معرفی و دانلود کتاب اسکوتوما + خلاصه رایگان

علیرضا هوشیار
انتشارات:
انتشارات شمشاد

معرفی کتاب اسکوتوما

کتاب اسکوتوما، نوشته علیرضا هوشیار، نمایش‌نامه‌ای معمایی است که در سال ۱۴۰۴ توسط انتشارات شمشاد منتشر شده است. این کتاب داستانی پررمزوراز را در فضایی بسته و پرتنش روایت می‌کند. شخصیت‌های متعددی با پیشینه‌ها و انگیزه‌های متفاوت در جزیره‌ای خیالی به نام جزیره‌ی گناهان گرد هم آمده‌اند و درگیر ماجرایی پیچیده و مرگبار می‌شوند. کتاب اسکوتوما باتکیه‌بر عناصر جنایی، روان‌شناختی و اجتماعی به بررسی روابط انسانی، قدرت، طمع و سقوط اخلاقی می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اسکوتوما اثر علیرضا هوشیار

کتاب اسکوتوما اثری است که در قالب نمایش‌نامه و با رویکردی معمایی و جنایی، داستانی چندلایه را روایت می‌کند. علیرضا هوشیار در این کتاب، گروهی از شخصیت‌های برجسته و متفاوت را در یک جزیره‌ی خیالی گرد هم آورده است؛ جزیره‌ای که به‌نوعی نماد جامعه‌ای بسته و پر از تضادهای اخلاقی و طبقاتی است. داستان با یک قتل‌عام مرموز آغاز می‌شود و به‌تدریج با ورود کارآگاه و جرم‌شناس، لایه‌های پنهان ماجرا و انگیزه‌های شخصیت‌ها آشکار می‌شود.

ساختار کتاب اسکوتوما مبتنی‌بر دیالوگ‌های تند و صریح و صحنه‌پردازی‌های دقیق است و هر شخصیت با گذشته و رازهای خود، بخشی از پازل معما را شکل می‌دهد. این نمایش‌نامه نه‌فقط یک داستان جنایی، بلکه بازتابی از روابط انسانی، قدرت، خیانت و سقوط است که در به‌شکلی پرتنش به تصویر کشیده شده است.

خلاصه کتاب اسکوتوما

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از نمایش‌نامه را فاش می‌کند!

داستان اسکوتوما با صحنه‌ای تاریک و مرموز آغاز می‌شود؛ هفت نفر دور میزی نشسته‌اند و پس از لحظاتی، همگی به قتل می‌رسند. کمیسر گوردون و کارآگاه مارشال اسمیت مأمور بررسی این قتل‌عام می‌شوند. در جریان تحقیقات، مشخص می‌شود که قربانیان از طبقات مختلف قدرت در جزیره هستند: صاحب کازینو، بازیگر مشهور، وزیر جنگ، مدل معروف، وکیل شکست‌خورده، تستر غذا و نویسنده. هرکدام از این افراد گذشته‌ای پر از راز و انگیزه‌های پنهان دارند. در روند بازجویی و بازسازی وقایع، مشخص می‌شود که قتل‌ها صرفاً نتیجه‌ی یک حادثه یا انتقام ساده نیستند، بلکه زنجیره‌ای از خیانت‌ها، طمع، رقابت و عقده‌های شخصی در میان است.

گابریل فورد، ثروتمندترین مرد جزیره، پس از کشف خیانت نزدیک‌ترین دوستانش، تصمیم به انتقام و نابودی جمع می‌گیرد. در همین حال، لئو لوییس، بازیگر مشهور، نیز درگیر عقده‌ها و شکست‌های عشقی خود است و نقش مهمی در وقایع ایفا می‌کند. هر شخصیت با گذشته و انگیزه‌هایش، بخشی از معمای قتل را شکل می‌دهد و در نهایت، داستان با افشای لایه‌های عمیق‌تری از روابط و انگیزه‌ها، به پایان می‌رسد.

چرا باید کتاب اسکوتوما را بخوانیم؟

کتاب اسکوتوما در قالب نمایش‌نامه و با روایت چندصدایی، تجربه‌ای متفاوت از داستان‌گویی را ارائه می‌دهد. علیرضا هوشیار در این کتاب یک معمای جنایی را دنبال می‌کند و با شخصیت‌پردازی دقیق و دیالوگ‌های پرکشش، به لایه‌های روان‌شناختی و اجتماعی شخصیت‌ها نفوذ می‌کند. خواننده با هر صحنه و گفت‌وگو، با ابعاد تازه‌ای از روابط انسانی، قدرت، طمع و سقوط اخلاقی روبه‌رو می‌شود. همچنین فضای بسته و پرتنش داستانْ حس تعلیق و کنجکاوی را تا پایان حفظ می‌کند و مخاطب را به بازاندیشی درباره‌ی انگیزه‌ها و انتخاب‌های انسانی وامی‌دارد.

خواندن کتاب اسکوتوما را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان به داستان‌های معمایی، جنایی و روان‌شناختی پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که به نمایش‌نامه و روایت‌های چندلایه با شخصیت‌های پیچیده علاقه دارند، انتخاب مناسبی است. این اثر برای کسانی که دغدغه‌ی بررسی روابط انسانی، قدرت، خیانت و سقوط اخلاقی را دارند نیز جذاب خواهد بود.

بخشی از کتاب اسکوتوما

«گوردون: لطفاً قبل از خروج، گزارش پزشکی و مموری دوربین رو تحویلم بدین. هیچی از این اتاق بیرون نمی‌ره، نه توسط حافظهٔ دوربینتون، نه توسط حافظهٔ خودتون.

پزشک گزارش را که درون پرونده نوشته تحویل می‌دهد. و عکاس مموری دوربینش را به گوردون می‌دهد.

گوردون: ممنونم. من عادت به توضیح واضحات ندارم. ولی صرفاً جهت یادآوری می‌گم، اگر شخصی از بیرون متوجه بشه چه کسانی، به چه شکل و چرا اینجا به قتل رسیده‌اند، من شما دو نفر رو مقصر می‌دونم و قدرت بالاتر از من برای این پرونده بهم برای کسی که مخبر باشه حکم آتش به اختیار رو داده، امیدوارم متوجه شده باشید.»

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب اسکوتوما و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاباسکوتوما
موضوعنمایشنامه