کتاب ایمان (دفتر بیست و یکم)
معرفی کتاب ایمان (دفتر بیست و یکم)
ایمان دفتر بیست و یکم از مجموعه چلچراغ حکمت کانون اندیشه جوان است. این مجموعه، اندیشهها و نظریات استاد شهید، مرتضی مطهری را برای نسل جوان مشتاق به اندیشههای این مرد بزرگ گردآوری کرده است.
علامه شهید مرتضی مطهری، بهعنوان یک چارچوب فکری جامع، معتدل، سالم، عقلانی و قوامبخش، میتواند جوان امروز و فردای ما را به مسیری مطمئن رهنمون سازد. اصالت، خلاقیت، انصاف، اتقان، رسایی قلم، روانی متن، پاسخ به نیازهای زمانه، ارائهٔ یک منظومه فکری منسجم، نقد منصفانه و دفاع قاطعانه از یافتهها و مواضع فکری خویش، از شاخصههایی است که اندیشههای علامهٔ شهید را دوام و جلا بخشیده است.
درباره مجموعه چلچراغ حکمت
در مجموعه چلچراغ حکمت که هر جلدش به یکی از اندیشههای استاد مطهری میپردازد کوشش شده است هر کتاب به تنهایی یک موضوع مستقل را دنبال کند؛ اصل بر بهگزینی باشد و دیدگاه استاد بهصورت موضوعی، از تمام آثار مکتوب و همچنین یادداشتهای منتشر شده، چکیدهسازی شود؛ دخل و تصرف نگارنده در حد گردآوری، اقتباس، تلخیص، تلفیق و تنظیم مطالب، در ساختاری مشخص و با یک فصلبندی نو و جذاب باشد؛ رعایت امانت و حفظ اصالت قلم و بیان استاد، محور تدوین هر اثر قرار بگیرد؛ برای اتقان و اعتبار اثر, همهٔ مطالب به آثار مکتوب شهید مطهری مستند شود و در پاورقیها, خواننده بر حسب مورد به مجموعهٔ آثار، یادداشتها و یا آثار مستقل استاد ارجاع داده شود؛ توضیحات نگارنده، جدای از متن و در مقدمه یا پسگفتار ارائه شود.
مجموعه کتابهای چلچراغ حکمت برای چه کسانی مناسب است
مخاطبان این مجموعه کتابها همانطور که در پیشگفتار این مجموعه آمده، نسل جوان حقیقتجو و پرسشگر امروزی است.
جملاتی از کتاب ایمان (دفتر بیست و یکم) در مجموعه چلچراغ حکمت
انسان نمیتواند بدون داشتن ایده و آرمان و ایمان، زندگی سالم داشته باشد و یا کاری مفید و ثمربخش برای بشریت و تمدن بشری انجام دهد. انسان فاقد هرگونه ایده و ایمان، یا بهصورت موجودی غرق در خودخواهی درمیآید که هیچ وقت از لاک منافع فردی خارج نمیشود و یا بهصورت موجودی مردد و سرگردان که تکلیف خویش را در زندگی در مسائل اخلاقی و اجتماعی نمیداند.
آری! در اصل ضرورت پیوستن به یک مکتب و یک ایده تردیدی نیست. آن چیزی که لازم است مورد توجه واقع شود, این است که تنها ایمان مذهبی قادر است انسان را بهصورت یک مؤمن واقعی درآورد؛ هم خودخواهی و خودپرستی را تحتالشعاع ایمان و عقیده و مسلک قرار دهد و هم نوعی تعبد و تسلیم در فرد ایجاد کند، بهطوری که انسان در کوچکترین مسئلهای که مکتب عرضه میدارد به خود تردید راه ندهد و آن را بهصورت یک شیء عزیز و محبوب و گرانبها درآورد. در حدی که زندگی بدون آن برایش هیچ و پوچ و بیمعنا باشد و با نوعی غیرت و تعصب از آن حمایت کند.
ایمان مذهبی پیوندی است دوستانه میان انسان و جهان و به عبارت دیگر, نوعی هماهنگی است میان انسان و آرمانهای کلی جهان؛ اما ایمان و آرمانهای غیرمذهبی نوعی بریدگی از جهان و ساختن جهانی خیالی برای خود است که به هیچوجه از جهان بیرون حمایت نمیشود.
فهرست کتاب ایمان (دفتر بیست و یکم)
پیشگفتار
درآمد
فصل اول: اهمیت ایمان
اهمیت ایمان مذهبی و اسلامی
پیشینه مسئله ایمان
ماهیت ایمان
فصل دوم: مؤلفههای ایمان
۱. اختیار و ایمان
۲. آگاهی و ایمان
۳. عمل و ایمان
فصل سوم: آثار ایمان
بهجت و انبساط خاطر
نقش ایمان در بهبود روابط اجتماعی
کاهش ناراحتیها
پشتوانه اخلاق
سلامت جسم و جان
انطباق با محیط
تسلط بر نفس
خودیابی
ایمان و پیروزی
برای مطالعهٔ بیشتر
کتابنامه
یادداشتها
حجم
۴۶٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۶۴ صفحه
حجم
۴۶٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۶۴ صفحه