کتاب قیصر شعر انقلاب
دستهبندی:
امتیاز:
از ۴ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب قیصر شعر انقلاب
«قیصر شعر انقلاب» نوشته لیلا حسینی نوری(-۱۳۵۸)، پیرامون زندگی ادبی و فکری قیصر امینپور(۱۳۸۶-۱۳۳۸)، شاعر معاصر ایرانی است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
پر و بال گرفتن اشعار قیصر امینپور با انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی همزمان بود؛ بنابراین بسیاری از آنها در حال و هوا و فضای آرمانی آن زمان سروده شدهاند. بارها حضور وی در جبهههای جنگ باعث شده بود که شعرهایش رنگ شعار به خود نگیرند.
او فرزند جنوب بود و درست در سالهایی که شاکلهی شخصیتی او در هنگامهی انقلاب رشد میکرد و قوام مییافت و در توسعهی فرهنگ آن و پاسداری از ارزشهایش گام برمیداشت، جنگ در سرزمین مادریاش آغاز شد. قیصر در چنین شرایطی با اولویت دادن به موضوع جنگ در شعر خود، روایتگر واقعیتهای تکاندهندهی جنگ میشود. مروری بر دو دفتر اول شعر قیصر، این اولویت را در قالب اشعار او در رابطه با جنگ نشان میدهد. به عنوان مثال از مجموع ۵۱ شعر کتاب تنفس صبح، ۳۴ شعر در ارتباط با جنگ است که نشان از تأثیر فوقالعادهی این مقوله در شعر قیصر دارد.
شعر وی از سادهترین و صمیمیترین شعرهای دفاع مقدس و از زیباترین نمونههای تلاش شاعران جوان انقلاب در ترسیم زخم و درد، ستیز و نبرد، حماسه و ایثارگری جوانان پرشور انقلاب در عرصههای گوناگون هستی این مرز و بوم است.
جنگ به عنوان واقعیتی اجتماعی که در همهی لایههای زندگی انسانها تأثیرگذار است و تغییراتی اساسی در آن ایجاد میکند، در ایران به وقوع پیوست و ادبیات، به عنوان یکی از ارکان اجتماع، تحت تأثیر این واقعیت قرار گرفت. بازتاب مسائل جنگ در شعر قیصر که خود یکی از چهرههای اصلی شعر جنگ محسوب میشود بسیار گسترده و عمیق است.
ارج نامه ذبیح الله صفا
تمام صبحهای زمینایوب آقاخانی
عالم، محضر خداحمید محمدقاسمی
جامعه شناسی اسلامآرماندو سالواتوره
شبکه های اجتماعی، رفتار مشتری و برندفاطمه محمودی
تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی (جلد هشتم)
غلامرضا بهداروند یانی
تقویم تاریخ دفاع مقدس (جلد چهل و یکم؛ جنون جلاد)نبی کریمی
تقویم تاریخ دفاع مقدس (جلد چهل و دوم؛ مقابله به مثل)نبی کریمی
تقویم تاریخ دفاع مقدس (جلد چهل و سوم؛ عملیات خیبر)سعید پورداراب
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
تا نگاه می کنی،وقت رفتن است ناگهان لحظه عزیمت تو ناگزیر می شود آی،ای حسرت همیشگی!ناگهان چقدر زود دیر می شود...
مرحوم قیصر امین پور ..روحشان شاد چه زیبا وپر معنا وصف حال ما گفتند: عمری به جز بیهوده بودن سر نکردیم تقویم ها گفتند و ما باور نکردیم در خاک شد صد غنچه در فصل شکفتن ما نیز جز خاکستری بر سر نکردیم دل در
نخونده ستاره بارونه... اگر خون دل بود ما خورده ایم/اگر داغ دل بود ما دیده ایم/گواهی بخواهید اینک گواه/همین زخمهایی که نشمرده ایم/ البته این کتاب در مورد زندگی قیصر سرزمین شعر است...
حس خوبی دارم بهش تاثیر گذاری عالی داره