کتاب فلیک
معرفی کتاب فلیک
کتاب فلیک نوشته آنی بیکر با ترجمه آراز بارسقیان منتشر شده است. در این کتاب در کمال حیرت و تعجب متوجه خواهید شد که نمایشنامهنویسی ما و آنها دارای چه شکاف عمیقی است. قدرت و توانایی نمایشنامهنویسانشان در داستانگویی معیار نیست بلکه نوع نگاهشان به صحنه و کاربرد آن است. نویسنده با تجربه چندین سال حضور در تئاتر کشور، درس بزرگی گرفته است آن درس ساده، اما بزرگ این بود که فهمید هنرمندان خودمان، با اشتباهاتشان شرایطی برای تئاتر ما ایجاد کردند که از هر چیز «واقعی» و «واقعیت» روی صحنه فرار کنیم. فرار ما فراری روبهجلو بود، فراری که هر چه روی صحنه بگوییم و عمل کنیم که کمتر شبیه ما باشد، بهتر است.
خواندن کتاب فلیک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات نمایشی پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب فلیک
اَوری میرود پوست را میاندازد تو ظرف سطل آشغال بزرگی که با خودشان آوردهاند، خاکاندازش را هم خالی میکند و دوباره برمیگردد جارو میکند. معلوم نیست چرا تکه کاهویی که افتاده رو زمین کنده نمیشود. سَم همچنان دارد تماشایش میکند. کمی میگذرد.
(ادامه) آره. اون تیکه کاهویی که پیداش کردی رو ـ
اَوری خم میشود کاهو را از زمین برمیدارد ـ همین حرف سَم را قطع میکند. اَوری پشت صندلیها گم میشود.
سَم نگاه میکند و بعد دوباره به کارش میرسد. سه ردیف از اَوری جلو است که اَوری بالاخره تکه کاهو را از زمین برمیدارد. کف دستش میگیرد و تکانش میدهد. میرود طرف سطل آشغال که بندازدش آن تو. بعد برمیگردد سرِ کارش. میرود آن طرف دیگر سالن.
اَوری: سودای پخش زمینو چی کارش میکنی؟
سَم: آخر شب که میشه کل سالنو یه تِی میزنیم.