کتاب شب شاهکشان
خواندن نظراتمعرفی کتاب شب شاهکشان
«شب شاهکشان» رمانی است از علیرضا شهبازین( -۱۳۶۷)، بر اساس روایتهای تاریخ هخامنشی که جسته و گریخته بر کتیبه های خشتی و سنگی برای ما به یادگار مانده است. ماجرای کوروش کوچک و جنگ وی با برادرش اردشیر موضوع اصلی این رمان است. قصه از نبرد کوروش کوچک با اردشیر دوم آغاز و در این نبرد کوروش کشته میشود.
داستان عمدتا با برداشتی آزاد از تاریخ وقایع روزگار هخامنشی به تصویر کشیده میشود. ماجراهای کتاب هر چند پایههای تاریخی دارد اما به دلیل نبودن اسناد کافی بر مبنای تخیل نویسنده پیش میرود.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«تالار از دخترانی نژاده از سرتاسر شاهنشاهی پُر بود تا داریوش دوم، فرزند خشایارشای بزرگ، همه را ببیند و یکی را انتخاب کند. هیچوقت نفهمید از سرِ شوخی بود یا نه. هیچوقت هم نپرسید، چون از جوابش میترسید. به خاطر سروته یک کلاف بود یا واقعاً شاه او را به خاطر خودش پسندیده بود؟ همهی دختران را میانهی تالار جمع کردند. به آنها کلافی سردرگم دادند. گفتند سروته کلاف را که رنگ کردهاند پیدا کنید. هر که پیروز این میدان باشد همسر پادشاه است. دختران همه یکبهیک چون مادری دلسوز نشستند، پا روی پا انداختند، شروع کردند به باز کردن گرهها، گرههایی محکم و کور. اما پریزاد چون دیگران ننشست، پا روی پا نینداخت. چاقویی برداشت. کلاف را از وسط دونیم کرد. رشتهها روی زمین ریخت. سروته کلاف را در جا پیدا کرد. سر کلاف فیروزهای بود و رنگ تهش یادش نمیآمد. ته کلاف چه رنگی بود؟ دختران پشتچشم نازک کردند و پریزاد گفت که از من سروته کلاف را خواستند، نه چیزی دیگر. پادشاه نگاهش به او افتاد و اینگونه او شهبانو شد و همانگونه هم شهبانو ماند. کلافی سردرگم و تیزیِ یک تیغ که میبرید و جلو میرفت».
روشنایی روز
ماهیت روان درمانی (ارزیابی انتقادی)کارل یاسپرس
جهت یابی در اندیشه و عملایمانوئل کانت
پرسش هایی درباره قانون طبیعتجان لاک
تاریخ و آگاهی طبقاتیجرج لوکاچ
وقتی خواندنش رو شروع کردم خیلی جذاب بود. به قدری که همون روز رفتم کتابفروشی و نسخهی فیزیکیش رو خریدم تا ادامهش رو ساده تر بخونم اما وقتی به پایان داستان رسیدم... واقعا ناامید شدم. نویسنده ایدهی خوبی داشت. قلمش جذاب
اوضاع دربار هخامنشی پس از عصر طلایی کوروش و داریوش به خوبی به تصویر کشیده شده تو این کتاب. شخصیت پردازی های کتاب فوق العادس. سیر زندگی همه افراد به خوبی نشان داده شده. با پایانی بس هیجان انگیز! هشدار: این کتاب
همیشه ضلع سوم قدرت و سیاست ، خون بوده و هست. رمان ترکیبی از تخیل و واقعیت هست با فضایی وهم الود در سرتاسر داستان، با فضا سازی و صحنه های گیرا و پرکشش که شما رو تا اخر با
کتاب خوبی بود. من داستانش رو دوست داشتم ولی کاش کمی بیشتر به شخصیتهایی غیر از راوی پرداخته میشد
رمانی تاریخی هست همراه با تخیل نویسنده.نویسنده تقریبا به هویت تمامی شخصیت ها بسیار خوب پرداخته و سعی نکرده شخصیتی رو بدون نقص جلوه بده و این موضوع,داستان رو بسیار جذاب کرده. دیالوگ های کتاب هم فوق العاده دلنشین و جذابند.
خیلی دوستش داشتم. اگر طولانیتر بود و کمی بیشتر روی شخصیتپردازیها کار میشد قطعا پنج ستاره میدادم. تنها مشکلم این بود که شخصیت مهمی مثل بهمن عملا برای مخاطب ناشناخته میمونه
خیلی زیبا بود و لحن و سبک بیان نویسنده بسیار فاخر و دلپذیر بود