کتاب بیایید اینگونه زیارت کنیم
معرفی کتاب بیایید اینگونه زیارت کنیم
بیایید اینگونه زیارت کنیم اثر محقق ایرانی روحالله شفیعیان، ترسیم یک زیارت جامع، بامعرفت و کامل است که در هفت فصل -آنچه را یک زائر برای استفاده حداکثری از عبادت عاشقانه و عارفانه زیارت بدان نیازمند است، در اختیارش میگذارد.
در منظومهٔ معارف اسلام ناب که مبتنی بر هماهنگی جهان تکوین و تشریع است، برای همهٔ نیازهای فطری انسان بهترین پاسخ در نظر گرفته شده، بهگونهای که همهٔ نیازهای صحیح و اصیل آدمی نه تنها تأمین میگردد که در این راستا رشد و سعادت ابدی انسان نیز تضمین میشود. یکی از این نیازهای فطری، نیاز به ارتباط با موجودی برتر است که از یک سو، توان برقراری انس با انسان و از سویی دیگر، دست گیری از او برای حرکت به سمت آرمانها و قلهٔ کمال در شبکه هستی را داشته باشد. آیا این نیاز، اصیل و همگانی نیست؟
بهترین شاهد بر این مطلب، وجود زیارتگاههای مختلف در تمام ادیان، در سراسر جهان و مراجعهٔ گسترده افراد از تمام ملل و نِحَل به آنها میباشد.
در اسلام عزیز نیز آموزه "زیارت"، به معنای ملاقات دو عنصر هوشمند و فهیم برای بهره بردن یکی از دیگری، به عنوان یک آموزهٔ حیات بخش، تشریع و ترغیب بی نظیری در روایات و فرهنگ اسلامی به آن صورت گرفتهاست.
رسول اعظم و ائمه اهلبیت (ع) به عنوان واسطههای فیض الهی مزور و خیل عظیم مسلمین، به عنوان زائر، در برنامهای آسمانی و توحیدی به نام "زیارت"، آنچنان باهم ارتباط برقرار میکنند که بهطور یقین میتوان گفت که هیچ جایگزینی برای آن متصور نیست.
آموزه "زیارت"، عقلانیترین و توحیدیترین آموزه اسلامی است که البته در مکتب پربار تشیع، به اوج بهرهوری رسیده است.
کتاب بیایید اینگونه زیارت کنیم آداب زیارت را تشریح می کند و از آثار و برکات آن در زندگی مومن سخن میگوید.
خواندن کتاب بیایید اینگونه زیارت کنیم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
همه مومنانی که جویای زیارتی به بهترین و کاملترین و زیباترین شکل ممکن هستند.
بخشی از کتاب بیایید اینگونه زیارت کنیم
زیارت، یعنی ملاقات و دیدار، اما همراه با ارتباط فکری و روحی. زیارت، یعنی ملاقات و دیدار، اما همراه با ارتباط قلبی. بهنظر شما ارتباط قلبی یعنی چه؟
"ارتباط" وقتی بهوجود میآید که اثرگذاری و اثرپذیری حاصل شود. پس "ارتباط قلبی"، یعنی اثرگذاری و اثرپذیری قلبها.
مراد ما از "قلب"، آن اندامِ صنوبری شکلی نیست که در سمت چپ سینهٔ ما جای دارد، بلکه قلب و معادل آن "فؤاد"، در ادبیات قرآنی، یعنی مرکز "إدراک فعّال".
پس وقتی میگوییم زیارت یعنی ارتباط قلبی، منظورمان این است که در زیارت باید نسبت به مخاطب، إدراک فعّال داشت. برای آشنایی با معنای إدراک فعّال به توضیحات زیر دقت کنید:
إدراک انسان بهوسیلهٔ "توجّه" فعال میشود. توجّه یعنی تمرکز بر یک موضوع. پس إدراک فعّال یعنی إدراک متمرکز.
وقتی به چیزی توجه میکنیم، اگر آثار و ویژگیهای آن را کشف نکنیم، فقط عکسبرداری کردهایم و هیچگونه علم و آگاهی فعّال در ما ایجاد نمیشود. توجّهی منجر به فعّالسازی إدراک میشود که بهدنبالِ کشف محتوای درونی و ویژگیهای آن باشد.
حجم
۱۵۳٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه
حجم
۱۵۳٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه