کتاب نردبان آسمان
معرفی کتاب نردبان آسمان
نردبان آسمان کاری از مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی است که در مؤسسه خدمات مشاورهای و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی منتشر شده است. این کتاب یکی از کتاب های مجموعه برترین آرزو است که با هدف تامین نیازهای فکر نسل جوان به چاپ می رسند.
درباره مجموعه برترین آرزو
مجموعۀ «برترین آرزو»، سلسله کتابهایی با رویکرد دینی و معرفتی است که با هدف تأمین نیازهای فکری نسل جوان و پاسخگویی به آنها تألیف شده است. مهمترین بخش این مجموعه، دورۀ هفتجلدیِ «معارف کاربردی» است که اصول مسائل اعتقادی را در برگرفته است. در کنار آن، کتابهای مکمّلی در موضوعات گوناگون، در نظر گرفته شده که به پرسشهای نسل جوان پاسخ میدهند و برخی از گرههای ذهنی نوجوانان و جوانان را میگشایند. در همین راستا کتاب حاضر (نردبان آسمان)، در ۹ جُستار با زبانی ساده، به پاسخگویی سؤالات و شبهات دربارۀ مرگ؛ نسبت دنیا و آخرت؛ چیستی گناه و توبه؛ سکولاریسم؛ پلورالیسم؛ فمنیسم؛ بردهداری؛ قصاص و حدود و ارتداد پرداخته است.
بخشی از این جُستارها با بیانی مشابه، پیشتر در مجموعۀ «معارف کاربردی» آمده است که بهتناسب، در اینجا نیز به آنها اشاره میشود و بقیۀ مطالب، جدید است. محتوای اثر را بهدلیل روانی و سادگی، بهراحتی میتوان خواند و پیگیری کرد و این کتاب برای کسانی که بهدنبال اطلاعات دقیق و استوار در این زمینهها هستند، مفید است.
پایۀ محتوای کتاب همچون دورۀ معارف کاربردی، آثار مرحوم علامه طباطبایی است و در کنار آن از آثار شاگردان این عالم جلیلقدر نیز بهشایستگی استفاده شده است.
امیدواریم با عنایات حضرت امام زمان ـ ارواحنا فداه ـ این مجموعه کتابها گامی مؤثر در گشودن گرههای ذهنی جوانان بردارد و نردبانی به آسمان معبودِ مؤمنان باشد.
خواندن کتاب نردبان آسمان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
همه جوانان و نوجوانان مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب نردبان آسمان
عقل انسان همواره انسان را به لذت برتر و عالیتر دعوت مینماید ولی گاهی خطای فکر و اندیشهٔ ما، لذت پست و محدودی را بهجای لذت برتر معرفی میکند؛ گاهی نیز که اندیشهٔ ما لذت برتر را میشناسد، تمایلات درونی، ما را به غفلت واداشته و درست در لحظات حساس تصمیمگیری، لذت پَست و محدود را بهجای لذت حقیقی و برتر جا میزند. به همین دلیل باید برای مدیریت «رفتار» های خود تلاش کنیم تا «افکارِ» ما مدیریت شود و بتواند مصداق حقیقی لذت و سعادت را کشف کرده و بدان توجه نماید. همچنین تلاش کنیم که گرایشها و تمایلات درونی خود را تعدیل و اصلاح کنیم تا در بزنگاههای حساس، موجب غفلت ما از آنچه واقعاً فهمیدهایم نشود.
انسان عاقل کسی است که بعد از سنجیدن تمام ابعاد یک قضیه، و نفع و ضررهای آن در کوتاهمدت و بلندمدت، برآیند همه را با هم به دست آورد و اگر برآیند آن، لذت و سعادت بود آن را انجام دهد وگرنه لذتهای پَست و موقتی که درد و پیشمانی بزرگ یا طولانیمدتی را به همراه داشته باشد، شایستهٔ طلبیدن نیست! به همین دلیل است که ما کسی را که بهخاطر یک لذت کوتاه و موقتی از موادمخدر استفاده میکند و از مضرات بلندمدت آن غافل است، سرزنش میکنیم.
از نگاه اولیای الهی، برترین لذتها و عالیترین خوشیها در ماورای عالم دنیا و «اُنس با خداوند» است. البته اگر در مسیر رضای خداوند عمل شود، خداوند آرامش و آسایش دنیا را نیز به انسان روزی میدهد. حضرت امام سجاد(در «مناجات محبّین» به درگاه الهی عرضه میدارند:
«اِلهی مَنْ ذَا الَّذِی ذَاقَ حَلَاوَة مَحَبَّتِکَ فَرَامَ مِنْکَ بَدَلًا وَ مَنْ ذَا الَّذِی انس بِقُرْبِکَ فَابْتَغَی عَنْکَ حِوَلاً» (خداوندا! کیست که شیرینی محبت تو را چشیده باشد و بهدنبال کسی بهجای تو بگردد و کیست که با قرب و همنشینی با تو اُنس گرفته باشد و بخواهد از نزد تو بهجای دیگری رود؟!).