کتاب دختری در جنگ
خواندن نظراتمعرفی کتاب دختری در جنگ
«دختری در جنگ» اثر سارا نوویچ، نویسنده آمریکایی-کروات است. او در سال ۱۹۸۷ زادهشده، در آمریکا و کرواسی زندگی کردهاست و دانشآموخته رشته داستاننویسی و ترجمه از دانشگاه کلمبیا است.
این رمان، داستان جنگ خانمانسوز بالکان و خانوادهای در زاگرب است که تمامی زندگیشان دستخوش تغییر و تحول میشود. راوی داستان، پس از گذر از ماجراهایی پرفراز و نشیب، در پی شناختی تازه از هویت خود است.
آنا یوریچ در بیست سالگی سعی میکند گذشتهی تلخش را به فراموشی بسپارد. اما کابوسها در خواب و بیداری امانش را بریدهاند. آنا چارهای ندارد جز اینکه به واکاوی اتفاقات تلخی بپردازد که در دههی اول زندگیش رخ داده اند. از این رو راهی زاگرب میشود…
این رمان در سال ۲۰۱۶ برنده جایزه الکس شده و نامزد دریافت بهترین کتاب سال ۲۰۱۵ نشریه لسآنجلس تایمز بوده است.
بریدهای کوتاه از کتاب:
دیگر خبری از هیجان یا اضطراب نبود. فقط ترس بود. ترس واقعی. احساس کردم سرم گیج میرود. انگار کسی دور گردنم طناب بسته و تمام هوای درونم را خفه کرده باشد. پشت سر ما، صدای فریاد معلم میآمد که دستور میداد به خانه برگردیم. هنوز هم تک و توک افرادی که تازه از پناهگاه بیرون میآمدند، با بهت و وحشت به صحنه نگاه میکردند. دست لوکا را گرفتم. دختر کناریام، گوشۀ پیراهنم را چنگ زده بود. بقیۀ همکلاسیها، کنار هم جمع شدند و در کنار یکدیگر، زنجیرهای نامنظم تشکیل دادیم. در آن لحظه جدا شدن از هم، حتی ترسناکتر از رفتن به سوی شهری در آتش به نظر میرسید.
جاسوس
قانون پنج ثانیهمل رابینز
دیاکو، گذشته پنهان (جلد اول)رضا خردمند
حلقه وینپوریا بقایی مقدم
چهار ساعت کار در هفتهتیموتی فریس
قشنگ بود تا به حال هر چی کتاب خونده بودم از قسمت بوسنیایی بود و از قسمت کرواتها نخونده بودم . ساده بود و کلی ، خیلی سیاسی به جزئیات جنگ نپرداخته بودو چون بیشتر مربوط به خود شخصیت اصلی بود
لعنت به جنگ
بعد مدت ها تونستم یه رمان رو با همه ی توجه م بخونم!
کتاب قشنگی بود انگار نویسنده داشت داستان زندگی خودشو تعریف میکرد نه اینکه همینطوری یه رمان نوشته باشه انگار تک تکِ اون لحظات رو زندگی کرده بود، ترجمش خیلی خوب بود، فقط آخر کتاب!!!حس کردم کلا بخش آخرش سانسور شده!!
کتاب از زندگی عادی دختری در کرواسی شروع می شود که بی آنکه بخواهد درگیر جنگ بالکان شده و .... به قدری این روایت جذاب و در عین حال متاقر کننده بود که نتونستم کتاب را زمین بگذارم .
داستانش از کشش لازم برخورداره و جذابیت خوبی داره و همچنین تا حدود خوبی شما رو با جنگ بوسنی آشنا میکنه. با اینکه هنوز تمومش نکردم میتونم به همه پیشنهادش بدم
داستان زیباییه وواقعیت های جنگ رو با فضاسازی واقعی وریز بینانه به تصویر کشیده،گاهی فکر می کردم من در آنجا ودر کنار شخصیت اصلی داستان هستم مشکلاتی که برای بازماندگان باقی می مونه هم به خوبی نشون میده
کشش عجیبی داره، یه جاهایی خسته کننده میشه برام و یه جاهایی هم انقد لذتبخش و شیرین که نمیتونم چشمامو از صفحهی گوشی جدا کنم. ارزششو داشت و خب پرداختن به جنگ و آسیب هایی که بچهها میبینن، مفهوم وطن،
هروقت به جنگ فکر میکردم اول به درد ورنجی که بچه ها متحمل میشن تو ذهنم میومد.واین کتاب داستان همون دردورنجیه که جزئیاتش رو هم بیان کرده.دختر ده ساله ای که پدرومادرش رو میکشن و خودش به طرز عجیبی نجات
لذت بردم از خووندنش. به من که خی لی چسبید:)