دانلود و خرید کتاب گفت‌‌وگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟ حبیب احمدزاده
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب گفت‌‌وگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟

کتاب گفت‌‌وگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟

امتیاز:
۴.۰از ۱۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب گفت‌‌وگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟

«گفت‌وگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟» پژوهشی از حبیب احمدزاده (-۱۳۴۳) درباره داستان «بوف کور» صادق هدایت است که فیلم «گفت‌وگو با سایه» خسرو سینایی نیز در سال ۱۳۸۴ بر اساس آن ساخته‌شد. در مقدمه کتاب می خوانید: همواره این پرسش برای بسیاری مطرح بوده که صادق هدایت چگونه می‌اندیشیده که داستانی چون بوف ‌کوررا نوشته یا اینکه در ذهن او چه می‌گذشت که بوف کور حاصل آن شده است. با آنکه بیش از نیم قرن از مرگ صادق هدایت می‌گذرد، تاکنون جوابی درخور و منطقی برای این پرسش داده نشده و با اینکه تفاسیر بسیاری در مورد این کتاب نوشته شده، لیکن خواننده با خواندن آن‌ها، خود را در جهانی هزاران بار گنگ و پیچیده‌تر از دنیای تصوری خویش از بوف کورمی‌یابد. می‌توان گفت تا وقتی که پاسخی درخور برای چنین سؤالاتی یافت نشود، ادبیات داستانی ایران همچنان در مقابل سدی عظیم به نام بوف ‌کور، زانو زده و متوقف خواهد ماند. بعضی افراد هدایت را همچون شیطان مجسم می‌دانند که کتاب‌هایش را باید سوزاند، در موردش نباید هیچ‌ بحثی کرد، کتاب‌هایش را نباید تجدید چاپ کرد، کتاب‌هایش را باید سانسور کرد و... از سوی دیگر، عده‌ای نیز به هدایت نگاهی ماورایی دارند و قدیس‌وار ‌‌‌هر‌گونه نگاه زمینی و منطقی‌ به او را بر‌نمی‌تابند. این نوشتار قصد دارد بی اعتنا به این رویکردها، فقط با استفاده از روش نقد تکوینی و جست‌وجو در روابط بینا‌متنی، به درک آثار هدایت با تمرکز بر داستان بوف ‌کور کمک کند... اینکه بوف ‌کوردر چه دورۀ تاریخی شکل گرفته و تحت تأثیر چه آثار هنری دیگری بوده است اساس این تحقیق خواهد بود. طبق روند این مطالعات، غور و بررسی‌های نویسنده در فرهنگ و ادبیات ایران باستان و هند و اروپا نیز مسلماً بخشی از عوامل تأثیرگذار در تکوین این اثر بوده که چگونگی این تأثیر نیز بخش دیگری از مسئلۀ این تحقیق است.

سینا
۱۳۹۶/۱۲/۰۲

گراااااااانه..ولی خریدم.... واقعاارزشو داره...بریده هاشو به اشتراک گزاشتم

سین.ز
۱۳۹۶/۱۲/۰۱

خود کتاب بوف کور رایگانه بعد اونوقت نقدش پولیه؟:/

مونا
۱۴۰۲/۰۳/۲۴

نقد نویسنده کاملا درست و مفید واقع شد، اما در اخر صحبتی شد که به نظرم کاملا مغرضانه آمد و قابل چشم پوشی نیست.

نیلو
۱۳۹۹/۰۹/۳۰

کتاب که عالی بود. اما به نظرم کامل نبود وقتی میخوندمش احساس می‌کردم بوف کور یه داستان تقلیدی صرف بوده ملهم از چندتا فیلم و داستان اساطیری.گرچه خود نویسنده چنین ادعایی نداشت. کتاب داستان یک روح سیروس شمیسا رو هم

- بیشتر
Raveshmand.key
۱۳۹۹/۰۸/۰۳

پژوهش دقیق و جالبی بود. به من خیلی کمک کرد.

