کتاب تفسیر عرفانی- فلسفی قرآن مبین در آثار بوعلی سینا
معرفی کتاب تفسیر عرفانی- فلسفی قرآن مبین در آثار بوعلی سینا
کتاب «تفسیر عرفانی - فلسفی قُرآن مُبین در آثار حکیم بوعلی سینا» پژوهشی از حیدر شجاعی (-۱۳۴۵) است.
ابن سینا، مانند غزّالی مفسّر نبود و به تعبیر استاد مرتضی مطهری فنّش تفسیر نبودهاست. اما دربارۀ برخی از آیات عمیقاً اندیشیده و نظراتش را با زبان فلسفی گفتهاست. شجاعی در این اثر سعی کرده نظرات او را از لابه لای آثارش گرد آورد و به عنوان یک تفسیر فلسفی عرفانی بر حسب تسلسل آیات و سورهها ارائه دهد.
سورهی طه (۱۳۵ آیه)
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
۸. اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَی.
کردگار عزّوجل نه تعریف به حد است و نه تعریف به رسم، زیرا وی را نه جنس است و نه فصل و نه ذات او را ترکیبی است و نه عوارضی بدو پیوندد. لیکن قولی که به شرح اسمش پردازد؛ این است که او موجودی است که وجودش واجب و کسی است که امکان ندارد که وجودش از غیر خود او باشد؛ و وجود ماسوای او فرع فیضان وجود اوست. و اینگونه تعریف شرح اسمی است از او و در پی این شرح اسم میتوان گفت که او آنچنان موجودی است که تکثّر عددی و مقداری ندارد و او را جزء تشکیل دهنده و اجزاء حد و اجزاء اضافه نیست و نه در ذات و نه در لواحق ذات یعنی صفات و اضافه و آنچه به اضافه پیوندد و دستخوش هیچگونه تغییر نگردد.
حجم
۴۲۵٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۹۰ صفحه
حجم
۴۲۵٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۹۰ صفحه
نظرات کاربران
کتاب به حق زیبایی است، لیکن عموماً کلمات استفاده شده در آن در حوزه تخصصی متون فقه و حاوی عبارات سنگین فلسفی و ادبیاتی است لذا بهتر بود در باب کلمات غیرقابل هضم تر توضیحی هرچند مختصر داده میشد که
ببخشید میشه به حروف بگین