کتاب چربی زبان نگیرید!
معرفی کتاب چربی زبان نگیرید!
کتاب چربی زبان نگیرید! اثر سید حسین هاشمیان، کتابی کاربردی برای مقابله با چاپلوسی و چاپلوسان است. این اثر را کانون اندیشه جوان به سفارش سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر کرده است.
دربارهی کتاب چربی زبان نگیرید!
چاپلوسی چه ایرادی دارد؟ یکی از بزرگترین مشکلاتی که به بار میآورد، این است که واقعیت را تحریف میکند و افرادی که شایستگی و لیاقت ندارند را در جایگاه افراد شایسته قرار میدهد. اما برای مقابله با چاپلوسی و چاپلوسان چه باید کرد؟ سید حسین هاشمیان در کتاب چربی زبان نگیرید! به مخاطبان کمک میکند تا حد و مرز روابط اجتماعیشان را تشخیص بدهند و بتوانند مرز بین تعریف و تملق را دریابند. پیدا کردن این مرز به تمام افراد کمک میکند تا جامعه را به آنچه که واقعا لیاقتش را دارد، رساند.
علاوه بر این در کنار واژهشناسی تملق، عوامل، آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی و راهکارهای پیشگیری و درمان تملق بررسی میشود.
کتاب چربی زبان نگیرید! را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مطالعه کتابهای حوزه موفقیت و خودیاری از خواندن کتاب چربی زبان نگیرید! لذت میبرند.
بخشی از کتاب چربی زبان نگیرید!
در زبان فارسی معنای تملق را میتوان با کلماتی مثل چاپلوسیکردن، چربزبانی و چاخانکردن منتقل کرد. در زبان عربی نیز واژههای متعددی وجود دارد که از آنها برای رساندن معنای تملق استفاده میشود. اهمیت این واژهها از این جهت است که آشنایی با آنها میتواند ما را در ارتباط بهتر و وسیعتر با کلام خداوند در قرآن و سنت معصوم در رابطه با تملق کمک کند. در واقع این کلمات کلیدواژههای بحث تملق است. در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
اطراء: اطراء به معنای مدح مبالغهآمیز و بیش از حد واقع است.
تبصبص: تبصبص نوع خاصی از تملق است که از روی طمع یا ترس باشد.
مداهنه: اگر انسان در برخورد با دیگران حرفهایی را بر زبان جاری کند که در دل، آنها را قبول ندارد، این کار مداهنه است.
آنچه بیان شد برخی کلمات متناظر با تملق است، اما در لسان روایات، کلمات متناظر دیگری نیز دیده میشود که فقط به بیان عنوان آنها بسنده میکنیم: ذواللسانین، ذوالوجهین، مدح و...