Emad Izadpanah
۱۳۹۶/۱۱/۲۵

خیلی خوب

موضوع، فضاسازی، و از همه مهم‌تر شخصیت‌ها و پی‌رنگ داستان این فیلم با بوف ‌کور و تعدادی دیگر از داستان‌های هدایت غیرقابل چشم‌پوشی است و چون کتاب بوف ‌کور در بین سال‌های ۱۳۰۸ـ۱۳۰۹ (۱۹۲۸م) نوشته شده، یعنی حداقل ۶ سال پس از ساخت نسخۀ اولیه و صامت فیلم، نظریۀ تأثیرگیری معکوس فیلم از آثار هدایت به‌کلی منتفی است. گفتنی است خود این اثر، بر‌گردان و اقتباسی آزاد از رمان دراکولا، اثر نویسندۀ ایرلندی، برام استوکر، است که در سال ۱۸۹۹ چاپ و منتشر شده است. برای آشنایی بیشتر، برخی مطالبی که در مورد این فیلم به چاپ رسیده مرور می‌کنیم تا با ویژ‌گی‌های فیلم بهتر آشنا شویم. نوسفراتو، آغاز‌گر فیلم‌های نوع وحشت و اولین فیلمی است که براساس رمان دراکولا ساخته شده است. اما این فیلم تفاوت‌های بسیاری با اصل رمان دارد. این تفاوت‌ها در وهلۀ اول فیلمنامه‌ (هنریک گالین) را تبدیل به اقتباسی آزاد کرده است و در وهلۀ بعد اثر فریدریش ویلهلم مورنائو را بسیار فراتر از حد برخوردی اخلاقی می‌برد که برام استوکر در نظر داشته است.
سینا
تأثیر‌پذیری هدایت از یک فیلم دیگر (گولم/ غلام) بین داستان تخت ابونصر، از مجموعۀ سگ ‌ولگرد، و پیشینۀ تاریخی محل فیلم نوسفراتو و گولم ترکیب عجیبی وجود دارد. چون قبلاً به نوسفراتو اشاره شده، حال فقط به معرفی فیلم اکسپرسیونیستی گولم یا غلام (The Golem) می‌پردازیم.
سینا
خود هدایت در نوشته‌هایش توجه ویژه‌اش به سینما را این‌گونه بیان داشته است: مترجم گفت: ما خیلی مفتخریم که دسته‌ای از بازیگران معروف شرقی را زیارت می‌کنیم و مقدم آن‌ها را تبریک می‌گوییم و چنانچه مسبوق هستید کمپانی فیلمبرداری «اوفا» که از بزرگ‌ترین کارخانه‌های دنیاست در نظر گرفته فیلم امیرارسلان و حسین‌کرد و سیرت عنتر را بردارد. از این جهت این نعمت غیرمترقبه را غنیمت شمرده رئیس کمپانی، و از آقایان خواهش می‌کنم که دعوتش را اجابت بکنند و در فیلم‌های فوق شرکت نمایند. فردا ساعت ده و سه دقیقه و نیم رئیس کمپانی برای ملاقات آقایان حاضر است و به هر‌طور که مایل باشید قرارداد را امضا خواهد کرد. ۷. یا در مورد امامزاده اسماعیل که دور از محله‌های شهر واقع شده نوشته است: برای رفتن به آنجا باید از کوچه‌های تنگ، خشک بدون درخت، و از میان دیوارهای بلند قلعه‌مانند با خانه‌های تودرتو گذشت. به طوری که انسان را هزار سال به قهقرا می‌برد. همۀ این پیرایش‌ها برای نمایش اسرار فیلم‌های مشرقی جان می‌دهد و بدون اراده، یاد پیرایش‌گران معروف سینما افتادم
سینا
دیدار هاتر با دراکولا در اتاق شام، مشابه داستان تاریک‌خانه از هدایت (برگرفته از فیلم نوسفراتو) از همۀ موضوعات جالب‌تر، بحث شخصیت کنت دراکولا و هاتر در موقع شام خوردن در قصر کنت است که دقیقاً با گفت‌وگو‌های داستان تاریک‌خانه همخوانی دارد. از متن داستان تاریک‌خانه‌ی هدایت (صحبت‌های مرد عجیب در مورد احتیاج به تاریکی): «فقط تو این اتاقه که می‌تونم در خودم زندگی بکنم و قوایم به هدر نره. این تاریکی و روشنایی سرخ برام لازمه. نمی‌تونم تو اتاقی بشینم که پشت سرم پنجره داشته