کتاب عاشق همیشه تنهاست
معرفی کتاب عاشق همیشه تنهاست
عاشق همیشه تنهاست برگزیده اشعار سهراب سپهری شاعر نوگرای معاصر به دو زبان فارسی و انگلیسی است. انتشارات سخن در این مجموعه میکوشد گزیدههایی از شعر شاعران معاصر ایران را، به یاری مترجمان فرهیخته عصر، به زبان انگلیسی و پس از آن به زبانهای دیگر منتشر کند.
درباره کتاب عاشق همیشه تنهاست
آثار ترجمه شده دراین دفتر عبارت انداز دو شعر بلند «صدایپای آب» و «مسافر» و پانزده شعرکوتاه از دفتر «حجم سبز»، که به اعتقاد بسیاری بهترین و پختهترین اشعار آن زندهیاد محسوب میشوند. ترجمه این شعرها –که به همراهی اصل فارسی آنها به دوستداران سهراب سپهری تقدیم می شوند-کاری شتابزده نیست و کریم امامی در این کتاب بهترین آنان را با حوصله و بردباری به انگلیسی برگردانده است.
شعری از کتاب عاشق همیشه تنهاست
چیزها دیدم در روی زمین:
کودکی دیدم ماه را بو میکرد.
قفسی بیدر دیدم که در آن روشنی پرپر میزد.
نردبانیکه از آن عشق میرفت به بام ملکوت.
من زنی را دیدم نور در هاون میکوبید.
ظهر در سفره آنان نان بود، سبزی بود، دوری شبنم بود،
کاسه داغ محبت بود.
من گدایی دیدم دربهدر میرفت آواز چکاوک میخواست
و سپوریکه به یک پوسته خربزه میبرد نماز.
برهای را دیدم بادبادک میخورد.
من الاغی دیدم ینجه را میفهمید.
در چراگاه «نصیحت» گاوی دیدم سیر.
شاعری دیدم هنگام خطاب به گل سوسن میگفت: «شما»
من کتابی دیدم واژههایش همه از جنس بلور.
کاغذی دیدم از جنس بهار.
موزهای دیدم دور از سبزه،
مسجدی دور از آب.
روح من کم سال است. روح من گاهی از شوق ،سُرفه اش میگیرد. روح من بیکار است. قطره های باران را، دَرز آجرها را میشمارد! روح من گاهی مثل یک سنگِ سرِ راه حقیقت دارد... ………………………………………………………………… این همه قشنگ بودن زبونمو بند میاره :)! مخصوصا وقتی با صدای
بهترین توصیف از زندگی فقط اونجاش که میگه زندگی شستن یک بشقاب است به وضوح داره میگه زندگی رو زندگی کنید و حتی از شستن یک بشقاب هم لذت ببرید.👌 یکبار برای همیشه سهراب سپهری بخونید کلا نظرتون راجب زندگی عوض
ترجمه به نظرم دارای ایراداتی هست یا میتونست بهتر باشه. خیلی لغت به لغت هست.
بسیار عالی