کتاب پیشانینوشتها
خواندن نظراتمعرفی کتاب پیشانینوشتها
«پیشانینوشتها» مجموعه ۱۸ داستان کوتاه از علیرضا جوانمرد است.
داستانهای کتاب مضامینی مانند خواب، مرگ و بیماریهای لاعلاج دارند. مضامینی که حضورشان در بسیاری از داستانها رنگ و بویی تلخ به آنها میدهد اما در این کتاب کاملا چنین نیست و نویسنده بیشتر با نگاهی معناگرایانه به این مضامین پرداخته است و گاه با رگهای از طنزی که رنگ و بویی فلسفی پیدا میکند.
در جایجای این داستانها به متون مختلف ادبی و فلسفی ارجاع داده شده است و داستانها گاه از موقعیتی رئالیستی وارد وضعیتی غریب و خارق العاده میشوند.
شاید در مجموع بتوان گفت تأمل در هستی و نیستی و معنای زندگی و مرگ از دغدغههای نویسنده در داستانهای این کتاب است.
سبکهای روایی و تنوع تکنیکهای ادبی نیز یکی از شاخصهای مهم این اثر است. نویسنده با انتخاب سبکهای مختلف و بهرهگیری از تکنیکهای متنوع، سلایق مختلف را به چالش دعوت کرده و تقریبا در تمام موارد از این چالش با موفقیت خارج میشود:
آنقدر زنگ را فشار دادم تا پیرزن بالاخره در را باز کرد. البته آنقدر که قفل طلاییرنگ و زنجیر فولادی که از بیرون به در زده بودند اجازه میداد. پیرزن چشمهای دور چروکیده و کبودش را مالید و گفت: «چیزی شده؟»
گفتم: «کلید قفل توی اتاق پذیرایی است... توی گلدان قدیمی...»
پسرهایش نشانی کلید را قبلا داده بودند.
- کدام قفل؟
- همین...
- میخواهی چه کار؟
- یک چای با هم بخوریم... فقط سریع لطفا.
- گفتی کجاست؟
- اتاق پذیرایی... گلدان قدیمی...
- توی خانهٔ ما همه چیز قدیمی است.
از در دور شد و گفت: «آخر کدام گلدان؟»
مدتی گذشت اما از بوی تند گاز کم نشد. این بار ترسیدم حتی زنگ بزنم. مبادا جرقهٔ کوچکی در سیمها، با انفجاری باعث شود همهٔ ساختمان بترکد.
بلند شو قهرمان
بوطیقای ناسیونالسوسیالیسم؛ شرحی بر کتاب «نبرد من» هیتلرآلبرشت کوشارکه
روانسیاست؛ نئولیبرالیسم و تکنولوژیهای جدید قدرتبیونگ چول هان
اینترنت ما؛ اطلاعات زیاد و فهم کم در عصر کلاندادهمایکل پاتریک لینچ
نه به دریدگی کلمات مستهجنت و نه به نوشتن آیه و حدیثت، تکلیفت با خودت مشخص نیست
سلام خسته نباشید این چگونه کتابی ست چرا ادبیات و بیان به این نازلی و سخیفی دارد گوی سبقت را با فاصله از کتاب های غربی ربوده آنها هم نسبت به گفتن خیلی کلمات ابا دارند در کتاب هایی که برای عموم جامعه
بعضی از عبارات کتاب یه جوریه که من بارها از خودم پرسیدم جه طوری مجوز گرفته و جه طوری نشر اسم اون رو جاپ کرده؟
کتاب خوبی هست ، داستان بسم الحق، بی معناست! من که چیزی نفهمیدم! نگاه جدیدی به مرگ داره
نگاه تازه به مرگ فرم های تازه در داستان گویی
عالی بود ..با نگاه جدیدی به زندگی و مرگ داستان ما باهم میخوابیم رو دوست داشتم. خدا نفس ها را هنگام مرگ باز می ستاند و نفس آن کس را که نمیرد به نگام خوابش ،پس آن کس که مرگش(نفس او)
وقتی نظرات رو خوندم باورم نمیشد که راجع به این کتاب اینا رو نوشتن. فکر میکنم بعضیا کلا داستان رو در خد شنگول و منگول بلدن و از داستان توقع دارن بیانیه بسیج باشه. کاش اینا لااقل انقد اعتماد به