کتاب نامه امام صادق به شیعیان
معرفی کتاب نامه امام صادق به شیعیان
کتاب نامه امام صادق به شیعیان گردآوریشده توسط محمدباقر انصاری است و انتشارات دلیل ما آن را منتشر کرده است. این کتابْ دستورالعمل اعتقادی اخلاقی شیعه است.
درباره کتاب نامه امام صادق به شیعیان
اگر از حضرت امام صادق علیهالسلام میخواستیم برای ما نامهای بنویسند و طی آن دستورالعمل زندگی را به ما بیاموزند، چه میکردیم؟
نامهای به دست ما رسیده است که باید در خانه هر شیعهای حضور یابد و سرمشق زندگی باشد. این نامه را حضرت جعفر بن محمد (علیه السلام) تفضل فرموده و دست بر قلم برده و نگاشتهای سراسر موعظه را همچون پدری مهربان برای فرزندانش نوشته و برایشان فرستاده است.
نامهٔ امام مخاطب عام دارد و همهٔ شیعیان با هر درجه از علم و معرفت باید آن را بخوانند؛ حضرت گاهی به مطالب اخلاقی میپردازند و گاهی وارد مباحث اعتقادی میشوند. در فرازی حقوق اجتماعی را مطرح میفرمایند و در فرازی دیگر به عبادات سفارش میکنند و گاهی کلیاتی از مبانی اسلام را بیان میفرمایند.
هر جمله آن یک کتاب شرح لازم دارد و ترتیب جملات و ورود و خروج امام علیهالسلام به مطلب محتاج به ساعتها دقت و تأمل است. اهمیت و تأثیر دستورهای حضرت در زندگی فردی و اجتماعی نیز کتاب دیگری لازم دارد و دستورهای عبادی و سیاسی آن نیاز به شرح دارد. گنجینهای از معارف و اخلاقیات است که اگر فقط جملاتی از آن سر لوحهٔ زندگی شیعیان قرار گیرد، امت وسط دارای مدینه فاضله در همین دنیا تشکیل میشود.
خواندن کتاب نامه امام صادق به شیعیان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به همهٔ شیعیان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نامه امام صادق به شیعیان
«خواستههای امام علیهالسلام درباره نامه
امام علیهالسلام با دلسوزی تمام این نامه را نوشته و آن را «ادب نامه اهل بیت علیهمالسلام» اعلام کرده و فرمودهاند: «هَذَا أَدَبُنَا أَدَبُ اللّه».
سپس از شیعیان شش درخواست کردهاند، که درباره این نامه مراعات کنند:
۱. به محتوای آن ایمان داشته باشند.
۲. در آن دقت کنند و مطالب آن را بین خود مورد مذاکره قرار دهند.
۳. بدان عمل کنند تا آثار آن را در زندگی خود نشان دهند.
۴. از آن نسخه برداری کنند و آن را به دست یکدیگر برسانند.
۵. هر از چند گاه بدان مراجعه کنند و بار دیگر آن را مطالعه کنند و آن را به فراموشی نسپارند.
۶. مبادا آنچه به صرفه آنهاست عمل کنند، و آنچه با هواهای نفسانی موافق نیست کنار گذارند!
***
نامه امام علیهالسلام بر روی چشم
شیعیان آن عصر به خوبی قدر چنین نعمتی را دانستند، و خواستههای امامشان درباره این نامه را به صورت جدی به اجرا گذاشتند. تا آنجا که این نامه را در جانمازهای خود در خانههایشان گذاشته بودند، و وقتی از نماز فراغت مییافتند آن را مطالعه میکردند.
اکنون نوبت ماست که بار دیگر پاکت این نامه اماممان را باز گشایی نماییم، و آن را بر سر و چشم خود بگذاریم، و این پیام پدرانه را با اشک شوق بخوانیم، و با تمام وجود آماده عمل بدان شویم.
***
از وقار تا حیا
آنچه همه صالحان عالم دستور العمل قرار دادهاند مشابهت کاملی با یکدیگر دارد؛ چه نیکیهایی که باید عملی شود و چه بدیهایی که باید اجتناب گردد. حضرت صادق علیهالسلام در این باره میفرمایند:
وعَلَیکمْ بِالدَّعَةِ والْوَقَارِ والسَّکینَةِ. وعَلَیکمْ بِالْحَیاءِ والتَّنَزُّه عَمَّا تَنَزَّه عَنْه الصَّالِحُونَ قَبْلَکمْ.
بر شما باد بر آرامش و وقار و سکون، و بر شما باد بر شرم و حیا، و از آنچه مردمان شایسته پیش از شما دوری کردهاند شما هم دوری کنید.»
حجم
۹۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۶۴ صفحه
حجم
۹۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۶۴ صفحه
نظرات کاربران
من سعی کردم هر روز بعد از نماز صبح قسمت کوچیکی از نامه رو بخونم و به جملات عربی و ترجمه فارسی جملات توجه کنم و باعث شد چیزهایی برای اولین بار دستگیرم بشه: اگر میخواید بدونید دقیقا چه رفتاری نسبت
شهادت رییس مذهب و ششمین اختر آسمان امامت و ولایت، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام را خدمت دوستان عزیز تسلیت عرض میکنم ان شاء الله با مطالعه این کتاب مفید و عمل به آن ، همگی از شیعیان و محبین
جان عالم به فدای شما!! کاش توفیق عمل داشته باشیم.
کتاب خوبی بود و راه های بیشتر لذت بردن و بیشتر بندگی کردن یاد می ده و اهمیت بعضی از موضوع ها رو روشن می کنه
آیا میدانستید امام صادق علیه السلام نامه ای به شیعیان نوشته بودند و شیعیان زمان ایشان این نامه را در جایگاه نمازشان قرار داده و بعد از نماز توصیه های حضرت را میخواندند زیرا حضرت مداومت به خواندن وعمل به
35- ممنون. (آیینه ی صداقت رو بیشتر دوست داشتم.)
عالی بود و بسیار کاربردی و قابل تامل
حتما مطالعه شود
عالی
نامه امام قطعا خوبه و جذاب و مفید و لازم الاجرا؛ اما انتظار داشتم نویسنده تحلیل بیشتری نسبت به نامه داشته باشه ولی خب اینطور نبود و اگه ترجمه نامه رو میخوندم به نظرم مفیدتر بود برام و چندان فرقی با