باشه. مثه اینه که افکارم پراکنده می‌شه... در تاریکی و شبه که هر زندگی، هرچیز معمولی حالت مخصوص به خودش رو می‌گیره. » امتناع مرد از خوردن شام: «باقی شیر را در گیلاس می‌ریخت، خیلی آهسته می‌مکید و زبان را روی لب‌هایش می‌گردانید... لب‌های او برق می‌زد. پلک‌های چشمش به طرز دردناکی پایین آمده، مثل اینکه خاطراتی را جست‌وجو می‌کرد. » حال متن رمان دراکولای برام استوکر (صحبت‌های کنت دراکولا در مورد احتیاج به تاریکی) را با متن قبلی مقایسه کنید: از متن رمان دراکولای برام استوکر:
سینا
فیلمی که پایه‌گذار سینمای وحشت در جهان شد؛ فیلمی با نام نوسفراتو، یک سمفونی وحشت (Nosferatue eine Symphonie des Grauens). بنابراین، می‌توان پرسید آیا پیرمرد خنزر پنزری نماد شخصیتی برگرفته از دراکولاست؟ پاسخ این پرسش را به بعد موکول و به نظریه‌های مرتبط با مقولۀ بینافرهنگی و بینامتنی اشاره می‌کنیم.
سینا
برای شروع کار، نخست باید تعریفی دقیق از روابط بینامتنی و عناصر میان‌فرهنگی در میان عالمان دنیای نقد را به عنوان محور تحقیق انتخاب نمود. روابط بینامتنی از دیدگاه‌های گوناگون به شکل‌های متفاوتی تقسیم‌شدنی است. از این رو، می‌توان روابط بینامتنی را بنا بر ارتباط آن با فرهنگ ـ و براساس حصر عقلی ـ به دو دسته تقسیم کرد که عبارت‌اند از: درون‌فرهنگی و برون‌فرهنگی. به بیان مشخص‌تر، هنگامی که متن مرجع دارای فرهنگ مشترکی با متن اصلی باشد، در این صورت روابط بینامتنی درون‌فرهنگی محسوب می‌شود. برعکس، هنگامی که فرهنگ متن مرجع متفاوت از فرهنگ متن اصلی باشد، در این صورت روابط بینامتنی برون‌فرهنگی یا میان‌فرهنگی تلقی می‌شود. بنابراین، بینامتن‌های میان‌فرهنگی بیانگر روابط دو یا چندین متن است که خاستگاه‌های متفاوت فرهنگی دارند
سینا
ایران این بهشت روی زمین یک گورستان ترسناک مسلمانان شد.
مونا
سیاست های پوشاک در دوره قاجار و پهلوی اول
منظر محمدی
با تو می مانم
رضا قلی‌زاده علیار
درها و دیوار بزرگ چین
احمد شاملو
تاریخ بیهقی (جلد اول)
ابوالفضل بیهقی
در کام نهنگ و چند مقاله‌ی دیگر
جورج اورول
تروما اطفال، اختلالات پوستی ژنیتالیا، ناباروری مردان (1403)
محمدجواد نظرپور
آشنایی با میرزاده عشقی
زینب یزدانی
طرف تاریکی: گزیده داستان‌های کوتاه
محبوبه موسوی
احزاب سیاسی در حوزه پیرامون ایران
عبدالحمید شمس
داستان من و شعر
نزار قبانی
درد و شادی
گابریل گارسیا مارکز
تاریخ بیهقی (جلد دوم)
ابوالفضل بیهقی
پرورش اندیشه
کاظم فائقی
مرده‌های بی‌کفن و دفن
ژان پل سارتر
از کاف تا نون (گفت‌وگو با دکتر میرجلال‌الدّین کزّازی گذری بر زندگی، آثار و اندیشه‌ها)
آیدین فرنگی
ب‍اغ‌ ت‍ن‍ه‍ای‍ی‌: ی‍ادن‍ام‍ه‌ س‍ه‍راب‌ س‍پ‍ه‍ری‌
حمید سیاهپوش
مجموعه آثار چخوف؛ جلد نهم (نامه ها ۲)
آنتوان چخوف
ترجمه‌ی جامع ارولوژی کمپل ۲۰۱۶؛ جلد ۱۷
محمد رضا یوسفی
از چنین حکایت‌ها (گزیده تاریخ بیهقی)
ابوالحسن تهامی
آشنایی با رهی معیری
علی رزاقی شانی

حجم

۱٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

حجم

۱٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

قیمت:
۴۰,۰۰۰
تومان