دانلود و خرید کتاب شرح آن الف محمد بن علی شمس تبریزی
تصویر جلد کتاب شرح آن الف

کتاب شرح آن الف

گردآورنده:محسن بوالحسنی
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۰از ۸ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب شرح آن الف

«شرح آن الف» گزیده‌ شعرواره‌های شمسِ تبریزی (۶۴۵- ۵۸۲) عارف قرن هفتم هجری به انتخاب و مقدمه‌ی محسن بوالحسنی است.

«شخصیت شمس به شدت در هاله‌ای انبوه از ابهام، با روایت‌های متضاد، بااغراق، با شعر، با افسانه، و با اعتراف بسیاری از معاصران او، و پژوهندگان عصر ما، به ناشناسی و گمنامی وی، به‌هم در آمیخته است. [...] با این وصف شمس، به‌مناسبت رابطه‌ی خلاقش با مولوی، نه تنها یکی از شگفت‌انگیزترین شخصیت‌های تاریخ ادب ایران است، بلکه بی‌تردید، از ابر- چهره‌های حیرت‌آفرین، در نهضت عرفان‌جهانی به شمار می‌رود. شاید اگر شمس نمی‌بود، در حیات روانی مولوی، هرگز استحاله و جهشی آن‌چنانی را که از وی ابرمرد والائی بدانسان بی‌نظیر، فرا برساخته است، پدیدار نمی‌گشت.»

چون خود را به دست آوردی

خوش می‌رو!

اگر کسی دیگر را یابی

دست به گردن او در آور

و اگر کسی دیگر نیابی

دست به گردنِ خویشتن در آور!

درباره شمس تبریزی

شمس تبریزی، شاعر و عارف برجسته قرن هفتم هجری، یکی از چهره‌های مهم تصوف ایرانی است. او بیشتر به‌واسطه ارتباط عمیق و تأثیرگذاری که بر مولانا جلال‌الدین بلخی، شاعر و عارف بزرگ ایرانی، داشت، شناخته می‌شود. دیدار شمس و مولانا در سال ۶۴۲ هجری در قونیه، نقطه عطفی در زندگی و آثار مولانا بود. این ارتباط معنوی، مولانا را از یک فقیه و عالم به شاعری عاشق و عارف تبدیل کرد و سرآغاز خلق آثاری جاودان همچون مثنوی معنوی شد.

زندگی شمس تبریزی پر از رمز و راز است. او در سال ۵۸۲ هجری در تبریز به دنیا آمد و از کودکی علاقه زیادی به عرفان نشان داد. شمس برای کسب معرفت، نزد اساتید بزرگی همچون شیخ ابوبکر سله‌باف و محی‌الدین ابن‌عربی تلمذ کرد و سفرهای فراوانی به شهرهای مختلف انجام داد. این سفرها او را به شخصیتی سیال و گمنام تبدیل کرد، تا جایی که به «پرنده» مشهور شد.

آثار شمس تبریزی محدود است، اما گفتارهای او توسط شاگردانش جمع‌آوری و در کتاب «مقالات شمس» گردآوری شده است. این اثر مجموعه‌ای از سخنان، قصه‌ها و اشعار او به زبان‌های فارسی، عربی و رومی است.

سرانجام، شمس تبریزی در سال ۶۴۵ هجری درگذشت. آرامگاه منسوب به او در شهر خوی، یکی از مکان‌های زیارتی علاقه‌مندان به عرفان است. یاد و خاطره شمس هر ساله در هفتم مهرماه گرامی داشته می‌شود.

M O H A M M A D
۱۴۰۱/۰۱/۲۶

هشدار! خواندن این کتاب شما را از مقالات‌شمس دور می‌کند. کل این کتابچه ارزش یک ورق از مقالات را هم ندارد. چراکه تمام حکایات و سطر‌ها در این مجموعه قلع‌و‌قمع شده و به صورت ناقص گزینش شده. در پس و پیش این جملات

- بیشتر
می‌گوید: «یارب! آخر سوختم از این بنده چه می‌خواهی؟» فرمود: «همین که می‌سوزی!»
Mithrandir
بنگر که تو دورِ نزدیکی و یا نزدیکِ دوری؟
Mithrandir
خاک با او خوش‌تر که زَر با دگران
Mithrandir
می‌گوید: «یارب! آخر سوختم از این بنده چه می‌خواهی؟» فرمود: «همین که می‌سوزی!»
hosseyn rad
کافران را دوست می‌دارم از این جهت که دعویِ دوستی نمی‌کنند می‌گویند: «آری کافریم دشمنیم» اما این که دعوی می‌کند که «من دوستم» و نیست پر خطر است.
کاربر ۷۷۶۶۲۶
«من» کو؟ مرا خبر نیست اگر مرا بینی سلام برسان!
Mithrandir
عادت نبشتن نداشته‌ام هرگز سخن را چون نمی‌نویسم در من می‌مانَد
Mithrandir
چون در دریا افتادی و شنا نمی‌دانی مرده شو تا آبت بر سر نهد!
Mithrandir
تو می‌رنجی ضعیف می‌شوی مرا اگر هزار برنجانند هیچ جز قوی‌تر نشوم و جز عظیم‌تر نشوم.
Mithrandir
کافران را دوست می‌دارم از این جهت که دعویِ دوستی نمی‌کنند می‌گویند: «آری کافریم دشمنیم» اما این که دعوی می‌کند که «من دوستم» و نیست پر خطر است.
کاربر ۱۳۳۱۴۸۰

حجم

۸۷٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۸۰ صفحه

حجم

۸۷٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۸۰ صفحه

قیمت:
۹۰,۰۰۰
۴۵,۰۰۰
۵۰%
تومان