کتاب علی و استمرار انسان ۱
معرفی کتاب علی و استمرار انسان ۱
کتاب علی و استمرار انسان ۱ نوشته عبدالمجید فلسفیان شرحی بر نامهی امیرالمومنین (ع) به امام حسن (ع) است. نامههایی که پدران برای فرزندانشان نگاشتهاند و اساتید برای شاگردان، حکایت از نقش کلیدی نامه در تربیت دارد، چه نامهای بهتر از نامهی امام اول شیعیان و روشنگر راه مسلمانان.
درباره کتاب علی و استمرار انسان ۱
در این کتاب ابتدا از مخاطب نامه و فلسفه نوشتن نامه سخن گفته شده است، سپس نگاهی کلی به مجموعه نامه افکنده است و به اهداف اساسی و کلیدی نامه توجه شده؛ آنگاه با تقسیم نامه به فرازهای متعدد، در هر فراز ابتدا به بررسی و طرح سؤال پیرامون مفردات، ترکیب، روابط و فضای آن پرداخته و بعد از گذر از این مراحل، به شرح و تحلیل آن، که دربردارنده پرسشهای مطرح شده است همت گماشته شده.
خواندن کتاب علی و استمرار انسان ۱ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به علوم دینی و شناخت بهتر دین پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب علی و استمرار انسان ۱
در پاسخ به این پرسش که حضرت در این نامه چه گفته؟ و از چه مطالبی گفتگو کرده است؟ و به عبارت دیگر محتوای نامه چیست؟ نگاهی گذرا ولی مدبّرانه به متن نامه نموده و با تقطیع و تقسیم نامه به فرازهایی که از انسجام درونی بیشتری برخوردارند این نگاه را پی میگیریم.
نامه دارای دو بخش اجمالی و تفصیلی است؛ که هر بخش دارای چندین فراز است. در بخش اول حضرت به شکلی فشرده به ویژگیهای نویسنده و مخاطب؛ که همان پدر و فرزند باشند پرداخته و در ادامه به فلسفة نوشتن نامه اشاره میکنند، و از کلید نامه و سپس از حیات دل و تاریخ انسان و مقصد ابدی او سخن میگویند؛ که انسان به گذشته و حال محدود نمیشود بلکه استمرار دارد و عوالم دیگر را باید طی کند و برای حرکتی اینچنین طولانی، باید توشه بردارد و خود را به این دنیای کوتاه و کم، محدود ننماید.
بیتالغزل علی (ع) در نهجالبلاغه همین است که خداوند انسان را در احسن تقویم به گونهای خلق کرده و تقدیر و ترکیب او نشان از آن دارد که بزرگتر از این دنیای محدود است و تا بینهایت ادامه دارد. و برای این بینهایت باید از همین دنیای دنی توشه بردارد. و تربیت و مربیگری علی نیز در این خلاصه میشود که انسان را برای این راه طولانی و این مقصد عالی و نهایی و نامتناهی تربیت کند، گرچه فریاد خود او نیز بلند است؛ آهِ مِنْ قِلَّةِ الزَّادِ وَ طُولِ الطَّرِیقِ وَ بُعْدِ السَّفَرِ وَ عَظِیمِ الْمَوْرِد.
حجم
۱۲۸٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
حجم
۱۲۸٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه