصورت روایی و از زاویهٔ دید اولشخص است و وقایع مدرسه، خانواده و روابط دوستانه را با جزئیات و طنز خاصی دنبال میکند. این اثر در مجموعهای با محوریت شخصیت نیکی گلسرخ قرار دارد و فضای آن سرشار از اتفاقات روزمره، دغدغههای کودکانه و تلاش برای سازگاری با تغییرات است.
خلاصه کتاب نیکی گلسرخ و شانس روز اول
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با معرفی نیکی، دختری پرحرف و خیالپرداز، آغاز میشود که دفترچهای به نام «هودی پرماجرا» دارد و همهٔ احساسات و خاطراتش را در آن مینویسد. خانوادهٔ نیکی بهدلیل مشکلات مالی و اجارهنشینی، بارها مجبور به اسبابکشی شدهاند و این بار هم باید خانهشان را ترک کنند. نیکی از جدایی از دوستانش و ورود به مدرسهٔ جدید نگران است. مادرش برای کمک به او، توصیهای میکند: طوری رفتار کند که انگار خودش شاگرد قدیمی مدرسه است و دیگران تازهواردند. نیکی با این توصیه، روز اول مدرسه را آغاز میکند و با شخصیتهای مختلفی مانند تاتیانا، پارمیدا و آناهیتا روبهرو میشود. او با چالشهایی مثل پیداکردن جای خود در صف، برخورد با همکلاسیهای جدید و حتی نشستن پشت میز معلم مواجه میشود. در این میان، دفترچهٔ هودی پرماجرا نقش دوست و همصحبت را برای نیکی ایفا میکند و به او در عبور از لحظات سخت کمک میکند. داستان با روایت اتفاقات روز اول مدرسه، تلاش نیکی برای پذیرفتهشدن و کنار آمدن با تغییرات، و ارتباطش با خانواده و معلم جدیدش پیش میرود، بیآنکه پایان ماجرا را افشا کند.
چرا باید کتاب نیکی گلسرخ و شانس روز اول را بخوانیم؟
این کتاب با پرداختن به دغدغههای ملموس کودکان، مانند اضطراب ورود به محیط جدید، دوستیابی و سازگاری با تغییرات، فضایی آشنا و صمیمی خلق کرده است. روایت از زبان نیکی و حضور دفترچهٔ سخنگو، به داستان رنگ و بوی متفاوتی داده و امکان همذاتپنداری را برای مخاطبان کودک فراهم میکند. همچنین، طنز و نگاه جزئینگر نویسنده به روابط خانوادگی و مدرسهای، کتاب را برای خوانندگان جذاب و خواندنی کرده است. «نیکی گلسرخ و شانس روز اول» میتواند به کودکان کمک کند تا با احساسات خود آشنا شوند و راههایی برای مواجهه با موقعیتهای تازه پیدا کنند.
این رمان برای کودکان دبستانی، بهویژه دانشآموزان پایههای سوم تا ششم که تجربهٔ تغییر مدرسه یا ورود به جمع جدید را داشتهاند، مناسب است. همچنین برای والدین و مربیانی که به دنبال شناخت بهتر دنیای ذهنی کودکان و دغدغههای آنها هستند، خواندن این کتاب پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب نیکی گلسرخ و شانس روز اول
«من نیکی هستم و دفترچهای به اسم هودی پرماجرا دارم. همهٔ چیزهای دوستداشتنی و دوستنداشتنی، همهٔ فکرهای خوب و بد و همهٔ غصهها و شادیهایم را در این دفترچه مینویسم. هودی پرماجرا هم دفتر خاطرات من است و هم دفتر یادداشتهایم. خیلی وقتها چیزی را که دوست ندارم یکهو دوست دارم و مجبور میشوم نوشتهای را پاک کنم و چیز جدیدی بنویسم. هودی پرماجرا از پاککن خوشش میآید و میگوید هیچچیز بامزهتر از پاککنی نیست که تلاش میکند نوشتههای یک مداد را از بین ببرد. تا همین چند روز پیش از کلمپلو متنفر بودم، اما یک روز صبح زود با علاقهٔ زیادی به کلمپلو از خواب بیدار شدم و با دستوروی نَشُسته، هودی را ورق زدم و افتادم به جان این جمله: «من از کلمپلو بدم مییییییآآآآآآید.» پاککن را هی کشیدم روی بدم مییییییآآآآآآید و هودی قیلیقیلی خندید. وقتی جملهٔ قبل پاک شد نوشتم: تا ظهر روز بعد که مادرم کلمپلو درست کرد انگار که یک چیز ترش دیده باشم، آب دهانم راه افتاده بود. من اینطوریام! پدرم میگوید: «تو پر از چروکهای قشنگی!»